sammy wrote:Efectele care ies din ecran sunt vânate de toată lumea

... se găsesc mai greu.
Toata lumea cauta asta,dar nu toti pot fi multumiti. Uite ce am realizat eu: 3D-ul mareste impactul pe care il are un film asupra ta.
De exemplu,pe al meu 32EH6030 am vazut acum cateva saptamania Rise of the Guardians Blu-Ray 3D. Nu are efecte ce iti sar in ochi (poate doar atunci cand ninge),insa adancimea este exceptionala,ai te cufunzi in actiune. Azi l-am revazut in 2D si cu siguranta nu e aceeasi experienta,chiar deloc. Si nu ma refer la faptul ca l-am mai vazut o data,ci la faptul ca 3D-ul schimba total perceptia asupra vizionarii. Daca in 3D eram atent si la personaje si la mediul inconjurator,la 2D deja eram atent doar la personaje,ele erau in prim plan,mediul mai putin.
Si ca sa nu fiu doar criti,daca vreti efecte care sa zboare spre voi,urmariti:
- Journey to the Center of the Earth
- IMAX Under the Sea (Potato Fish..o sa vedeti)
- Drive Angry (nu foarte multe,dar sare cate ceva din ecran)
Daca vreti filme in care sa fiti dati pe spate de mediu,recomand:
- Life of Pi (nota 10 pentru efectele de adancime,ai impresia ca esti acolo)
- The Hobbit (ultimul)
- Sammy`s Adventures (desi intra lejer si la primul,sunt faze in care sar pestii pe tine)
PS: Filmele le vad BluRay 3D cu Total Media Theatre 5.3,pe un Samsung 32EH6030 de la o distanta de ~2m.
Un ecran mai mare,alaturi de o distanta mai buna de vizionare (teoretic,pentru 32" ar trebui sub 1.5m,doar ca personal imi displace,e prea aproape pentru mine) probabil efectele sunt si mai bune. Nu ma pronun despre versiunile SBS/OU ale filmelor de mai sus,posibil ca efectele sa fie mai proaste,totusi nu vorbim de 3D-uri ca la carte,ci de 2 x Full HD/720P alaturate.