Samsung 32F6400 UE32F6400 Review Pret Pareri (F6400)
Re: Samsung 32F6400 Review
Revin asupra setarilor de culoare . Se pare ca m-am apropiat de final . Pe majoritatea posturilor si in majoritatea situatiilor de filmare : in studio , natura , interioare cu lumina artificiala si naturala, am reusit sa obtin o culoare a pielii alb-roz cu putina tenta galbena , peisajul natural cu o buna echilibrare a culorilor , arhitectura urbana correct reprezentata .
Acum folosesc predilect modul STANDARD si exceptional modul DINAMIC.
Plecam de la setarile in White Balance din Meniul de Service :
SubBrightness – 128
- R offset – 129
- G offset - 130
- B offset – 130
SubContrast – 135
- R gain – 110
- G gain – 130
- B gain – 159
Cu aceste setari nu creste consumul de energie ( la ilum. Spate 14 consumul este de 48 – 50 W) si nici nu se spravolteaza LED-urile , insa asigura o stralucire placuta a imaginii .
Setarile pentru modul STANDARD.
- ilum.spate -14
- contrast-95
- luminozitate-52
- claritate- 50
- culoare-56 (58)
- tenta – nemodificat
-3D- nemodificat
- Setari avansate :
- contrast dynamic- mediu
- nuanta de negru – mai inchis
- tonuri piele- 0
- mod RGB- dezactivat
- spatiu de culoare - personalizat
Aici intrati pe culoarea “Galben” si setati:
- rosu – 50
- verde – 50
- albastru – 50
In rosu :
- R=20
- V= 0
- A= 0
In verde :
- R= 0
- V= 25
- A = 0
Optional in albastru ( incercati si cu default) :
- R = 0
- V = 0
- A = 75
Balans de alb:
- depl.R - 37
- depl.V – 37
- depl.A - 36
- nivel R – 31
- nivel V – 37
- nivel A – 25
- Gamma - +3
- Iluminare miscare - dezactivat
- Optiuni imagine:
- ton culoare – standard
- filtre –automat
- mod film – auto 1
- motion plus – uniform
- LED motion plus – dezactivat
Modul DINAMIC
- ilum.spate -14
- contrast-95
- luminozitate-62(60)
- claritate- 50
- culoare-43 (42)
- tenta – nemodificat
Optiuni imagine :
- ton culoare – standard
- filtrele – pe automat
- mod film - auto 1
- motion plus – uniform
Incercati .
Acum folosesc predilect modul STANDARD si exceptional modul DINAMIC.
Plecam de la setarile in White Balance din Meniul de Service :
SubBrightness – 128
- R offset – 129
- G offset - 130
- B offset – 130
SubContrast – 135
- R gain – 110
- G gain – 130
- B gain – 159
Cu aceste setari nu creste consumul de energie ( la ilum. Spate 14 consumul este de 48 – 50 W) si nici nu se spravolteaza LED-urile , insa asigura o stralucire placuta a imaginii .
Setarile pentru modul STANDARD.
- ilum.spate -14
- contrast-95
- luminozitate-52
- claritate- 50
- culoare-56 (58)
- tenta – nemodificat
-3D- nemodificat
- Setari avansate :
- contrast dynamic- mediu
- nuanta de negru – mai inchis
- tonuri piele- 0
- mod RGB- dezactivat
- spatiu de culoare - personalizat
Aici intrati pe culoarea “Galben” si setati:
- rosu – 50
- verde – 50
- albastru – 50
In rosu :
- R=20
- V= 0
- A= 0
In verde :
- R= 0
- V= 25
- A = 0
Optional in albastru ( incercati si cu default) :
- R = 0
- V = 0
- A = 75
Balans de alb:
- depl.R - 37
- depl.V – 37
- depl.A - 36
- nivel R – 31
- nivel V – 37
- nivel A – 25
- Gamma - +3
- Iluminare miscare - dezactivat
- Optiuni imagine:
- ton culoare – standard
- filtre –automat
- mod film – auto 1
- motion plus – uniform
Modul DINAMIC
- ilum.spate -14
- contrast-95
- luminozitate-62(60)
- claritate- 50
- culoare-43 (42)
- tenta – nemodificat
Optiuni imagine :
- ton culoare – standard
- filtrele – pe automat
- mod film - auto 1
- motion plus – uniform
Incercati .

Am să încerc și eu setările.
-
- Moderator
cum setam in Meniul de Service ?
46ES6100, 22D5003, Home Cinema HT-E5550, UE50NU7092UXXH, QE55Q60RATXXH
Intrare in Meniul Service.Acest meniu este rezervat doar celor care lucreaza in service Samsung . Dar prin bunavointa unora dintre ei a "scapat " si pe piata libera . Din acest meniu poti afla informatii utile cum ar fi : data punerii in functiune , nr. orelor de functionare , etc . Dar , pentru ca exista si un dar , de aici se poate modifica aproape orice : dimensiuni imagine , culori de baza RGB , dar si tensiuni si curenti care pot interveni asupra duratei de viata , etc . Inaintea oricarei modificari notati valorile initiale . Nu va bazati pe memorie .
