Samsung 40ES6100 Review

EH5000, EH5300, EH6030, ES5500, ES6100, ES7000
sammy
Reviewer

Re: Samsung 40ES6100 Review

Post by sammy »

Nu stiu daca ai citit acest topic. Probleme cu acelasi serviciu...
lucky2004alex
Nou pe forum

Post by lucky2004alex »

ms sammy, oricum fara rezultat...aceiasi buba
zerozoneice
Informat

Post by zerozoneice »

hmm, mi se pare mie sau ES6100 are functia access point?
cu alte cuvinte TV-ul genereaza o retea wireless la care te poti conecta direct cu device-urile, nu mai stai prin wifi-ul din alte camere....
a incercat cineva?
[i_unit]
Nou pe forum

Post by [i_unit] »

Update-ul de firmware 1029.0 a dus la anularea functiei CE-Dimming in anumite cazuri. Cel mai nou firmware 1030 nu a schimbat datele problemei.
Ce este Ce-Dimming si la ce foloseste: in cazul unor secvente mai intunecate se diminueaza automat intensitatea backlightului, ajutand la mascarea cloudingului. Inca este activ pe partea de tuner tv (fie analog, fie digital), numai ca la redarea filmelor de pe stick, hdd usb sau dlna este dezactivat, la fel cum o facea inainte in modul de imagine Film. Culmea, pe partea de afisare poze, este inca activa. Cum se poate observa: se afiseaza meniul sau un reglaj din meniu si se urmareste schimbarea intensitatii luminii in functie de ce ruleaza in acel moment (secvente intunecate urmate rapid de altele luminoase).
nerazzurr

Post by nerazzurr »

Am vrut es6100 dar din cauza bugetului mi am luat es5500 ...sper sa fiu multumit...de fapt sa am noroc de un panel bun...
Flightcrank
Curios

Post by Flightcrank »

[i_unit] wrote:Update-ul de firmware 1029.0 a dus la anularea functiei CE-Dimming in anumite cazuri. Cel mai nou firmware 1030 nu a schimbat datele problemei.
Ce este Ce-Dimming si la ce foloseste: in cazul unor secvente mai intunecate se diminueaza automat intensitatea backlightului, ajutand la mascarea cloudingului. Inca este activ pe partea de tuner tv (fie analog, fie digital), numai ca la redarea filmelor de pe stick, hdd usb sau dlna este dezactivat, la fel cum o facea inainte in modul de imagine Film. Culmea, pe partea de afisare poze, este inca activa. Cum se poate observa: se afiseaza meniul sau un reglaj din meniu si se urmareste schimbarea intensitatii luminii in functie de ce ruleaza in acel moment (secvente intunecate urmate rapid de altele luminoase).
Asta explica de ce la ultimul film vazut mi s-a parut ca efectul de clouding era destul de vizibil.Nu prea ii inteleg pe astia,in loc sa aduca inbunatatiri,ei mai multa strica :(
Horia
Informat

Post by Horia »

@i_unit: de unde ai info? poate mai aflam si alte minuni din changelog-ul de la 1029 si 1030 :D , ca suntem curiosi din fire :lol:
revenind: ceva-ceva am remarcat si eu, numai ca avand aparatu' minune de doar cateva zile nu mi-am dat seama daca sunt obosit sau e "pe bune"
ALL SAMSUNG: TV 40ES6100, TEL I9505, I9300, I9100, S5830, HDD extern M3 500 Gb, HW-F450
[i_unit]
Nou pe forum

Post by [i_unit] »

Am observat doar, nu am informatii despre change-loguri.
Sunt multe plangeri pe forumurile straine cu privire la Ce-Dimming si probabil Samsung a incercat sa-i multumeasca. Era si un trick in ultima perioada, ca sa micsorezi putin din variatia backlightului, se punea luminozitatea la peste 45 (gen 48-53) si se scadea putin din valorile rgb offset din balansul de alb. Adica reglai eficienta dupa gust. Multa lume nu a stiut de acest lucru si probabil in magazin nu dadea bine sa varieze asa mult intensitatea luminoasa in functie de ce rula pe ecran, mai ales langa alte tv-uri care nu prezentau aceasta functie.
cristof78

Post by cristof78 »

salutare
imi spune si mie cineva daca 40es6100 are wi-fi sau wlan ready?
nu ma prea pricep si nu stiu daca e una si aceeasi chestie
ma uit la specificatiile tv-ului de pe emag si scrie wireless
iar pe mediamarkt.de la acelasi tip de tv scrie wlan ready
din cate cunosc eu la wlan ready ai nevoie de un adaptator,nu?
am sansa sa iau acest tv din afara dar nu vreau sa mai am nevoie si de adaptator.
merci anticipat pentru raspunsuri
[i_unit]
Nou pe forum

Post by [i_unit] »

Nu-i trebuie adaptor, cat despre viteza, duce filme de 12mb/s prin dlna.
Post Reply