Samsung 40ES6100 Review

EH5000, EH5300, EH6030, ES5500, ES6100, ES7000
Tyler Durden
Nou pe forum

Re: Samsung 40ES6100 Review

Post by Tyler Durden »

Oameni buni care-i diferenta dintre Motion Plus și LED Motion Plus?
Motion Plus-ul îl am pe Uniform care facea imaginea mai cursivă dar LED Motion Plus ce e?Îl am pe activat eu.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

La Motion Plus eu am observat din prima la un 32D6500 imaginea mai cursiva. Nu stiam de ce, dar evident intre timp am aflat.
LED Motion Plus nu stiu ce este si daca foloseste cuiva la ceva, pentru ca dupa cum vezi face imaginea mai intunecata si nu vezi ceva imbunatatire in niciun fel.

Primul activat, al 2-lea ii degeaba. Unii il dezactiveaza si pe primul pentru ca le da senzatia ca imaginile sunt filmate cu camere de astea de video-show. Se pare ca-i deranjeaza prea multa cursivitate. Daca exagerezi cu Motion Plus si-l pui pe Smooth, apar si unele sacadari, rezultat al preprocesarii imaginii. Cum face TV-ul ca imaginea sa fie mai cursiva in conditiile in care filmul nu este accelerat, deci genereaza cadre intermediare, nu stiu, dar pe desene animate la copii (aka Duck TV, Minimax) eu zic ca este ok. Apoi cand urmaresc un documentar din al 2-lea razboi mondial pe NatGeo, si acolo imi place. La filme nu neaparat. Oricum eu folosesc mai mult 32ES5500 care nu are Motion Plus.

Concluzie: Motion Plus depinde de preferinte; LED Motion Plus este ... marketing (parerea mea)
Tyler Durden
Nou pe forum

Post by Tyler Durden »

Deci este cam inutil LED Motion Plus.Mai bine il pun pe dezactivat atunci dacă nu face nimic.
Apropo noise reduction și cealaltă setarea de deasupra la LED Motion o aveți tot pe Auto?
Citeam pe alte forumuri că au pe Off, cică e mai ok.
Mie imi place pe Uniform sincer, e altceva, parcă e lângă tine dar cum zici tu depinde de preferințe/
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Noise reduction, daca nu ma insel, ar ajuta mai mult pentru receptiile analogice unde se face conversia din analog in digital pentru afisare, si acolo ar corecta ceva efecte nedorite de umbre si alte anomalii. Avantajul transmisiilor digitale este ca desi multe canale sunt la rezolutia de PAL standard, tv-ul nu mai are de facut conversie (se stie ca TV-ul poate afisa pe ecranul LCD doar utilizand informatie binara - analogul este... analog). Nu am folosit deloc acest Noise reduction pentru ca de cand am "descoperit" ca RDS-ul transmite digital, GATA cu analogicele, SCART, RCA, etc.

LED Motion nu da efectul ala de "dâră" a luminii pe care eu cel putin il dezaprob total. Am intalnit in jocuri gen Neer For Speed (acu nu stiu cati ani), sau poate si acuma pe XBOX la jocurile astea de raliu, setarea de Motion Blur. Nu stiu daca LED Motion nu face asta.

Dar este util si daca citesti descrierea setarilor ce le ofera TV-ul in chiar meniul sau. Se leaga ei de calitatea miscarii insa doar Motion Plus (caracteristica TV-urilor 3D) are efect concret din ce am vazut pana acum.
everaldo78
Curios

Post by everaldo78 »

Am descărcat un bluray 3d şi am văzut cu bsplayer că ecranul este cu 2 imagini similare una peste alta. Se vede astfel de format pe tv 40es6100 cu un bluraydisc e5500 în 3d și să-l redau de pe un hdd extern?
robertofun
Nou pe forum

Post by robertofun »

adi_krusell wrote:Salut.
Inteleg ca televizorul a suferit un soc mecanic, care a spart ecranul. Acest accident nu este acoperit de garantie. Se poate inlocui ecranul spart intr-un service autorizat, contra cost.
...Ai idee cat m-ar costa sa-l inlocuiesc cu unul nou sau unul la mana a doua ?Se merita sa-l mai inlocuiesc sau sa-l vand pentru piese ?MUltumesc pentru informatii
:?
Edido
Experimentat

Post by Edido »

Nu stiu sigur, dar banuiesc ca inlocuirea panelului te costa aproape cat un TV nou, parerea mea este ca nu se merita sa-l mai repari. Suna la oricare service agreat Samsung si iti spun exact cat costa reparatia.
40ES6800 - Argintiu
everaldo78
Curios

Post by everaldo78 »

aveti idee ce cablu hdmi sa conectez de la bluray bd e550 la un es406100 ca sa vad 3d?trebuie unul special sau merge oricare?
adi_krusell
Expert

Post by adi_krusell »

Salut.
In principiu, poti folosi orice cablu HDMI, dar pentru a avea o rata foarte buna de transfer si sa elimini orice fel de interferente, ar fi bine sa folosesti un cablu "High Speed".Poti vedea aici un exemplu de cablu care iti va asigura o vizionare fara cusur.
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
everaldo78
Curios

Post by everaldo78 »

multumesc pt sfat
Post Reply