Conexiune si control prin AllShare

2012
brad
Experimentat

Conexiune si control prin AllShare

Post by brad »

Am deschis acest topic nou pt ca sunt, cu siguranta, doritori de a-si impartasi experienta in ceea ce priveste conexiunea prin LAN sau wi-fi utilizand acest soft.
Are foarte multe facilitati. Tibi a publicat un tutorial http://tibi78.dyndns.org/wordpress/2011 ... st-review/.
Este foarte la indemana chiar daca aveti sau nu un NAS.
Eu am folosit initial un device de la Warpia http://www.warpia.com/products/wireless ... er-swp100a prin care ma "legam" cu laptopul la TV. Si am fost foarte foarte multumit (pe vremea aceea foloseam un laptop HD ready ca si TV-ul - tot samsung, dar LCD- iar atunci cand se conecta la TV schimba rezolutia laptop-ului). Modelul acesta este bun atunci cand nu ai intrare de HDMI in TV si doar VGA.
Dar cu allshare este mult mai comod. Chiar cu o conexiune wireless.
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214
yiuthebest
Nou pe forum

Probleme AllShare

Post by yiuthebest »

Am tot incercat sa ma conectez cu TV la laptop in urmatorul fel:
1.Pe laptop am instalat AllShare ultima versiune
2.Vreau sa ma conectez cu tv la server DLNA facut cu AllShare in laptop,adica sa accesez direct din tv fisierele partajate cu acest program.Le vad cand intru la TV aceste foldere,dar cand sa le deschid,astept un pic sa gandeasca si apoi imi spune sa verific reteaua.In cateva cazuri din zeci de incercari a plecat filmul,dar de cele mai multe ori acelasi mesaj il primesc pe ecranul TV-ului.Daca incerc din laptop "Redare pe dispozitiv" merge din prima.Nu inteleg unde e problema de face mereu asa.Am mai incercat si samsung pc share manager si imi face acelasi lucru
3.Mentionez ca TV-ul este conectat direct prin cablu la router TP-LINK WR841ND,iar laptopul cnct prin wireless .N(150-300mps).Am incercat sa ii pun si IP static si acelasi lucru face

Deci TV-ul imi arata fisierele care sunt la share din server dar nu le reda si imi da acel mesaj cu verifica retea.( cateodata mi-a mers si nu stiu cum).
TV-ul merge f bn pe internet,orice aplicatie care necesita trafic,se misca f bn.

Se poate face ceva?
Multumesc mult.
Va multumesc mult pentru munca depusa pentru aceste informatii de pe forum.Foarte bun site-ul! :D
brad
Experimentat

Re: Conexiune si control prin AllShare

Post by brad »

Inca nu am un NAS dar tibi sau sammy sunt cei mai in masura sa-ti spuna cum se rezolva probleme.
Cu shareall de pe laptop functioneaza foarte bine. Dar cu server inca nu am incercat.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Salut.
In prima faza incearca sa lasi laptopul cat mai aproape de router, ca sa eliminam problema semnalului. Chiar daca ii wireless N, nu garanteaza rata de transfer grozava daca nu ai semnal curat.
Incearca sa schimbi canalul pe care emite wireless-ul.

Cel mai sanatos ar fi sa testezi si laptopul legat de router tot prin cablu.

Apoi lasa routerul sa-si faca treaba, cu DHCP-ul sa elimini conflicte in retea.

Incearca si Serviio, un program similar cu AllShare. Sunt mai multe solutii soft pentru PC, pentru DLNA.
brad
Experimentat

Post by brad »

Daca functioneaza prin legatura directa, prin LAN, "buba" e in alta parte.
De regula router-ele wireless sunt setate pe canalul 1,2, 13 (din cate am vazut). Toate router-ele wireless ce le-am avut le-am setat pe 11. E un canal care nu prea interfereaza cu celelalte si nu e prea folosit.
yiuthebest
Nou pe forum

Post by yiuthebest »

sunt in aceeasi camera cu routerul si cu laptopul.
M-am prins de o chestie azi,knd face loading sa redea video,si sta mai mult,dau imediat "return" din telecomanda si dau imediat play pe fisier iar,si merge imediat.Nu stiu cat de ok este dar momentan merge.
Si cnxiunea la wireless este de minim 150mps,dar in cea mai mare parte sta la 300mps. O sa incerc si programul asta de la tine.
Multumesc mult!
yiuthebest
Nou pe forum

Post by yiuthebest »

exista vreo modalitate sa dau sharescreen la ceea ce vad pe laptop pe monitor sa vad si al tv?adica acelasi lucru ca prin HDMI doar ca as vrea fara sa mai leg HDMI.Se poate cumva pe retea prin router?
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Numai daca exista ceva soft care sa faca un astfel de "broadcast". Am cautat putin pe google, nu am gasit ceva relevant.
trabic
Nou pe forum

Post by trabic »

nu mai deschid alt topic despre allshare

am partajat anumite foldere din laptop, gen Filme
in momentul in care descarc un nou film in acelasi folder nu este vazut de catre tv es6300.
cum se poate face sincronizarea? de 2 zile se intampla chiar sa imi spuna ca nu este calculatorul conectat la retea, reiau operatia si il recunoaste
Raa
Experimentat

Post by Raa »

In mod normal ii dai reimprospatare de aici
Image
si ar trebui sa-ti apara.
Samsung 32ES6100
Post Reply