TV Samsung 40F6500 (UE40F6500) Preț Review Păreri Forum

Ai o întrebare? Nu ai găsit răspunsul pe forum? Nu ştii unde să întrebi? Postează aici.
Diverse probleme şi discuţii punctuale.
Atenţie: este posibil ca întrebările să fie mutate pe topicurile corespunzătoare.
Post Reply
Gabriel Zanfirescu
Nou pe forum

TV Samsung 40F6500 (UE40F6500) Preț Review Păreri Forum

Post by Gabriel Zanfirescu »

Salut, intentionez in urmatoarele zile sa achizitionez un TV Smart. Intre Samsung si Sony, Samsung a castigat la pret, modelele pe care le am in vedere sunt Samsung 40F6500 3D activ, CMR 400, Smart TV etc si Sony KDL-42W805A 3D pasiv, CMR 400, Smart TV etc, deci asemanatoare. Problema este ca Sony este cu 1000 ron mai scump decat Samsung si deci iese din discutie!
Am tot cautat in acest forum vre-un review despre acest model, 40F6500 dar nu am gasit.
Intentionez sa folosesc acest Smart TV legal la un PC, internet etc. Vreau sa fac sharing in retea, sa pot vizualiza diferite formate de filme de pe PC, de asemenea ma intereseaza si cum se comporta la browsing pe internet etc.
In specificatiile tehnice sunt toate aceste caracteristici, dar ma intereseaza daca ati testat acest tv, la capacitate maxima, care sunt minusurile si plusurile.

Urmatoarea intrebare este despre tara de origine al tv-urilor Samsung, am observat ca sunt 2 tari, Ungaria si Cehia. Conteaza?? Ce experiente aveti in acest sens?
sammy
Reviewer

Re: TV Samsung 40F6500 (UE40F6500) Preț Review Păreri Forum

Post by sammy »

Salut,
scuze că fac remarca, dar dacă tot zici că Sony iese din discuție, de ce l-ai mai menționat? :)

Ai dreptate, modelul 40F6500 nu este de găsit pe forum însă este foarte similat cu 40F6400, care la rândul său este identic cu 32F6400 care are prezentare (cât de cât mai completă) aici pe forum.

Pentru browsing îți recomand să citești topicul corespunzător din sugestiile de mai jos. Toate sunt valabile și pentru 40F6500.
Poți să afli aproape totul despre F6500, excepție fiind CMR-ul ceva mai mare față de F6400.
Nu am testat acest TV dar sunt SIGUR că îl cunosc 95%... Ar avea aceleași performanțe in web browser, smart hub, filme online, etc.

Despre țara de origine, nu am găsit pe cineva să se plângă de o anumită serie, care să zicem că ar avea un clouding mai prononțat sau panel mai slab.

Deci uite aici, găsești aproape tot ce vrei. Dacă totuși crezi că am omis ceva, îți răspund dacă știu...
Gabriel Zanfirescu
Nou pe forum

Multumesc pentru raspunsul prompt si pentru informatii.
M-am hotarat in sfarsit pentru un alt model care are si microdimming, este vorba despre modelul 40F6670 pe care-l gasesc pe cateva site-uri.
Acum intervine o alta problema: Un site, nu spun numele aici, are pe stoc versiunea de Germania a acestul model 40F6770, la un pret atractiv.
In legatura cu Garantia, ei m-au informat ca desi nu este importat prin Samsung Romania, este din spatiul UE si cei de la Samsung sunt obligati sa-i asigure garantia.
Inainte de a-l comanda, vreau sa va intreb daca v-ati mai lovit de aceasta problema cu tv-uri importate din spatiul UE si garantia aferenta.
Multumesc.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Mda, este vorba de clickshop. Eu zic că nu au cum să nu asigure garanția.
nightgay
Nou pe forum

Post by nightgay »

Ai achizitionat 6770? Daca da poti sa-mi spui cum e cu garantia si cum se comporta ?
Gabriel Zanfirescu
Nou pe forum

Salutare, l-am luat luni seara, l-am ridicat eu de la punctul de lucru al lor. Nu era vorba de clickshop ci de plasme-lcd.ro
Televizoarele sunt importate din germania, iar cu garantia treaba sta in felul urmator: Am sunat la Samsung romania si ei mi-au comunicat ca desi aceste produse nu sunt importate prin ei, daca am factura si garantia este valabila. Important este sa fie produs pentru UE.

