Subtitrare cu font MARE - "Caz particular" - Fişier MKV

Ai o întrebare? Nu ai găsit răspunsul pe forum? Nu ştii unde să întrebi? Postează aici.
Diverse probleme şi discuţii punctuale.
Atenţie: este posibil ca întrebările să fie mutate pe topicurile corespunzătoare.
Post Reply
sammy
Reviewer

Subtitrare cu font MARE - "Caz particular" - Fişier MKV

Post by sammy »

Revin asupra problemei mărimii fontului subtitrării afişate de media playerul integrat în televizoarele Samsung. Este al 2-lea fişier MKV, un film, la care fontul este MARE, mult mai MARE decât "normal", adică setarea "Large"/"Mare" din opţiunile playerului.
Am fost întrebat de mulţi, mulţi... cum se poate seta mărimea subtitrării. Nu am găsit un răspuns. Nici acum nu-l ştiu :) , din cauza formatului (nu este un simplu text) fişierului extern cu extensia .SRT, care îl am şi care se pare este integrat şi în MKV.
Dar am zis să vă arăt un caz concret de FONT MARE.

Aşa arată "mega"-subtitrarea:
subtitrare tv samsung media playersubtitrare tv samsung media playersubtitrare tv samsung media player

Subtitrarea se poate activa/dezactiva, deci nu este "imprimată" pe trackul video al containerului MKV. Am fişier extern .SRT dar dacă am redenumit fişierul de subtitrare, filmul a rulat cu acelaşi "super"-font, semn că de fapt subtitrarea externă este inclusă şi în containerul MKV, iar TV Samsung ştie încărca subtitrarea "embedded".
M-am repezit să deschid fişierul .SRT cu notepad++ sperând să găsesc "chichiţa" ce dictează mărimea fontului, însă am dat peste un fişier SRT ce este mai degrabă binar şi nu text, cum am întâlnit nenumărate fişiere SRT. Speram să fie un "header" de definiţie...

subtitrare tv samsung media player

Şi aşa este subtitrarea "normală", setarea Large/Mare... cea mai mare posibilă în 99,9% din filme.
subtitrare tv samsung media player

Întrebarile mele sunt:
- oare ce utilitar/editor/tool au folosit cei care au tradus/adaptat/muxat subtitrarea.
- de ce este aşa mare şi "faină"? şi mai ales,
- ce setare de font este şi care TV-ul Samsung o recunoaşte, o acceptă?!
Dany_jim
Interesat

Re: Subtitrare cu font MARE - "Caz particular" - Fişier MKV

Post by Dany_jim »

MKVExtractGUI-2
http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... UI-2.shtml

MKVToolnix
http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... lnix.shtml

Subtitles Workshop 2.51 download
http://sourceforge.net/projects/subwork ... p/download

Extrage .srt din MKV si vezi propietati subtitrare sau cauta vezi care este diferenta poate nu are srt. in el si are alt format.

Daca te ajuta spor la treaba.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Mersi. Posibil sa mai incerc...
Niculicea
Nou pe forum

Post by Niculicea »

//sammy: este topic dedicat pentru 32F6400 si/sau pentru subtitrare.
Niculicea
Nou pe forum

Post by Niculicea »

Niculicea wrote://sammy: este topic dedicat pentru 32F6400 si/sau pentru subtitrare.
Nu găsesc nimic.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Ti-am completat comentariul cu niste linkuri.
Niculicea
Nou pe forum

Post by Niculicea »

sammy wrote:Ti-am completat comentariul cu niste linkuri.
Domnule sammy problema este in felul următor : in cazul filmelor 3D , container mkv , nu am subtitrare pe TV atunci când rulez filmul de pe HDD extern prin playerul TV-ului. Atunci când filmul este rulat pe laptop am subtitrare cu Opțiuni pentru mai multe limbi. Cum trebuie procedat. Punctual. Multumesc pentru efortul de a-mi răspunde .
citro
Curios

Post by citro »

Sunt foarte interesat de subiectul subtitrarilor mari.

Am reusit sa afisez o subtitrare marita folosind metoda de aici insa nu e prea comod. Sper ca filmul tau foloseste alta metoda.

Am atasat o captura de ecran din mkvmerge GUI (GUI pentru mkvtoolnix) unde se pot vedea track-urile incluse intr-un MKV. Subtitrarea hard (S_VOBSUB) e obtinuta din cea text (S_TEXT).

La tine cum arata?
mkvtoolnix.gif
Post Reply