Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Tutoriale.

Moderator: danyelsan

danyelsan
Informat

Re: Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Post by danyelsan »

essco wrote: Am facut testul. Merg subtitrarile 37ES5700 + Zyxel. Inseamna ca problema e la tine ori de la firmware-ul Zyxel-ului ori de la tv.
mhhhhh , eu am 4.40 insa am rezolvat problema cu subtitrarea cu MiniDLNA . Eu cred ca este ceva si cu TV-ul ( eu am D550) !
androidul
Informat

Post by androidul »

ai instalat pe nsa minidlna sau cum?
raster
Nou pe forum

Post by raster »

Salut!
Nu detin acest NAS dar am o problema cu un NAS ZyXEL NSA320 si avand in vedere ca sunt din aceeasi familie poate ma puteti ajuta. Am atasat acestui NSA320 un hard disk extern pe usb - un WD MyBook de 1T - pe care il pot vedea de pe pc dar toate fisierele media de pe acesta nu le regasesc in sectiunea lor corespunzatoare - Music, Video, Photo din Playzone. Nu le-am creat ca si External Volume am atasat pur si simplu unitatea de hard la un usb. Nici Twonky nu le vede.
Este ceva ce imi scapa? Imi cer scuze daca este Off Topic.
brad
Experimentat

Post by brad »

@raster Este corect ce face. HDD extern este un HDD extern. Nu este "integrat" in NAS. USB-ul este util sa poti copia de pe NAS pe HDD sau invers si/sau sa sincronizezi.
Cred ca pt a le putea vedea in fisiere dedicate ar trebui importate pe HDD-ul intern , eventual utilizand utilitarul NAS-ului, de la ZyXEL, sau creat volum extern.
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214
brad
Experimentat

Post by brad »

mi se pare ca" volume" le contine pe toate si pe "admin si restul".
daca mapezi prin retea hdd ul sa mapezi direct "volume".
asa e si la mine
Da, Volume le contine pe toate.
Este mapat "volume" iar allshare, atat de pe calculator cat si de pe TV vede NAS-ul, fara sa ii pot face vreo modificare.
Cred ca singura solutie ar fi sa refac HDD intern cu toata procedura si sa nu mai umblu la foldere. Pur si simplu le copiez asa cum sunt.
Din experienta voastra cu acest NAS, accepta o in structura de video, muzic, folder in folder? concret, accepta o structura de forma "video/filme/comedii/comedii romantice/film"? Sau poate sa fie asta o problema?
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214
Sabba
Informat

Post by Sabba »

raster wrote:Salut!
Am atasat acestui NSA 320 un hard disk extern pe usb - un WD MyBook de 1T - pe care il pot vedea de pe pc dar toate fisierele media de pe acesta nu le regasesc in sectiunea lor corespunzatoare - Music, Video, Photo din Playzone. Nu le-am creat ca si External Volume am atasat pur si simplu unitatea de hard la un usb. Nici Twonky nu le vede.
Este ceva ce imi scapa? Imi cer scuze daca este Off Topic.
Ai incercat si un rebuild database? Logic ar fi sa poti vedea in retea si continutul acelui HDD atasat pe USB, fara sa fii nevoit sa copiezi continutul sau pe HDD-ul NSA-ului. Nu stiu exact, dar cum spune brad, poate trebuie mapat in Zyxel, ceea ce stiu ca se face cu rebuild database. Zilele astea ii pun si eu HDD, ca inca nu l-am populat, dar deja ma speriati cu atatea probleme. Poate-l dau inapoi! :lol:
Noua mea achizitie, mediaplayer AC Ryan HD2, merge perfect pe post de NAS. Si download cu transmission (mai rapid decat pe PC), il vede si TV-ul prin DLNA, iar in retea vad imediat continutul oricarui device atasat pe USB, dupa ce dau rebuild database. Ma gandesc ca ZyXelul, construit pentru asa ceva, ar trebui sa fie mai destept la partea de network attached storage decat media playerul...
Samsung LE32D550/Samsung SyncMaster T22A300, Player AC Ryan Playon HD2
essco
Tehnician

Post by essco »

Sabba wrote:
raster wrote:... dar deja ma speriati cu atatea probleme. Poate-l dau inapoi! :lol: ...
Care probleme? Al meu nu are niciuna. :D
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
raster
Nou pe forum

Post by raster »

Va multumesc pentru raspunsuri (din pacate unele nu sunt chiar incurajatoare :) ). Sper sa nu ma insel, deoarece sunt la serviciu acum si nu pot verifica, dar nu cred ca am vazut nicaieri acest Rebuild Database. Chiar daca cred ca soft-urile pentru cele doua echipamente sunt diferite, imi puteti spune la NSA310 unse se gaseste aceasta optiune? Inca o data, va multumesc.
essco
Tehnician

Post by essco »

Este, uita-te in User Manual la pagina 190.
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
Sabba
Informat

Post by Sabba »

raster wrote: Chiar daca cred ca soft-urile pentru cele doua echipamente sunt diferite, imi puteti spune la NSA310 unse se gaseste aceasta optiune?
La media player ii spune altfel. Tocmai, ca sa nu generez confuzii, stiam ca la Zyxel ii spune rebuild database. :P
La ZyXEL NSA320 ai Applications > Media Server, iar de acolo alegi tab-ul cu Rebuild Database. Vezi ca dureaza destul de mult daca ai HDD-urile cu multe fisiere.
@essco, maine sar cu mailuri pe tine daca am probleme! :lol:
Samsung LE32D550/Samsung SyncMaster T22A300, Player AC Ryan Playon HD2
Post Reply