Referitor la acest model, luni seara l-am montat si testat. Modelul este 40F6770, am testat toate functiile si totul este ok. Fiind primul model LCD pe care-l achizitionez, vreau sa va spun ca in primele ore am avut un soc neplacut. Pur si simplu nu reuseam sa inteleg de ce se vede atat de prost la acest televizor!!!!
A doua zi chiar am sunat la magazin in ideea de a-l schimba cu altceva, deoarece eram nemultumit de calitatea imaginii.
Socul a trecut seara cand am ajuns acasa si am inceput sa-l butonez din nou. Am umblat la cromatica, iluminare din spate, contrast, luminozitate, culoare etc. Anumite emisiuni sau filme se vedeau destul de ciudat, ai fi crezut ca vezi un teatru vechi cum era pe timpuri. Am dezactivat motion flow si am mai umblat cateva ore la setari si rezultatele au fost pe masura! Se vede impecabil pe canalele HD, satisfacator pe canalele SD cu tunerul Digital iar pe canalele prinse cu tunerul analog cam slabut, dar asta nu conteaza. RDS-ul are aceleasi canale si pe analog si pe digital, important este sa le prinzi pe digital pentru rezultate bune. Oricum, TV-ul este zic eu prea mare, l-am pus pe latul camerei si am cam 2.5-3.5m distanta, ceea ce e usor neplacut pentru canalele care nu sunt HD. Mergea o diagonala mai mica fara probleme. In schimb pentru 3D mergea o diagonala si mai mare!!!

La capitolul Smart TV este ok, am reusit sa-l conectez pe WIFI la reteaua din casa, am instalat Samsung Link pe calculator si am dat share la directorul media. Aici mi-am cam prins urechile ca nu intelegeam de ce TV-ul nu se contecteaza la PC. A trebuit din meniul Smart TV ca ma conectez la contul meu de Samsung Link si imediat am reusit conexiunea.
Filmele pe care le-am testat sunt FullHD 1080, mkv-uri si playerul merge bine chiar si pe wifi. Daca ai fisier .srt cu aceeasi denumire ca filmul, merge si subtitrarea.
Ceea ce nu merge este sa-l dai inainte sau inapoi, butonele de la player fiind dezactivate, dar mai sap la chestia asta.

Per ansablu sunt multumit, desi nu am testat toate functiile complet, sper ca si calitatea TV-ului, fiind importat din Germania sa fie ma buna.
Pe masura ce mai testez, revin cu impresii pro sau contra.
nightgay
Nou pe forum

Post by nightgay »

Acelasi tv am si eu dar inca nu l-am desigilat in eventualitatea unui retur. Deja cand ai spus ca 2,5-3,5m e o distanta cam mica pt cei 40 de inchi am dubii: la mine va fi 2-2,5m. Are aplicatiile romanesti preinstalate pe smarthub? Am vazut intr-o prezentare pe Youtube dar la un F6670 ca ar avea adaptor CI inclus in accesorii. Asa este? Altfel spus daca-l are oare o mai fi necesar cel de la RDS?
Orice de bine sau de rau m-ar ajuta mult de tot daca sa-l pastrez sau nu. Mai am 3 zile sa ma hotarasc pt retur.
Gabriel Zanfirescu
Nou pe forum

Salut, eu zic sa-l desigilezi, nu mai sta cu el in cutie. Are preinstalate Voyo, Cinemagia etc. Si chiar daca nu ar fi preinstalate le-ai putea instala din Samsung Apps.
Slot CI are, cel putin in specificatii, nu m-am uitat sa-l vad acolo dar cred ca este... de accesorii nu stiu ce ar mai trebui sa aiba(daca te referi la IR are un cablu dar nu am verificat pentru ce este), Am facut cerere si la RDS pentru card din asta, intr-o saptamana doua o sa-l am, desi nu cred ca o sa fie diferenta la calitatea canalelor.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

@Gabriel - Este bine că ți-ai dat seama de faptul că, canalele transmise analogic nu au cum să se vadă bine pe televizoarele LCD (LED sau nu). Sunt destui care nu au RDS și deci nu au aceleași canale transmise digital, HD sau nu. Chiar și la canalele non-HD, transmisia digitală ajută, chiar dacă rezoluția PAL standard, din nou, NU este pentru TV-uri FullHD. Nici pentru HD Ready. Cei care au UPC, sau RDS cu decodor și nu este cu ieșire HDMI, nu-și dau seama că de fapt calitatea proastă a imaginii este de la semnal. Așa că returnează produsul... nu sunt obligați să invoce o scuză la comerciant, și trag concluzia că trebuie să cumpere un model de ăla de care au văzut în nu știu ce magazin, dar care avea semnal de la un player bluray... Îl cumpără într-un final pe ăla, merge acasă și... supriză - din nou sub așteptări.

Această mică "epistolă" este destinată celor care își țin TV-ul la ușă, gata de returnare :lol: (no offense). Este bine să știm ce cumpărăm înainte de a scoate banii din buzunar, ce va merge și ce nu.
Post Reply