- Din oprit ,apasati succesiv urmatoarele taste : info , meniu , mute , power on .
- Cu sageata jos derulati in lista din stanga pana la linia ADC/WB, OK , in noua lista cu sageata jos derulati pana la White Balance , OK , In aceasta lista aveti toate RGB-urile .
- Coborati pe R- offset , sageata dreapra , si cu click-uri stg. dr. modificati valoarea .
- Iesirea cu Return sau direct cu Power .
- Din oprit ,apasati succesiv urmatoarele taste : info , meniu , mute , power on .
- Cu sageata jos derulati in lista din stanga pana la linia ADC/WB, OK , in noua lista cu sageata jos derulati pana la White Balance , OK , In aceasta lista aveti toate RGB-urile .
- Coborati pe R- offset , sageata dreapra , si cu click-uri stg. dr. modificati valoarea .
- Iesirea cu Return sau direct cu Power .
Și dacă nu umblam în meniul de service ci doar în meniul normal rezultatele sunt mult mai slabe?
Setările astea merg oare și pe un f5500?
Setările astea merg oare și pe un f5500?
-
- Moderator
la fel si eu intreb daca aceste modificari de imagine pot fi facute si pentru cei care au tv-uri seria ES6100 ?
46ES6100, 22D5003, Home Cinema HT-E5550, UE50NU7092UXXH, QE55Q60RATXXH
Setarile sunt efectuate pe un ES 6100 . Le-am postat in acest topic pentru ca aici se deschisese discutia ( de altfel in postul anterior am specificat clar aceasta) . Pot fi valabile si pe o alta serie de Samsung . Doar incercati . Eu pe acest TV am incercat setarile din Meniul de Service a unui Samsung A-450 si erau mai mult decat acceptabile translatate pe ES 6100 . Intrarea in acest meniu nu este deloc dificila , poate v-am speriat eu putin ( dar nu strica sa fiti mai prudenti).
La aceste setari am luat de referinta postul ROMANIA TV (digital) care pare sa aiba printre cele mai bune echipamente video , precum si operatori imagine de clasa . Apoi am verificat setarile si pe ProTV HD unde saturatia de culoare tinde sa devina mai mare . Sunt convins ca si pe un ES 5500 "merg" la fel de bine . Partea proasta este ca fiecare post emite in parametrii sai , mai buni sau mai prosti , saturatia culorilor difera , dar cel mai rau este ca apar dominante de culoare . Eu am incercat niste setari care face cumva acceptabila vizionarea pe o mai mare parte a posturilor TV . Unele se vor vedea foarte bine , cu niste culori de invidiat , altele mai putin bine, dar acceptabil , fara sa te determine sa pui mana pe telecomanda pentru corectii rapide . Succes baieti . Astept si reactii de raspuns .
La aceste setari am luat de referinta postul ROMANIA TV (digital) care pare sa aiba printre cele mai bune echipamente video , precum si operatori imagine de clasa . Apoi am verificat setarile si pe ProTV HD unde saturatia de culoare tinde sa devina mai mare . Sunt convins ca si pe un ES 5500 "merg" la fel de bine . Partea proasta este ca fiecare post emite in parametrii sai , mai buni sau mai prosti , saturatia culorilor difera , dar cel mai rau este ca apar dominante de culoare . Eu am incercat niste setari care face cumva acceptabila vizionarea pe o mai mare parte a posturilor TV . Unele se vor vedea foarte bine , cu niste culori de invidiat , altele mai putin bine, dar acceptabil , fara sa te determine sa pui mana pe telecomanda pentru corectii rapide . Succes baieti . Astept si reactii de raspuns .
Am încercat sa intru în meniul de service dar nu intră.
Apasa Power Off , lasa-l cateva zeci de secunde sa se mai descarce condensatorii , apasa succesiv fara graba dar si fara pauza tastele indicate .
Paste fericit tuturor! Am verificat , seria, versiunea, absolut totul este ok, numa ca nu merge nici un update. Asta e. Daca a reusit cineva sa instaleze 1012.1 sa ne spuna si noua (banuiesc ca nu sunt singurul in situatia aceasta) cum a procedat. Alta problema la el ar fi ca unele de pe youtube nu mi le incarca. Initial am crezut ca e din cauza la Vevo ,care au avut ceva restrictii pe platformele mobile si tv-uri , dar vad ca ruleaza alte videoclipuri de pe Vevo , deci se exclude aceasta problema. Ar putea sa fie de la router-ul meu daca la voi merge. Vreau update de firmware pentru ca pe unele posturi am anumite drop-uri de framerate care ma deranjeaza si ma gandesc ca ar putea fi de la firmware. Sper sa nu imi para rau ca nu mi-am luat Philips 6007:) .
Toate urarile de bine pentru toata lumea de aici !
Toate urarile de bine pentru toata lumea de aici !