Salut,
Am 40ES6100.
Se poate sa am castile conectate in TV dar sunetul sa fie prin TV.Exista vre-o posibilitate de rezolvare hardware sau software?
Cum deconectez castile audio fara sa scot jack-ul din TV?
- adi_krusell
- Expert
Re: cum deconectez castile audio fara sa scot jack-ul din TV
Salut.
Nu se poate. Comutarea sunetului intre difuzoarele televizorului si casti se face mecanic (printr-o lamela flexibila), atunci cand introduci jack-ul in iesirea de casti a TV-ului.
Nu se poate. Comutarea sunetului intre difuzoarele televizorului si casti se face mecanic (printr-o lamela flexibila), atunci cand introduci jack-ul in iesirea de casti a TV-ului.
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
Re: Cum deconectez castile audio fara sa scot jack-ul din TV
ms de raspuns, eu cumparasem un prelungitor pentu casti dar nu au fost de folos.
Salut. Poate este o impresie de-a mea, insa titlul topicului este in contradictie cu intrebarea efectiva din topic
(No problem... mergem asa)
Deci eu as indrazni sa-ti sugerez sa conectezi castile (printr-un adaptor) la mufa SCART al TV-ului, care nu anuleaza sunetul din dizufoarele TV-ului. Nici nu mai stiu daca 40ES6100 are SCART
, dar banuiesc ca DA si daca la o mufa scart se poate conecta o pereche de casti. Dar eu am incercat mai demult sa conectez o statie la 40D5003, si din SCART am reusit sa scot sunetul fara ca difuzoarele TV-ului sa intre un mod "mute" din cauza mufelor.
Ca idee, este adaptor SCART-RCA, iar apoi este adaptor RCA-mufa Jack (mare sau mica) la care conectezi castile. Sunt aproape 100% ca se poate, doar 2 probleme ar fi: impedanta semnalului cu cea a castilor (care din nou cred ca este suficient de permisiva) iar apoi faptul ca nu poti opri castile sa nu se auda (si asta poate fi o problema). TV-ul nu are optiune in meniu care sa permita ON/Off pe casti. 100% nici nu va fi. Pentru a opri castile ti-ai putea cumpara de alea cu on/off pe fir
Zi-ne si noua daca rezolvi ceva.

Deci eu as indrazni sa-ti sugerez sa conectezi castile (printr-un adaptor) la mufa SCART al TV-ului, care nu anuleaza sunetul din dizufoarele TV-ului. Nici nu mai stiu daca 40ES6100 are SCART

Ca idee, este adaptor SCART-RCA, iar apoi este adaptor RCA-mufa Jack (mare sau mica) la care conectezi castile. Sunt aproape 100% ca se poate, doar 2 probleme ar fi: impedanta semnalului cu cea a castilor (care din nou cred ca este suficient de permisiva) iar apoi faptul ca nu poti opri castile sa nu se auda (si asta poate fi o problema). TV-ul nu are optiune in meniu care sa permita ON/Off pe casti. 100% nici nu va fi. Pentru a opri castile ti-ai putea cumpara de alea cu on/off pe fir

Zi-ne si noua daca rezolvi ceva.
sammy, ai dreptate partial. Am incercat eu; am casti wireless Sennheiser RS 160 si am incercat sa scot audio din scart-ul tv-ului pentru a folosi castile sau pentru a baga sunetul in auxiliarul unei combine audio; rezultat: merge doar pentru sunetul din tunerul tv-ului. Adica sunetul care vine prin HDMI dintr-un receptor de satelit sau dintr-un media player, nu se aude. Nu stiu de ce, logic ar trebui sa mearga.
O sa mai incerc odata, poate am gresit pe undeva.
O sa mai incerc odata, poate am gresit pe undeva.
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
37ES5700 & Zyxel NSA310
Asa este. Nu functioneaza cand rulezi un film cu playerul intern sau sursa pe HDMI.