Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Tutoriale.

Moderator: danyelsan

androidul
Informat

Re: Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Post by androidul »

poate ne da si noua cineva pasii pt instalare mini dlna ului si a lui serviio sau a lui transmission.

poate ne da si kiturile de pus pe stick folosite la instalarea acestora si sa fie ceva mai explicit :).
multam.
essco
Tehnician

Post by essco »

Nici la mine nu merge wake on wan; ma bucurasem cand am citit in specificatiile lui, dar nu vad nicaieri amintit de asta in cartea tehnica. O sa intreb la support.
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
androidul
Informat

Post by androidul »

essco wrote:Nici la mine nu merge wake on wan; ma bucurasem cand am citit in specificatiile lui, dar nu vad nicaieri amintit de asta in cartea tehnica. O sa intreb la support.
fii atent cu wake on wan.
cred ca "pe el" merge wake on wan (nu am incercat).
cand ma refer la "pe el" adica cand nsa-ul este conectat direct la net prin pppoe din meniul lui , nu cand este conectat prin intermediul unui router.

eu spun ca nu merge wake on wan cand este in spatele unui router. aici depinde si de routere. pe unele am citit, ca functioneaza.
essco
Tehnician

Post by essco »

Nu cred, n-ar avea niciun sens... Cine il foloseste fara ruter???
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Pentru WOW (Wake On Wan), care este similar cu WOL (Wake On Lan), diferenta fiind "originea" pachetului "magic", routerul si/sau switch-ul in spatele caruia se afla NAS-ul (PC, Laptop etc.) trebuie sa suporte Magic packet.
Ce este acesta:
"The magic packet is a broadcast frame containing anywhere within its payload 6 bytes of all 255 (FF FF FF FF FF FF in hexadecimal), followed by sixteen repetitions of the target computer's 48-bit MAC address, for a total of 102 bytes."... blabla.

Magic packet are cateva limitari:
-A standard magic packet has the following basic limitations:
-Requires destination computer MAC address (also may require a SecureOn password)
-Does not provide a delivery confirmation
-May not work outside of the local network
-Requires hardware support of Wake-On-LAN on destination computer
-802.11 wireless interfaces do not maintain a link in low power states and cannot receive a magic packet

Nu toate routerele stiu transmite acest magic packet, chiar daca ati facut portforwarding. Evident, pentru a putea verifica WOL, in primul rand trebuie sa configurati corect port forwarding.

Puteti citi mai multe despre WOL si magic packet, chiar pe WIKI.

Nu vad limitarea din faptul ca cererea vine din exterior, ci din cauza routerului. Acesta, cand primeste un request catre NAS, ar trebui sa transmita un magic packet catre IP-ul intern unde s-a facut port forwarding-ul, in functie de porturile setate.

Oare "Magic packet support" este trecut ca specificatie a routerelor?
essco
Tehnician

Post by essco »

:D Tot din User Manual (pag. 321):
User Manual
User Manual
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
androidul
Informat

Post by androidul »

essco wrote::D Tot din User Manual (pag. 321):
User Manual.png
aia e , e treaba de router. de unde stii daca merge , la mine a mers o sg data din afara de pe un site cu wake on lan dupa care fara sa schimb nici o setare nu a mai mers deloc.
folosesc si porturile 7 si 9 care sunt implicite pt wake on lan (wan) si degeaba.

am pus nsa-ul in dmz si degeaba , am oprit firewalul si degeaba.....

de aici puteti sa faceti teste:
http://wakeonlan.me/
essco
Tehnician

Post by essco »

Nu imi merge. Am facut fwd la 7 si 9, am trimis pachetul de pe pagina aia, degeaba.
Am mai cautat pe net si se pare ca nu merge pentru Romtelecom. sau nu se stiu setarile. Mai caut.
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
androidul
Informat

Post by androidul »

essco wrote:Nu imi merge. Am facut fwd la 7 si 9, am trimis pachetul de pe pagina aia, degeaba.
Am mai cautat pe net si se pare ca nu merge pentru Romtelecom. sau nu se stiu setarile. Mai caut.
din ce am cititi eu doar anumite routere lasa pachetele udp pe port 7 sau 9 sau altul sa treaca .
danyelsan
Informat

Post by danyelsan »

androidul wrote:poate ne da si noua cineva pasii pt instalare mini dlna ului si a lui serviio sau a lui transmission.

poate ne da si kiturile de pus pe stick folosite la instalarea acestora si sa fie ceva mai explicit :).
multam.
sammy wrote:@danyelsan, admin=sammy :D ... dar mi-am facut si eu un user curent pe forum sa nu am comentarii cu admin. "admin" este pentru chestii de administratie. Prin urmare, daca nu vedeam acest comment, mesajul tau privat il vedeam cand intram pe contul ala sa fac ceva anunt...

Am creat forumul ZyXEL.

Imi cer scuze ca a durat atat insa nu am vazut ca adminul a facut folderul Zyxel pe pagina principala , eu il cautam pe Hardware (acolo cred ca ii este locul )

aici tutorai pt instalare FFP : http://samsungtv.ro/zyxel-f62.html

Urmeaza maine Transmission si MiniDLNA
Post Reply