Dar acum este vorba de un TV de 46" (116 cm)... mai exact Samsung UE46F5300...
Am găsit 2 variante:
- "dintr-o bucată":
Aici poti gasi o gama diversificata de suporturi
la prețul de 316 RON. - sau din 2 subansamble: "tija" și suportul în sine se cumpără separat.
Suportul1: Suportul2: la prețul de 159 RON.
Deci, mă costă tot ~320 RON, însă varianta cu 2 sub-ansamble îmi pare mai solidă. În primul rând tija este trecută că suportă 160 KG și se pot monta 2 televizoare pe ea

Rămâne o necunoscută (până la testare)... dacă mai face acel unghi față de tavan când montez TV-ul de 46 de inch pe suport...
Aș vrea și părerea voastră, dacă știți ceva magazin care vinde ceva suport chiar mai zdravăn, mai ieftin, mai deosebit. Am găsit tot felul de suporți motorizați cu telecomandă și alte dotări mai speciale, însă cel puțin la mine nu este cazul

Update 09.06.20133
Până la urmă am ales a 2-a variantă, şi o detaliez şi vouă.
Să nu uit... De ce suport de tavan?
După părerea mea (umilă), este foarte PRACTIC.
Am loc pe masa de birou, îi dau şi înclinaţie (dacă vreau) şi este confortabil să priveşti TV-ul din poziţia culcat. Eu şi în dormitor, comoda pe ce stă TV-ul, aşa am făcut-o la comandă încât TV-ul este la o înălţime de 135 cm (partea de jos al ecranului). În camera mare este ceva mai sus, undeva la 160 cm partea de jos al ecranului. Doar la mine este undeva la 110cm, dar dacă acest suport se va dovedi cum îl vreau eu de stabil, clar îmi fac şi la mine în cameră o treabă de asta.
Aceste avantaje le poţi avea, desigur, cu suportul prins de perete. De ce de tavan totuşi?
- A trebuit să amplasez TV-ul în colţ şi am evitat suporturile care au braţe reglabile... braţe ce se pliază... Am impresia că greutatea TV-ului ar apăsa serios pe "articulaţii".
- Pot să ridic sau să cobor TV-ul. Desigur treaba asta nu o faci decât la început, până ajungi la consens cu soţia

- Un astfel de suport este util şi dacă nu ai "perete disponibil"...

