O data cu televizorul am cumparat si un HDD extern Seagate Backup Plus Slim 2TB, 2.5", USB 3.0 si printre primele transferuri viteza era de ~60MB/secunda iar acum, in medie, este de 30 MB/secunda.
Ma intereseaza ce viteze aveti in cazul transferului de fisiere catre/de pe un hard extern folosind usb 3.0. De asemenea ce dimensiune are fisierul/fisierele in cauza?
Mi se pare o viteza foarte mica pentru usb 3.0.
Ce parere aveti?
Seagate 2TB - Viteza Transfer Fisiere USB 3.0 HDD Extern
Re: Viteza Transfer Fisiere Usb 3.0 HDD Extern
Pai hdd-ul tau si mai cine e 3.0?
E ca la sex. Viteza celui mai lent face legea. Sau ceva in genul ala, intelegi tu.
daca bagi hdd cu usb 1.0 in port 3.0 nu merge mai repede ca nu stie hdd-ul.
daca bagi hdd cu usb 3.0 in port 1.0 , degeaba stie hdd-ul daca nu stie portul.
Oricum viteza de transfer scade pe masura ce unitatea de stocare se aglomereaza si pe masura ce numarul fisierelor creste.
Ca intr-un fel citeste un singur fisier de 500gb si in alt fel 500 de fisiere de 1gb.
E ca la sex. Viteza celui mai lent face legea. Sau ceva in genul ala, intelegi tu.
daca bagi hdd cu usb 1.0 in port 3.0 nu merge mai repede ca nu stie hdd-ul.
daca bagi hdd cu usb 3.0 in port 1.0 , degeaba stie hdd-ul daca nu stie portul.
Oricum viteza de transfer scade pe masura ce unitatea de stocare se aglomereaza si pe masura ce numarul fisierelor creste.
Ca intr-un fel citeste un singur fisier de 500gb si in alt fel 500 de fisiere de 1gb.
Portul la care am conectat hardul este USB 3.0. Spatiul l-am ocupat cu 80 de gb. Nu de aici e problema.
Dubios mi se pare faptul ca in primele zile am copiat fisiere (10-15gb) cu acea viteza de 60mb iar acum situatia este alta.
Dubios mi se pare faptul ca in primele zile am copiat fisiere (10-15gb) cu acea viteza de 60mb iar acum situatia este alta.
Ai raspunsul. Poti da like!bluey wrote:viteza de transfer scade pe masura ce unitatea de stocare se aglomereaza si pe masura ce numarul fisierelor creste.

Rata de transfer este invers proportionala cu gradul de ocupare al spatiului de pe HDD.
HDD-ul nu scrie datele secvential, ocupa spatiul la plezneala. Fisierele pot fi fragmentate...
Si apoi daca copiezi fisiere de 1 GB este ok... cand copiezi fisiere de zeci sau sute de KB treaba se complica

USB 3.0 duce mai mult dar mecanismul HDD-ului, cu capetele de citire/scriere lucra din greu.
"Esti in grafic"
Re: Seagate 2TB - Viteza Transfer Fisiere USB 3.0 HDD Extern
Pe langa asta, tv-ul face o listare a fisierelor de pe hdd pentru o accesare mai rapida.
hdd-urile cu multe fisiere cam aveau probleme cand se facea prima conectare si aceasta listare.
Se numeste altfel treaba aia dar nu mai stiu exact in acest moment.
hdd-urile cu multe fisiere cam aveau probleme cand se facea prima conectare si aceasta listare.
Se numeste altfel treaba aia dar nu mai stiu exact in acest moment.
Nu am nicio problema cu rularea pe tv.
Ma supara doar viteza varabila sa zic asa.

Ma supara doar viteza varabila sa zic asa.
Treci pe SSD daca vrei viteza.
SAMSUNG 32F6400,SAMSUNG 40F8000
SSD pe laptop ai instant power on...
Dar si buzunarul ti-l goleste de verzisori
Viteza se plateste scump
)

Dar si buzunarul ti-l goleste de verzisori

Viteza se plateste scump

Poti sa ai SSD "extern" cat vrei... ca tot limitat va fi de viteza de citire a sursei . SSD-ul este pentru boot, nu pentru stocare. Hai ca scoti bani din buzunar pentru unul de 250GB dar tot nu-i 2 TB sa poti stoca MKV-uri