Samsung 39F5500 - Probleme imagine (arsa, non-sharp)

Ai o întrebare? Nu ai găsit răspunsul pe forum? Nu ştii unde să întrebi? Postează aici.
Diverse probleme şi discuţii punctuale.
Atenţie: este posibil ca întrebările să fie mutate pe topicurile corespunzătoare.
Post Reply
maxiejazz
Nou pe forum

Samsung 39F5500 - Probleme imagine (arsa, non-sharp)

Post by maxiejazz »

Buna ziua!
Am achizitionat un Samsung F5500 cu diagonala de 39 inch si pare sa fie ceva in neregula cu el... mai exact: imaginea pare 'arsa' pe canalele HD (am folosit ca reper Digi 24 HD, care altfel se vede impecabil), iar pe SD-uri e un pic non-sharp.
Mai are cineva senzatia asta? ati mai intilnit asa ceva?..ii spun senzatie pentru ca nu cred ca poate fi considerat defect, insa e deranjant.
Mentionez ca fac comparatie cu un 40D6500, pe care il detin, iar plusul pare a fi la D. Ma gindeam ca F-ul, fiind mai nou, 'da' mai bine, insa m-am cam inselat.
Produsul e cumparat de la firma din Cluj, despre care s-a mai scris pe aici.
Astept raspunsuri, impresii, intrebari s.a.m.d.
Multumesc!
sammy
Reviewer

Re: Samsung 39F5500 - Probleme imagine (arsa, non-sharp)

Post by sammy »

Salut. Pentru imaginea "arsa" as incerca sa reduc contrastul, eventual un reset al optiunilor din meniul "Picture"/"Imagine" sau cum are denumirea.
Canalele non-HD, evident ca sunt mai putin "sharp" tocmai pentru ca transmisia nu este pe rezolutia FullHD, nici macar HD. Este o transmisie standard, PAL... doar ca pe digital. Pentru aceste canale ai putea incerca setarea "sharpness" (nu stiu cum ii tradusa optiunea in Romana).
Si eu am avut seria D (32D550, 40D5003, 32D6500) iar acuma am cateva TV-uri din seria F, si in nici un caz nu pot zice ca se vad mai putin frumos. Din contra, inca ma mir de 46F5300 cat de clara si faina imagine afiseaza. Nici vorba de contrast aiurea, sau imagine arsa.
Daca chiar ai probleme de genul, este posibil sa fie o defectiune.
maxiejazz
Nou pe forum

Post by maxiejazz »

Sammy, multumesc pentru raspuns!
Stiu diferenta dintre SD si HD si nu asta e problema..ci faptul ca pe un D, acelasi semnal se vede..altfel. E greu de explicat in cuvinte..O sa fac un test punind cele doua televizoare unul linga altul pur si simplu. Acum sint in camere diferite si tot alerg de la unul la altul..:)
V-am spus, pe DIGI 24 HD, fetele crainicilor se vad ca un halou de lumina (senzatia de imagine arsa, nivel video prea mare), pe cind pe 40D6500 se vede perfect (detalii, defnitie).
Cred ca o sa-l trimit inapoi si renunt la ideea de F..Trebuie sa ma pregatesc, sa ma inarmez cu rabdare, probabil, pentru ceea ce urmeaza..
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Nu ar fi rau daca ai putea face cate o poza... nu neaparat alaturate. Cred ca F-ul tau are o problema, pentru ca eu sunt multumit de cele cumparate... Ataseaza o poza...
bento
Informat

Post by bento »

daca ai garantie …mergi la service samsung sunt ok si te vor ajuta
maxiejazz
Nou pe forum

Post by maxiejazz »

Scuze ca am disparut, dar fiind plecat din localitate, a fost mai greu cu netul..dar, altfel, mai bine..:)
Televizorul a fost returnat, asa ca nu stiu daca avea vreun defect sau nu. Cred ca m-am hazardat si la diagonala un pic..distanta de vizionare este de aprox. 2,50 metri si cred ca un 39 a fost cam mare. Ce parere aveti despre asta?..
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi!
Post Reply