Home cinema sau home theatre obligatoriu tot Samsung?
-
- Interesat
Home cinema sau home theatre obligatoriu tot Samsung?
Buna ziua! Televizorul UE 40 F6470 suporta doar home cinema produs de Samsung sau pot cumpara si home cinema Phillips sau Sony, sa-l conectez la televizor? Cu camera TV pentru Skype si fitness m-am lamurit: pot conecta doar camera VG STC2000 sau 3000 produse de Samsung. Va multumesc !
Re: Home cinema sau home theatre pentru F6470
Poti folosi linistit orice home cinema de la orice producator. Eu folosesc unul de la Sony conectat la tv prin cablu optic. Singura mea nemultumire este legata de faptul ca tv nu face passtrough la semnalul provenit prin hdmi din surse externe ,receivere satelit, bluray etc. Eu inainte foloseam un comutator optic cu trei cai in care intram cu semnalele audio de la celelalte surse si ieseam in homecinema comutand de fiecare data butonul corespunzator sursei folosite. Acum intru in tv cu 4 hdmi si din tv ies cu optic direct in homecinema. Ei bine ,tv Samsung la semnalul provenit de la aceste surse nu ma lasa decat sa trec pe difuzor extern si sa selectez un dts surogat facut de tv si nu cel original. La semnalele prelucrate de tunerele tv , sau la sursele comutate prin usb gen hhd extern si redate prin playerul tv scoate semnalul digital original ( dolby sau dts ). Daca altcineva a reusit si altfel e bine sa posteze solutia.
SAMSUNG 32F6400,SAMSUNG 40F8000
-
- Interesat
Multumesc pentru raspuns ! Sistemele home cinema Samsung pe care le-am vazut prin magazine sunt mai scumpe decat celelalte marci cunoscute.Mi-ai dat tema de casa acum, sa studiez despre passtrought ! Te salut ! Plec la cumparaturi acum....
Passtrough reprezinta capacitatea aparatului respectiv de a tranzita sunetul original fara a face decodarea acestuia lasand aceasta sarcina in seama receiverului sau homecinema-ului.De exemplul sunetul dolby redat de un receiver satelit intra in tv prin hdmi trece prin tv fara a suferi modificari iese prin optic si este decodat de home cinema.Trebuie insa ca softul tv sa permita acest lucru. Vad ca la Samsungul meu sunetul dolby tranzitat prin tv iese doar in format pcm.
SAMSUNG 32F6400,SAMSUNG 40F8000
-
- Interesat
La caracteristicile tv-ului,sectiunea sunet scrie si ca exista DTS Studio Sound; dts 2.0+Digital Out/DTS Premium Audio si DTS Premium Audio 5.1. Sper ca sunt destule dracoveniile astea sa pot folosi fara probleme alt home cinema decat de Samsung !
Last edited by sammy on 12 Jan 2014, 18:58, edited 1 time in total.
Reason: Fara quote la commentul anterior
Reason: Fara quote la commentul anterior
Re: Home cinema sau home theatre obligatoriu tot Samsung?
Dupa cum zicea si ioany, nu se pune problema de home cinema / receiver de alta marca. Problema este doar DTS passthrough.
-
- Interesat
DTS passtrought este acelasi lucru cu decodare DTS ?sammy wrote:Dupa cum zicea si ioany, nu se pune problema de home cinema / receiver de alta marca. Problema este doar DTS passthrough.
Nu, nu este. Zicea ioany că: "Passtrough reprezinta capacitatea aparatului respectiv de a tranzita sunetul original fara a face decodarea acestuia lasand aceasta sarcina in seama receiverului sau homecinema-ului".
Dar asta doar din surse provenite prin HDMI.
Exemplu: XBOX360 conectat la TV prin HDMI, joc cu sunet 5.1 (Dolby Digital sau DTS). XBOX da semnal DTS prin HDMI, TV-ul il primeste, dar nu-l da mai departe unui home cinema conectat la TV prin iesirea optica a TV-ului. Practic, ca sa eviti acest inconvenient, trebuie sa conectezi XBOX-ul direct la home cinema / receiver cu un cablu optic.
Daca TV-ul ar face DTS passthrough, ai evita un cablu suplimentar.
Am scris mai sus in fraza si despre Dolby Digital... Posibil ca la Dolby Digital sa faca passthrough... Noi vorbeam de DTS.
Banuies ca din exemplul meu ti-ai putut da seama de diferenta.
Dar asta doar din surse provenite prin HDMI.
Exemplu: XBOX360 conectat la TV prin HDMI, joc cu sunet 5.1 (Dolby Digital sau DTS). XBOX da semnal DTS prin HDMI, TV-ul il primeste, dar nu-l da mai departe unui home cinema conectat la TV prin iesirea optica a TV-ului. Practic, ca sa eviti acest inconvenient, trebuie sa conectezi XBOX-ul direct la home cinema / receiver cu un cablu optic.
Daca TV-ul ar face DTS passthrough, ai evita un cablu suplimentar.
Am scris mai sus in fraza si despre Dolby Digital... Posibil ca la Dolby Digital sa faca passthrough... Noi vorbeam de DTS.
Banuies ca din exemplul meu ti-ai putut da seama de diferenta.