Sortarea si actualizarea listei de canale cu ChanSort

Setare retea, extragere subtitrare, conectare sistem audio etc. Tutoriale si informatii despre subiecte frecvent dezbatute
chiciuc
Tehnician

Sortarea si actualizarea listei de canale cu ChanSort

Post by chiciuc »

Cele necesare:
1 - calculator
2 - stick
3 - tv
4 - soft ChanSort http://sourceforge.net/projects/chansort/

Sortarea
1 - Se scaneaza reteaua de cablu/antena (cautarea posturilor).
2 - Se cupleaza stick ul la TV.
3 - In ordine apasam: Menu->canal..Transf.lista canale->drt->introducere cod pin->de 4 ori cifra 0 (zero)->jos (export pe USB)=>se copiaza pe USB lista de canale.
4 - Se instaleaza pe calculator ChanSort
5 - Se deschide fisierul creat pe stick, se selecteaza "Modify current list:". Vom avea 2 liste. Se sorteaza canalele in lista stanga.
6 - Se salveaza pe stick fisierul nou creat.
7 - Se cupleaza stick ul la TV.
8 - In ordine apasam: Menu->canal.>Transf.lista canale)->drt->introducere cod pin->de 4 ori cifra 0 (zero)->jos (import de pe USB).
9 - Restart TV.

Actualizarea
1 - Se cupleaza stick ul la TV.
2 - In ordine apasam: Menu->canal..Transf.lista canale->drt->introducere cod pin->de 4 ori cifra 0 (zero)->jos (export pe USB)=>se copiaza pe USB lista de canale.
3 - Introducem stickul in calculator si redenumim lista creata (ex: referinta.scm)
4 - Se rescaneaza reteaua de cablu/antena (cautarea posturilor).
5 - Se cupleaza stick ul la TV.
6 - In ordine apasam: Menu->canal..Transf.lista canale->drt->introducere cod pin->de 4 ori cifra 0 (zero)->jos (export pe USB)=>se copiaza pe USB lista de canale.
7 - Se instaleaza pe calculator ChanSort
8 - Se deschide fisierul creat pe stick, se selecteaza "Copy channel list: Order channles the same way as a reference list" apoi selecteaza lista referinta (cea salvata anterior referinta.scm)
9 - Vom avea in stanga lista referinta (canalele lipsa vor fi cu rosu si fara "Service-Type") si in dreapta lista noua (canalele noi fara "New pr"). Vom sorta lista din stanga dupa "Service-Type" si vom sterge canalele lipsa, in dreapta vom sorta dupa "New pr" si le vom adauga in lista din stanga (cu butonul +). Se sorteaza canalele in lista stanga.
6 - Se salveaza pe stick fisierul nou creat.
7 - Se cupleaza stick ul la TV.
8 - In ordine apasam: Menu->canal.>Transf.lista canale)->drt->introducere cod pin->de 4 ori cifra 0 (zero)->jos (import de pe USB).
9 - Restart TV.

Clonarea pe televizoare de generatii diferite. Din pacate avem formate de fisiere diferite.
- O solutie e scanarea pe fiecare generatie de tv si se face metoda de actualizare in care avem referinta un fisier de la tv-ul de alta generatie, apoi salvam fara nici o operatie in plus.
sammy
Reviewer

Re: Sortarea si actualizarea listei de canale cu ChanSort

Post by sammy »

chiciuc, multumim!
Dany_jim
Interesat

Post by Dany_jim »

Eu folosesc
Samsung ChannelListPCEditor 1.10 - Cautati pe google.
Se misca mult mai bine si este mult mai usor de lucrat cu el.
https://postimg.org/image/6w1yl5sez/ - o poza cu el.
Selectati casutele - si trageti cu mouse unde vreti sa le mutati sau functia "Move to..."

Nu il grabitii pana cautati/incarcati fiserul OK. - se va bloca daca il grabitii.
Daca ati deschis fiserul .scm de aici puteti sa va jucati cu canalele cum vreti.

Link-uri Download.
http://winfuture.de/downloadvorschalt,3347.html - Vezi mai jos este un buton de download (.Zip)
http://www.chip.de/downloads/Samsung-Ch ... 13308.html - Testat merge sa il dati jos (dar sunt mai multi pasi.)

----------------------------------------------------------
Si inca unul ceva mai slab dar pare bun.

Samsung Channel Editor 0.12.0.0 Beta

Spor la asezat.
chiciuc
Tehnician

Post by chiciuc »

Multumim de info, discutiile despre Samsung ChannelListPCEditor aici
fane
Nou pe forum

editare canale T-KTMDEUC-1147.1

Post by fane »

buna ziua am un tv led samsung model T-KTMDEUC-1147.1 si nu se pot edita canalele cu ChannelListPCEditor, din tv pe stick nu se copie un fisier scm cum ar trebui , se copie o arhiva si un fisier care nu sunt recunoscute de programul chanel list pceditor.
innesat
Nou pe forum

Re: editare canale T-KTMDEUC-1147.1

Post by innesat »

Salut, descarca ultima versiune de ChanSort, si va functiona. Deschizi in program arhiva direct. Succes.
fane
Nou pe forum

Post by fane »

Buna ziua,canalele merg editate cu ultima versiune de chansort,dar de la o zi la alta se sterge ordinea memorata din televizor,raman memorate doar o singura zi.
Trebuie dezactivat ceva?
Multumesc
brad
Experimentat

Post by brad »

Aceeași problemă o am si eu.
Am anulat si "Reglaj automat in modul Asteptare". Același lucru face
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Salut. Ce model de Samsung este asta? M? MU? Ca sa redenumesc topicul sau sa mut postarile in categorie coresp.
shadow_x3x
Interesat

Post by shadow_x3x »

Am mai butonat Tv-ul azi (MU6172) si din cate vad am gasit o solutie pt memorarea canalelor dupa ce au fost importate cu ChanSort. Si la mine pierdea ordinea chiar daca dezactivasem optiunea "Reglaj automat in modul Asteptare"

Solutia a fost sa fac o noua cautare a canalelor, insa in loc sa aleg providerul DIGI am ales "altele" si i-am dat o cautare completa si pe analog si pe digital. Dupa aceasta am importat de pe stick ordinea canalelor si asta a fost tot. Vad ca acum a disparut acea optiune de cautare automata a canalelor si a fost inlocuita de una prin care se poate cauta manual un canal.

Spor si sper sa mearga si la voi.
Post Reply