- Nefiind montat pe perete, pot lăsa spaţiu suficient în spatele TV-ului pentru a avea acces uşor la mufe. Nu este nevoie să folosesc adaptoare HDMI... şi alte chestii. Acesta este deja un avantaj "moft", dar se poate lua în considerare.
Aşa am primit coletul, cu grijă ambalat. Eu apreciez vânzătorii care "ambalează ambalajul". Simplu... nu-ţi dă impresia că ţi-l trimite din "canal" sau "beci". Dă dovadă de atenţie, profesionalism şi este orientat 100% către client. Eu sunt şi meticulos de felul meu...
Televizorul din imagini este un Samsung 42F5500 ce urmează să-l agăţ de tavan.
Aici poti gasi o gama diversificata de suporturi
Primul suport este practic unul standard... care în mod normal se prinde de perete. Însă este prevăzut cu orificii compatibile cu suportul de tavan (bara ce coboară din tavan). Cele două se asamblează cu 6 şuruburi. Pe cutie arată că ar fi de culoare neagră însă este bine că are aceeaşi culoare ca şi suportul de tavan.
În ceea ce priveşte suportul de tavan, am avut ceva dubii pentru că eu mai am un alt suport de tavan, dar pentru diagonale mai mici (maxim 32") şi care avea 3 probleme:
- talpa care vine prinsă de tavan nu era sudată roată-roată de ţeava care coboară în jos. Era fixată în doar 4 puncte de sudură. DAR la acest suport sudura este completă:
- a 2-a problemă a fost că între talpa ce vine prinsă de tavan şi ţeavă, exista şi o îmbinare în partea de sus, ce avea joc şi care rezulta într-o înclinare a TV-ului şi cu senzaţia ca îmbinătura superioară va ceda. Prin urmare am asigurat suportul cu un cablu oţelat, trecut prin ţeavă. DAR la acest suport nu avem îmbinare superioară:
- a 3-a problemă era cu modul în care înclinai TV-ul. Treaba asta era făcută prin culisarea unei şine în formă de semicerc, care avea ca sprijin un şurub de PLASTIC... Nu prea îmi dădea încredere. Stabilitatea era precară. Dacă vroiam să înfig un stick USB în TV, trebuia să ţin cu cealaltă mână de TV, pentru că se clătina din toate încheieturile. DAR la acest suport nu avem joc (sper) în partea de sus iar înclinaţia o dăm ca dintr-un veritabil suport de perete. Vă daţi seama că acest suport a fost proiectat să susţină 2 TV-uri cu o greutate maximă de 160 KG.
Dacă tot am făcut o comparaţie cu suportul vechi, să vă arăt nişte poze:
În poza a 3-a şi a 4-a puteţi observa jocul cel are din îmbinarea superioară a suportului. Când TV-ul era lăsat în greutatea lui, ţeava era precum în poza a 4-a. Iniţial am dat jos TV-ul de pe suport să văd dacă s-a îndoit sau a cedat unul din punctele de sudură. Ar fi trebuit să mă duc cu suportul la sudat, însă după le l-am asigurat cu cablu oţelat... am zis că-i ok.
Am cam "ciuruit" tavanul pe acolo că după ce am dat prima sau a 2-a gaură, am constatat că nimerisem chiar în armătură, aşa că am făcut alte găuri.
Concluzia cu privire la acest suport este că dacă la un TV de 32 inch (81 cm) a fost acceptabil, cu siguranţă nu mă încumet să agăţ de el un TV de 42 inch.
Instalare
Aici poti gasi o gama diversificata de suporturi
Şuruburi ce au rămas în plus după montare
În prima poză sunt dibluri şi holşuruburi care nu le folosesc, pentru că suportul nu vine prins de perete, 2 seturi de câte 4 şuruburi cu tot cu distanţoare în caz că aveţi un TV cu alt standard VESA, şaibe dacă lungimea şurubului nu este corespunzătoare.
În a 2-a poză sunt setul 2 de şuruburi pentru a monta pe suportul ce coboară din tavan un al doilea suport de perete, în cazul în care montaţi aşa ceva într-ul local public... Pui un suport de ăsta în mijlocul unui PUB şi "Hai România!" la meciuri...
După cum ziceam, partea de suport pe care se agaţă TV-ul, este aproximativ pe mijlocul înălţimii ecranului. Deci adăugaţi la distanţa minima/maximă faţă de tavan, distanţa dintre partea de jos al suportului şi marginea de jos al TV-ului (care nu am fost inspirat să o măsor decoamdată). Urmează să dau găurile în tavan...
Spre finalul prezentării vă zic şi ce trebuia să specific încă de la început. Dar credeţi-mă, chiar dacă este vorba de un banal suport de TV, am avut mai multe idei pe care am vrut să le menţionez neaparat şi poate nu am prezentat prea structurat

Specificaţii
- suportul de tavan, doar el, are 5 Kg. Fix;
- suportul de TV ce vine prins de suportul de tavan, are 6 Kg;
- Samsung 42F5500 are 10 Kg.
... total 21 Kg. Greutatea maximă admisă... 160 Kg (dacă bine ţin minte)
- distanţa minima faţă de tavan şi partea cea mai de jos al suportul este 109 cm. Distanţa maximă 169 cm. Chestia e că suportul se poate monta mai sus sau mai jos pe TV. În principiu suportul ce vine prins pe TV este la mijlocul înălţimii ecranului.
- în pachet găsiţi, pentru ambele suporturi, toate şuruburile, şaibele, diblurile, holşuruburile necesare. Tot.
- eu, pentru 42F5500 am folosit şuruburile mai scurte (pentru suportul care se prinde de TV), şi am pus câte 2 şaibe, pentru că erau puţin mai lungi. Dar este perfect aşa. Nu a mai trebuit să mă duc pe la magazin de feronerie să cumpăr alte şuruburi.
- suportul de tavan este robust, sper ca după montare TV-ul să stea "beton" acolo...
- îmi place că amplasa foarte uşor TV-ul pe suport. Mai întâi am să fixez suportul de tavan, iar apoi TV-ul cu suportul său montat, îl pun efectiv pe şina care vine prinsă de suportul de tavan. Reglez înclinaţia... şi gata. La fel de uşor dau îl dau jos.
În concluzie
Sunt mulţumit de achiziţie însă "verdictul final" îl dau abia după ce agăţ TV-ul şi verific/compar stabilitatea faţă de suportul vechi, mai pricăjit...
Nu mă joc cu siguranţa familiei

Aici poti gasi o gama diversificata de suporturi