Salut. Nu stiu cat de norocos esti (

) dar vazand mesajul tau am facut un test mai "avansat". Am luat 14 filme si 2 desene animate (toate MKV) si m-am asigurat ca in niciun director nu exista fisier SRT. Am sters tot si le-am luat pe rand. Absolut toate au mers cu subtitrare. Doar la un singur film subtitrarea era implicit setata pe Engleza insa din optiunea "Limbi" / "Language" am schimbat pe suboptiunea "Limba" si era de fapt Romana. Se pare ca in acel MKV, track-ul de subtitrare pentru limba romana nu a fost marcat cu codul ce reprezinta limba RO.
Ce poti sa-ti zic tie este sa verifici in meniul Tools (dupa ce ai dat drumu la film) ca optiunea Subtitrare sa fie pe "Activat", sau in engleza Subtitle pe ON. Ai putea alege, dar am vazut ca in mod player este dezactivat, in meniul System, la Limba, limba audio si text preferata. Poate ca TV-ul, in functie de asta, seteaza implicit limba la rulare MKV. Evident limba audio RO nu este deci merge pe engleza, iar la subtitrari s-ar putea sa aleaga RO. Zic s-ar putea pentru ca in mod player, nu poti seta Limba in System.
O observati: eu am rulat toate filmele de pe serverul meu de DLNA, insa playerul nu da importanta de unde provine streamul (local - pe HDD, sau retea). El reda.
Ia verifica-ti setarile si sunt convins ca o sa-ti mearga. Evident este important daca ai MKV-uri cu RO...
Diferenta in meniul Tools cand ai fisier extern SRT este prezenta optiunii Subtitle Settings (Setari subtitrare) care nu este cand ne bazam pe subtitrarea "embedded".