Routerul meu vechi, un ASUS WL-500Gp se pare că "obosește" pe zi ce trece. Odată i-am schimbat și alimentatorul, pentru că semnalul wireless era jenant de slab, iar acuma nu știu ce se întâmplă cu el, dar dacă descarc ceva de pe net cu o viteza (mică aș zice) de 3-4 MBps mi se blochează streamingul DLNA. Deci eu nu mai pot descărca ceva și să mă uit la un film pe TV în același timp. Erau vremuri când testam streamul DLNA pe 3 TV-uri simultan și nu erau probleme.
La noul router m-a "atras" câteva chestiuni:
- Repet... DD-WRT este foarte important pentru mine.
- Dual Band evident. Iar aici am o intrebare... Cum te conectezi cu TV-ul in banda de 5GHz si cu laptopul pe 2,4 GHz? Este in functie de SID? Pentru ca al 2-lea aspect ce ma intereseaza este...
- ... posibilitatea de a seta pana la 4 retele wireless, cu management propriu. Ma intereseaza sa pot limita traficul pe o conexiune de Guest, mai ales ca am un vecin pe care-l las sa aceseze netul prin mine, desi este de evitat asa ceva...
Vă rog să mă luminați cu privire la Dual Band. Mulțumesc.
PS: Când vine routerul poate fac o prezentare mai completă, inclusiv cu interfața de la ASUS, tutorial de configurare... mai multe cele.