Televizor conectat la router dar nu si la internet

Probleme semnalate, prezente la mai multe (sau toate) modelele acestei serii.
vali35
Nou pe forum

Re: Televizor conectat la router dar nu si la internet

Post by vali35 »

salut, de ceva timp nu mai imi vede reteaua wirless, sau o vede si se blocheaza sau nu vede setarile de ip, asta dupa ce am facut un update la softul televizorului...a mai patit cineva asa? si cum se poate repara?
samsung 3D 32ES6100
IngerViolet
Nou pe forum

Post by IngerViolet »

Buna,

Am si eu aceasta problema de cand am schimbat providerul de internet si routerul. A mers bine cu routerul wireless de le telekom si cu internetul lor. Am schimbat acum cu RDS si avem un router TP-link Archer. Am incercat de azi dimineata toate modalitatile posibile pe care le-am gasit pe net.

1. Am schimbat DNS intr-o mie de variante (8.8.8.8; .8.8.4.4; cel mentionat intr-un post anterior, altele care le-am gasit pe net, + cel pe care il vad pe pagina routeului)
2. Am resetat televizorul.
3. Am resetat routerul.
4. Am scris IP-ul manual

nici nu mai stiu cate am facut dar in continuare problema persista..

Incep sa imi pierd rabdarea. Telefonul si computerul conectate la acelasi router functioneaza, deci sigur nu e de la el. Am verificat sa nu fie blocata de catre router adresa MAC a tv-ului. Nu este..
Daca fac un hotspot cu telefonul se conecteaza si merg aplicatiile din smart hub. E ceva de la setarea routerului si satarile de internet ale tv-ului. Dar ce??

Sincer, in momentul asta imi vine sa ma duc sa dau la cineva cu televizorul in cap. De ce naiba nu se poate conecta prin router? :oops:
chiciuc
Tehnician

Post by chiciuc »

DNS-urile unde le-ai trecut? Router? TV? Tv-ul raspunde la ping? Ai conectat tv-ul pe fir in router?
xxxl
Informat

Post by xxxl »

Si eu m-am chinuit prima data cu partea de conectare vreo trei zile, incercand tot felul de metode mai ales ca toate device-urile (inclusiv inca doua televizoare) functionau bine cu routerul Cisco de la UPC, pana cand mi-a venit ideea sa le cer sa-mi schimbe routerul cu ceva mai performant. Cuplarea TV-ului la noul router a durat cinci secunde, atat cat a trebuit sa bag noua parola iar de atunci nu am mai avut niciun fel de problema. Eu zic sa incerci alt router !
IngerViolet
Nou pe forum

Post by IngerViolet »

In TV am trecut manual DNS-urile.

Daca incerc sa dau ping de pe pagina routerului asta e mesajul care-l primesc:

PING 192.18.1.100 (192.18.1.100): 64 data bytes
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
---192.18.1.100 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 packets received,100% packet loss

Nu m-am conectat pe fir, nu prea am cum, e in alta camera routerul, nu am cabluri... Ce rezolv daca conectez pe fir? Sa stiu daca merita sa incerc sa fac rost de ele. Adica de-aia e wireless.. sa nu mai am o mie de cabluri.
IngerViolet
Nou pe forum

Post by IngerViolet »

xxxl wrote:Si eu m-am chinuit prima data cu partea de conectare vreo trei zile, incercand tot felul de metode mai ales ca toate device-urile (inclusiv inca doua televizoare) functionau bine cu routerul Cisco de la UPC, pana cand mi-a venit ideea sa le cer sa-mi schimbe routerul cu ceva mai performant. Cuplarea TV-ului la noul router a durat cinci secunde, atat cat a trebuit sa bag noua parola iar de atunci nu am mai avut niciun fel de problema. Eu zic sa incerci alt router !
Numai ce l-am cumparat. Si nu e chiar cel mai ieftin.. Bineinteles nici cel ami scump. Dar daca dau bani pe altul si patesc la fel. Si nu mi se pare normal. La toate celelalte device-uri functioneaza perfect. Si am si acoperire buna in toata casa. Chiar nu vreau sa il schimb. Sigur e un conflict undeva care se poate rezolva. Deocamdata ma depaseste si din pacate nici nu stiu la cine sa apelez. Furnizorul de internet, suport-ul Samsung..
xxxl
Informat

Post by xxxl »

Nu contest ca routerul nu ar fi de marca fiindca si la mine Cisco a mers trei ani fara probleme deci teoretic nu putea fi din el. Au intrat in TV cei de la asistenta Samsung si s-au chinuit, nu gluma...am restartat routerul de zeci de ori, am introdus manual IP-uri,deneseuri si tot ce mi-a mai trecut prin cap fiindca deja devenise o lupta corp la corp adica om versus masina...in prima faza robotii au castigat plus tampitul de la UPC care a decretat sec " Nu bun tv-ul". E adevarat ca poate fi si din vina operatorului de cablu, dar experienta mea cat se poate de reala s-a oprit la router. Intre timp, desi cu inima stransa am mai decuplat teveul de la router si l-am reconectat...acum se cupleaza instant la retea !
Ma trezeam noptile urland 192 cu 168 cu 2...de zicea a mea sotie ca am amanta si ca ala era numarul ei de telefon si cat p‘aci sa se destrame casnicia, cu apropouri subtile despre "daca i-am bagat pingul fetei si care a fost reactia ei la pingul meu mititel"...si cum iti spuneam, totul a plecat de la un amarat de router. :oops:
xxxl
Informat

Post by xxxl »

Dublu Post:
Nu trebuie sa cumperi un router (alta marca oricum) definiiv ci doar cat sa faci o proba dupa care il dai retur. Este posibil sa nu am dreptate dar asta a fost experienta si nici nu am avut vreun ajutor concret din partea cuiva. Oricum sunt curios sa vad de la ce-a fost !
IngerViolet
Nou pe forum

Post by IngerViolet »

Incerc luni sa vorbesc cu cei de la Samsung, poate ma ajuta ei cu ceva.
O sa incerc eventual si cu alt router.
Problema e ca sunt sigura ca se poate rezolva cu niste setari. Dar nu pot sa imi imaginez unde trebuie modificat. Probabil la router ca in TV am incercat toate posibilitatile posibile :P..
chiciuc
Tehnician

Post by chiciuc »

cred ca o problema de conectivitate tv-router.

O iei de la capat.
  • reset router;
  • conectare router la internet si verificare (de la laptop/telefon);
  • conectare tv la router si verificare:
    • vezi in tv daca si-a luat ip - si setarile aferente - gateway dns, accesare internet de pe tv;
    • daca nu functioneaza smart-ul, te apuci si modifici dns-urile pe router (verifici daca tv-ul isi actualizeaza nou dns).
Acum observ ca tv-ul nu raspunde la ping. Deci a fost o pista falsa.
Post Reply