32ES5500 - Bazait ca de transformator

Margelatu
Interesat

32ES5500 - Bazait ca de transformator

Post by Margelatu »

Salut baieti!

Am acasa 2 TV-uri es5500, unul de 32 si inca unul de 40. La cel de 32 am observat un lucru care incepe sa ma deranjeze din ce in ce mai mult: are un bazait (electric) ca de transformator, ca nu stiu cum sa il descriu altfel, nu e foarte proeminent, dar in timpul noptii, adica cand ma uit eu cel mai mult la el, la volum mic, este sesizabil. Acest bazait/zgomot variaza un pic cand schimbi posturile. Initial am zis ca asa vine din fabrica dar dupa ce l-am luat si pe cel de 40" am vazut ca la el nu se aude absolut nici un zgomot ciudat. Vreau sa stiu daca a mai sesizat cineva asa ceva. Sunetul se aude cel mai clar in partea stanga a TV-ului, undeva deasupra mufei de alimentare, sau prin zona aia oricum.

Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Bafta!
32ES5500 & 40ES5500
sammy
Reviewer

Re: 32ES5500 - Bazait ca de transformator

Post by sammy »

Salut. Da setarea "Backlight" spre maxim (20) si vezi daca dispare acel bazait (de frecventa inalta). Daca da, as putea zice ca am observat si eu acelasi lucru de cand am redus luminozitatea (nu brightness-ul) din led-uri. Interesant este ca parca il supara consumul mai mic. Am observat asta la un HDD extern al carui alimentator scotea acest sunet cand HDD-ul era in sleep.
Margelatu
Interesat

Post by Margelatu »

O sa incerc sa vad daca se schimba vreo ceva. Multumesc pentru sfat.
32ES5500 & 40ES5500
Margelatu
Interesat

Post by Margelatu »

sammy wrote:Salut. Da setarea "Backlight" spre maxim (20) si vezi daca dispare acel bazait (de frecventa inalta). Daca da, as putea zice ca am observat si eu acelasi lucru de cand am redus luminozitatea (nu brightness-ul) din led-uri. Interesant este ca parca il supara consumul mai mic. Am observat asta la un HDD extern al carui alimentator scotea acest sunet cand HDD-ul era in sleep.
Da, ai avut dreptate.
32ES5500 & 40ES5500
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Acelasi "fenomen" l-am intalnit la UPS-uri... Poate este o caracteristica "electrica"/"electronica"... De ce un transformator care nu este in sarcina, sau, cum este in cazul TV-urilor cu LED-urile mai reduse, scoate acest bazait/sunet de frecventa inalta?
Cine stie, poate intr-o zi ne onoreaza cu prezenta si un forumist cu experienta in chestiile astea.
georg
Interesat

Post by georg »

Daca zgomotul este de frecventa joasa ,50 Hz , este brumul de retea caracteristic transformatoarelor si nu cred ca se mai folosesc in noile televizoare . Daca este de frecventa inalta poate fi datorat tot sursei de alimentare in comutatie si este un defect . Nu am desfacut inca un televizor de acest tip .
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Este de frecventa inalta. Ţiuie. Problema, daca bine tin minte, zicea cineva ca la 32ES5500 este prezenta pe cand la 40ES6100 nu.
Problema este ca TV-urile vin asa de noi. Adica cu alte cuvinte se vinde TV-ul cu sursa de alimentare defecta?...
georg
Interesat

Post by georg »

Pai... nu este chiar defecta(sursa) pentru ca furnizeaza curenti si tensiuni in parametrii ceruti , dar nu este nici acceptabila pentru ca zgomotul generat de componente (aici banuiesc a fi niste mici bobine toroidale) este deranjant acustic . Toate alimentatoarele noi (pt . telefoane, etc. ) lucreaza in comutatie si daca duceti la ureche unul sau altul se va auzi un tiuit , mai tare la unele , mai slab la altele , sau chiar deloc la cele de buna calitate . Eu cred ca ar trebui sa se adreseze unui service spre remediere si sa nu accepte explicatia clasica "ca asa face ele" dar nu-i nimic.

Adica sura de alimentare pare a avea probleme , la cata electronica mai tin eu minte, fiindca LED-urile nu mai lucreaza cu tensiune inalta ca CRT-urile de altadata si care putea genera "fluierat" . Sunetul fluctueaza in functie de sarcina la care este expusa sursa . Consuma led-urile de iluminare mai putin , dar totusi consuma , fiindca sunt multe.
katshadow
Nou pe forum

Post by katshadow »

sammy wrote: Adica cu alte cuvinte se vinde TV-ul cu sursa de alimentare defecta?...
eu mi-am luat pe 06.02. un tv de genu asta , pe 09.02 cand am realizat ca se aude acel bazait l-am dus inapoi la carrefour , cei de la carrefour l-au trimis la service ca le trebuia ,cica, certificat de constatare din partea celor de la service , dupa 1 saptamana m-am dus la service sa vad ce se intampla , cei de la service mi-au spus ca au schimbat sursa la tv , m-am intors la carrefour si am refuzat sa mai iau produsul inapoi pt faptul ca mi-au vandut un prosus defect , am primit alt produs sigilat , acelasi lucru am patit si cu al 2-lea , in aceeasi zi am schimbat cu un al 3-lea produs sigilat , si culmea, exact aceeasi defectiune , al 4-lea am refuzat sa mai iau si mi-au dat banii inapoi . adevarul este ca imi place mult modelul asta si chiar as vrea sa am unul bun in casa , dar imi e si frica acum sa ma mai duc sa iau acelasi model de la alt furnizor
Margelatu
Interesat

Post by Margelatu »

Sa inteleg ca pana la urma sunt toate la fel?
32ES5500 & 40ES5500
Post Reply