TV Samsung F5000 - Format imagine 4:3 - 16:9

Probleme semnalate, prezente la mai multe (sau toate) modelele acestei serii.
katurev
Curios

TV Samsung F5000 - Format imagine 4:3 - 16:9

Post by katurev »

Am cumparat si eu recent un Samsung F5000, si am o problema. Eu ma uit la el, de pe stick, la seriale / anime`uri , uneori si mai vechi ( adica in format 4:3 ) .. care este problema.. nu mai mentionez ca unele fiesere .flv sau .avi nu le citeste ( nu pe toate ). Chinezaria de TV a lui tata daca le pun acolo sa ma uit, le face singur de la 4:3 la 16:9. Daca le dau play pe samsung-ul meu, ele sunt 4:3, in timpul redarii nu pot accesa "Dimens. imagine", iar cat timp umblu pe stick sa aleg episod, nu pot accesa setarile de imagine, mi se pare normal. Cand este TV normal, am ales deja 16:9.

Chiar vreau neaparat sa pot vedea ca pe televizorul lui tata, formatele 4:3 in wide 16:9.

Se poate rezolva problema mea?
Va multumesc mult.
sammy
Reviewer

Re: TV Samsung F5000 - Format imagine 4:3 - 16:9

Post by sammy »

katurev wrote:...iar cat timp umblu pe stick sa aleg episod, nu pot accesa setarile de imagine, mi se pare normal. Cand este TV normal, am ales deja 16:9.
Salut. Scuze, dar aici nu înțeleg. Ți se pare normal să nu poți accesa opțiunea "Dimens. imagine" în timp ce selectezi fișierul video? Și apoi fraza următoare... "Când este TV normal, am ales deja..."

Poate întelege altcineva, dar eu nevoie de clarificare aici.

Până una alta, dacă bine știu, eu dacă schimb setarea 16:9 în 4:3 în timp ce rulez un film, se păstrează setarea de la un film la altul. De altfe nu am dat mare importanță pentru ca filmele 4:3 sunt așa rare pe server la mine încât poate nu am observat corect... Și dacă am AVI-uri mai vechi, pot face schimbarea după ce dau play la film.

Da, și cumnatu are un TV "cu lămpi" care își schimbă formatul, AUTOMAT în funcție de postul TV selectat. Este o funcție caracteristică televizoarelor "în tranziție" (adică alea fabricate când se trecea de pe clasicul 4:3 la 16:9). Mă distra TVR-ul când explica această trecere și arăta tipa aia de la știri cum să o facem să aibă aspect "normal" :D

Să înțeleg că ai o colecție de filme mai vechi... Cât despre formate.... trăiască MKV-ul... cel mai practic și răspândit. Un player ce duce (aproape) toate formatele ar fi un egreat, dar eu zic că nu merită.

De altfel cum ți se pare TV-ul?
katurev
Curios

Post by katurev »

Eu am cumparat TV`ul sa ma pot uita la anime`uri ( seriale anime facute in japonia ).

Pentru anime`urile astea care apar acum, sau mai noi, le descarc 1080p si se vede lacrima. Dar vreau acum sa revad cateva animatii din copilariile ( dragon ball, inuyasha, sa iti fie rusine daca nu ai auzit de ele ), care ele saracele au aparut prin 1990+ .. adica format 4:3.

Ca sa te lamuresc la ce nu ai inteles ... deci am stickul in TV si intru pe el.. sa imi aleg ce fisier vreau sa rulez, pana nu dau play la un video nu am acces la setarile de imagine, dupa ce intru in video am acces la setari, dar nu am acces la dimensiune imagine. Prin "cand TV este normal" ma refer.. cand sursa este pusa pe TV simplu, adica pe cablu/antena.. pe PRO TV.. poftim. :))

Pentru mine este un inconvenient destul de mare ca nu pot vedea fisierele 4:3 in format 16:9.. tinand cont ca toate anime`urile care imi place sunt cele vechi si clasice. Sunt sigur ca se poate rezolva.. daca merge la chinezaria lui tata, la asta sigur merge, problema este ca nu stiu eu cum..

Sper sa ma inteles de data asta..Daca mai ai ceva neclaritati spune`mi.. iti explic mai in detaliu.. poate ma poti ajuta.

Eventual... ma rog, doar daca ai ceva timp de pierdut, iti trimit un fisier video cu care am eu probleme in al vedea 16:9 .. sa vedem daca la tine merge.. ma rog, daca ai alt TV.. sunt sanse foarte mari sa mearga.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Am înţeles, mersi de lămuriri. Îţi arăt care-i funcţionalitatea pe un 46F5300:
- rulez Tom şi Jerry, format 4:3
- sursa: DLNA de pe server Synology DS412+ (deci nu stick, însă asta ar trebui să fie ultimul "suspect")
- am acces la setarea cu privire la dimensiune imaginii
- pot seta 16:9
- se păstrează setarea dacă rulez un alt episod

La prima rulare:

Deja cand accesez alt episod, am direct setarea wide:

Probabil conteaza si proprietatile video alre fisierului:
katurev
Curios

Post by katurev »

Incearca sa rulezi acest episod : http://www.trilulilu.ro/video-animatie/ ... 5-hd-rosub

Daca nu sti cum sa il downloadezi imi spui..
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Tu de acolo ai descarcat episoadele?
Ce proprietati are fisierul video. Ma refer la width/height video... Daca ai extras episodul precum se extrag clipurile de pe youtube este posibil ca formatul video sa fie deja 16:9, prin faptul ca adauga el bordurile laterale, si atunci nu ai cum sa-l faci 16:9.
katurev
Curios

Post by katurev »

Cam astea sunt detaliile... sa fie de la episod? .. eu nu pot accea optiunea Dimens. Imagine din setarile de imagine.. La orice fisier video.. poate sa aiba si 1080p..
Attachments
Untitled.png
sammy
Reviewer

Post by sammy »

4:3=1,3333

Mai sus, la episodul meu de tom&jerry am 448:336=1,3333

la tine rezultatul este 1,3181. Deci nu este chiar 4:3. Nu stiu daca asta poate sa incurce TV-ul, pentru ca are si optiuni de alea de "smart resize". Nu stiu cum le zice in RO.

Am sa descarc si eu filmul sa incerc. Eventual zi-mi cum iau de acolo ca nu am mai luat. Se face ca si in cazul YouTube cu ceva video extract?
katurev
Curios

Post by katurev »

trebuie sa instalezi un add-ons pentru mozilla ... dar . incerc eu sa incarc episodul undeva.. imediat. las post aici dupa ce il incarc.

A, si iti multumesc ca raspunzi asa repede si te implici.
katurev
Curios

Post by katurev »

Mda, din pacate internetul meu de 2 bani, nu imi permite sa fac nici un upload doar la viteze de 1.5 kb/s. In fine, poate instalezi acel add-on pentru mozilla firefox, nu dureaza nici 5 minute.

Intri pe mozilla.org , dai click pe undeva pe sus la Suplimente, apoi acolo la search scri Flash Video, exact asa, si iei de pe acolo, eu folosesc Ant Video Downloader and Player. O sa iti apara si asta dupa ce dai search, se instaleaza in 10 secunde, apoi la orice videoclip de pe orice site, il poti downloada astfel, ii dai play sa inceapa si in coltul din dreapta sus.. ai iconita de la acel program.. dai click pe ea si gata incepe sa se downloadeze..

Pare complicat, de fapt e foarte simplu.. ma repet.. doar daca ai timp sa faci asta.
Multumesc.
Post Reply