RDS codeaza treptat canalele digitale

Ce vei face dacă RDS-RCS codează canalele digitale? Câte televizoare cu tuner DVB-C ai în casă?

Renunț la serviciile lor. Reziliez contractul!
4
14%
Păcat că RDS începe să profite tot mai des de monopolul deținut
11
39%
Este normal, NIMIC nu este gratuit!
1
4%
Accept schimbarea și voi plăti taxa lunară pentru închirierea decodorul Humax.
1
4%
Locuiesc într-o zonă în care oricum nu se transmit canalele digitale, deci nu mă afectează...
0
No votes
Nu am TV cu DVB-C deci oricum nu recepționez transmisiile digitale, dar sunt îngrijorat pentru că aveam de gând să-mi schimb TV-ul
0
No votes
1 TV
2
7%
2 TV-uri
2
7%
3 TV-uri
5
18%
Mai mult de 3 TV-uri
2
7%

Total votes: 28

sammy
Reviewer

RDS codeaza treptat canalele digitale

Post by sammy »

Zilele trecute mă uitam pe History Channel la un documentar interesant și-mi ziceam "oare de ce nu mă uit mai des pe aici?", când pe National Geographic nu mă interesează tâmpeniile alea de "Tabu" și nu-s nici pasionat de Wild Life. Ieri sau alaltăieri am stat ca "boul la poarta nouă", când am pus pe History Channel și îmi afișa "semnal demodulat", sau în engleza "scrambled signal".

Se pare că RDS, "draguțul de el" s-a gândit să schimbe politica. Sunt zvonuri cum că treptat vor închide/codifica/bloca/modula/cripta/parola TOATE CANALELE DIGITALE. Sper că sunt simple speculații, pentru că altfel le doresc să de-a faliment. Bănuiesc că știți scandalul cu antena 3, când i-a eliminat din grila de programe, parcă pe transmisiile analogice.

Cu ce ne afectează pe noi asta? Păi în primul rând va trebui să ne instalăm decodorul lor Humax. Să folosim o telecomandă în plus... Bine, dar ce facem dacă avem mai multe televizoare în casă?... cumpăram splitter HDMI?

Pe cuvântul meu, dacă continuă blocarea canalelor le zic PA-PA și dacă ar fi să-mi pun antenă pe bloc, ca pe vremea comunismului!

Da, să zicem că accept codarea canalelor care nu fac parte din abonament, din grila pe care plătesc pentru semnalul analog. HBO, Digi Film și alte canale, înțeleg de ce sunt codate, dar dacă se ating de ProTV HD, TVR HD, toate canalele care au și transmisie analogică... este de prost gust, să nu zic "politică de șantaj", de monopol.

Repet, sper ca totul să fie zvon și titlul acestui topic eronat!
adi_krusell
Expert

Re: RDS codeaza treptat canalele digitale

Post by adi_krusell »

N-ar fi pentru prima data cand RCS-RDS se foloseste de politica lor murdara de monopol. Pe langa scandalul cu trustul "Intact", a mai fost si episodul cu pachetul "Discovery". S-a scris destul de mult despre asta, s-au facut petitii online, dar degeaba.
Scopul lor este de a mai lua 10 lei pe luna de la toti cei care vor sa receptioneze canale HD. Din cate stiu, insa nu au stoc suficient de STB-uri HD. Cunosc cazuri la care timpul de asteptare este mai mare de 3 luni.
Foarte urat din partea lor! Sper sa nu fie totusi asa.
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Am făcut și un mic chestionar pentru cei care vor să-și exprime părerea... Se pot alege 3 răspunsuri pentru fiecare vot.
cristiboss70
Tehnician

Post by cristiboss70 »

Din pacate pt. decodorul Humax HD se plateste chirie...daca se dadea in custodie gratis era ceva...din ce am inteles nici cele SD nu se mai dau gratis
32ES6800,40JU6500,49Q7F
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Aha, păi atunci să modific și opțiunea din chestionar... Merci pentru lămurire!
Și mă gândesc să deschid acest chestionar, să poată vota și vizitatorii forumului, nu doar membrii.
cristiboss70
Tehnician

Post by cristiboss70 »

Pt.ala HD se plateste chirie dar si aici e in functie daca esti abonat nou sau e primul decodor cica platesti doar 3 lei chiria pe luna...daca ai deja un decodor SD si vrei sa treci pe unu HD (cazul meu) platesti 8 - 10 lei inca nu stiu sigur pt. ca ala mi-a zis ca voi plati chirie 10 lei iar pe site scrie 8 lei...o sa vad sigur cand imi vine luna asta factura...eu initial am crezut ca daca predau cel SD imi va scadea din chirie pt. cel HD...dar nu.... ori ca il tii ori ca il predai e acelasi lucru asa ca mai bine il tii...de cel SD pe site-ul lor scrie ca primul decodor e gratis dar altii zic ca platesc 5 lei chirie ...acuma nu stiu...
32ES6800,40JU6500,49Q7F
sebastian091074
Moderator

Post by sebastian091074 »

deja de o saptamana nu mai receptionez mai multe din programele HD...
46ES6100, 22D5003, Home Cinema HT-E5550, UE50NU7092UXXH, QE55Q60RATXXH
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Păcat. Sper să rămână pe digital canalele care le am în analog, conform abonamentului :evil:
georgik12
Interesat

Post by georgik12 »

Am observat si eu acum 2 zile asta. Pacat,History era chiar interesant cu unele emisiuni,mai avea ce sa vezi.
Lasa ca avem Digi Life si Digi World in locul lor,canale pe care nu am putut vedea nimic interesant. Chiar nu ma intereseaza ce face tanti Ileana cand se duce la baie sau cum si`a decorat casa,este,vorba voastra,bataie de joc si abuz de monopol.

Pacat. Daca nu era Internetul ok la ei,zburam instant la UPC,doar ca la cei din urma,net`ul e de toata jena.
Nu ma uit des la TV,insa si cand o fac,prefer sa am la ce.
cristiboss70
Tehnician

Post by cristiboss70 »

Iata lista canalelor codate deocamdata care nu se mai vad decat cu decodor SD sau HD, la cele HD nu au umblat inca (cel putin la mine si la mai multi de prin tara) :
4StoryTV
6TV
BBc Entertainment
BBC Knowledge
GSP TV
History Channel
Inedit TV
N24
Nasul TV
Transilvania Live
Transilvania Look
Tv1000