Subtitrari ES5500

DieHard2
Nou pe forum

Subtitrari ES5500

Post by DieHard2 »

Salut,

Pentru cei care au in continuare probleme cu subtitrarile de orice fel , pentru acest model de Samsung. Putem schimba pareri si opinii aici.
Eu unul am o nelamurire. ADMIN, ai spus, din testele facute de tine, ca acest model suporta citirea subtitrarilor din fisierele MKV. Eu la modelul 40ES5500 am fost nevoit sa extrag subtitrarea din mkv astfel incat sa functioneze. Este vorba de MKV-ul ales de mine(am testat 3 filme diferite :) )? Atat de norocos sa fiu incat am ales 3 filme mkv carora nu le este recunoscuta sub de tv?

multumesc,

Co'
admin
Administrator

Re: Subtitrari ES5500

Post by admin »

Salut. Nu stiu cat de norocos esti ( :) ) dar vazand mesajul tau am facut un test mai "avansat". Am luat 14 filme si 2 desene animate (toate MKV) si m-am asigurat ca in niciun director nu exista fisier SRT. Am sters tot si le-am luat pe rand. Absolut toate au mers cu subtitrare. Doar la un singur film subtitrarea era implicit setata pe Engleza insa din optiunea "Limbi" / "Language" am schimbat pe suboptiunea "Limba" si era de fapt Romana. Se pare ca in acel MKV, track-ul de subtitrare pentru limba romana nu a fost marcat cu codul ce reprezinta limba RO.
Ce poti sa-ti zic tie este sa verifici in meniul Tools (dupa ce ai dat drumu la film) ca optiunea Subtitrare sa fie pe "Activat", sau in engleza Subtitle pe ON. Ai putea alege, dar am vazut ca in mod player este dezactivat, in meniul System, la Limba, limba audio si text preferata. Poate ca TV-ul, in functie de asta, seteaza implicit limba la rulare MKV. Evident limba audio RO nu este deci merge pe engleza, iar la subtitrari s-ar putea sa aleaga RO. Zic s-ar putea pentru ca in mod player, nu poti seta Limba in System.

O observati: eu am rulat toate filmele de pe serverul meu de DLNA, insa playerul nu da importanta de unde provine streamul (local - pe HDD, sau retea). El reda.
Ia verifica-ti setarile si sunt convins ca o sa-ti mearga. Evident este important daca ai MKV-uri cu RO...

Diferenta in meniul Tools cand ai fisier extern SRT este prezenta optiunii Subtitle Settings (Setari subtitrare) care nu este cand ne bazam pe subtitrarea "embedded".
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
DieHard2
Nou pe forum

Post by DieHard2 »

Salut,

Intr-adevar , trebuia sa activez din meniu subtitrarile. Totul este ok acum. Ruleaza si de pe HDD si de pe serverul DLNA. Am facut intre timp si update la ultimul firmware , insa nu am vazut vreo schimbare notabila.

Multumesc frumos pentru suport,

Co'
iullyan
Nou pe forum

Post by iullyan »

Salut,

As dori sa stiu daca la tv-ul ES5500 se poate sincroniza subtitrarea din telecomanda (in cazul in care se suprapune corect peste film)?
De asemenea, as dori sa stiu daca tv-ul poate accesa filmele stocate pe un hard disk de retea, conectat la acelasi router ca si TV-ul.

Mersi.
admin
Administrator

Post by admin »

Salut.
1. Da, exista optiune de sincronizare / decalare subtitrare dar care (din pacate) apare doar daca subtitrarea este in fisier extern SRT. Softul Samsung considera o subtitrare "embedded" ca fiind corecta si sincronizata si nu mai afiseaza setarea "Subtitle Settings" insa pentru cele externe permite setari inclusiv pentru diacritice.
2. Da, prin platforma DLNA, vezi sectiunea dedicata aici pe forum insa am dat acolo doar exemplu. Urmeaza sa fac si tutoriale.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
iullyan
Nou pe forum

Post by iullyan »

Multumesc pentru raspunsuri.

Referitor la HDD-ul extern, acesta este conectat la un router wireless Linksys. De pe media player-ul meu actual il accesez prin network. Vad ca router-ul ofera suport de Media Server UPnP, nu si DLNA. Exista vreo problema din acest punct de vedere? Voi putea sa accesez fisierele video de pe HDD de pe media player-ul TV-ului?
Nu as vrea sa-mi transform laptopul in serverul DLNA, vreau ca TV-ul sa preia direct de pe hard continutul, prin intermediul router-ului.

Mersi.
admin
Administrator

Post by admin »

Am pus link spre sectiunea respectiva (insa dupa cum ziceam, acolo am facut o scurta referire la ceva hardware (Synology) si urmeaza sa completez, mai ales in urma discutiilor).
Ce model de router ai mai exact? Poate este compatibil cu DD-WRT care are modul de DLNA. Pentru TV-urile Samsung este necesar DLNA, nestiind accesa altfel de share din retea (alte protocoale, gen SAMBA). Un amic zicea recent ca a cumparat un router cu DLNA, as fi curios cum merge insa nu am apucat sa lamuresc cu el asta.
admin
Administrator

Post by admin »

@iullyan - Am mutat discutia in sectiunea corespunzatoare, cel pentru servere DLNA. Vezi PM.
Titi
Nou pe forum

Post by Titi »

iullyan wrote:Multumesc pentru raspunsuri.

Referitor la HDD-ul extern, acesta este conectat la un router wireless Linksys. De pe media player-ul meu actual il accesez prin network. Vad ca router-ul ofera suport de Media Server UPnP, nu si DLNA. Exista vreo problema din acest punct de vedere? Voi putea sa accesez fisierele video de pe HDD de pe media player-ul TV-ului?
Nu as vrea sa-mi transform laptopul in serverul DLNA, vreau ca TV-ul sa preia direct de pe hard continutul, prin intermediul router-ului.

Mersi.
Eu am un TV ES5500 si vad filmele direct de pe HDD-ul PC-ului. Routerul e unul simplu TRENDNET. Am instalat programul AllShare in PC si restul conform indicatiilor de instalare. Reteaua intre PC si TV este prin cablu.
iullyan
Nou pe forum

Post by iullyan »

Salut,

Da, de pe HDD-ul PC-ului am inteles ca e simpla treaba, pentru ca laptop-ul merge, are un soft instalat (AllShare) care distribuie continutul.
Scenariul meu era in felul urmator: un HDD extern legat prin USB la routerul Linksys de pe care vreau sa vad filmele pe TV-ul Samsung. Deci laptopul e oprit, si singurul dispozitiv activ din retea este router-ul care merge in permanenta. Pentru aceasta ar trebui ca routerul sa distribuie continutul video prin DLNA. Doar ca din ce am citit in specificatiile router-ului acesta suporta UPnP dar si DLNA 1.5, care inca nu stiu daca e compatibil cu ce stie TV-ul ES5500. Ramane de testat.

Toate bune,
Iulian.
Post Reply