Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Tutoriale.

Moderator: danyelsan

androidul
Informat

Re: Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Post by androidul »

ai ultimul firmware la zyxel?
essco
Tehnician

Post by essco »

Evident. Si am si ultimul firmware de la 37ES5700 - a iesit acum 4 zile. N-as putea sa-ti spun cum era inainte de firmware-ul cel nou pentru ca eu am pus firmware-ul nou al tv-ului sambata iar Zyxel-ul l-am montat duminica.
Am o intrebare: cum alegeti voi subtitrarea inclusa in mkv? Apare undeva? Am avut si un mkv cu subtitrare inclusa in engleza si cu una alaturata in romana. La mine a luat-o direct pe aia in romana; am vrut sa vad daca merge si cealalta dar n-am gasit cum sa o selectez; probabil in meniul general trebuia sa aleg limba principala a subtitrarii engleza?
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
sammy
Reviewer

Post by sammy »

In meniul Tools, cand este o singura subtitrare apare optiunea "Subtitle: On/Off", cand sunt mai multe apare "Subtitle: " <si limba selectata> daca este specificata sau "Language 1" 2, 3... daca subtitrarea nu are specificata tara.

Eu am doar un dubiu cu privire la ZyXEL-ul de la taicatau: faptul ca acolo folosesti un Samsung (ES5700) ce stie incarca subtitrarea din MKV. Nu mai vreau sa fiu "toma necredinciosu" :lol: dar baietii astia, care nu reusesc sa incarca subtitrari externe, plus ca problema este cunoscuta si pe forumuri gen NAS Central, ma face sa am inca dubii ca tu incarci subtitrarea externa. Si TOTUSI, faptul ca ai rulat si AVI, care cu siguranta nu are subtitrarea embedded, este si asta o dovada... :roll:
brad
Experimentat

Post by brad »

Eu nu stiu ce sa mai cred. Aseara am incarcat un film prin allshare din TV si culmea, a incarcat si subtitrarea in format *.sub.fisier avi. Ciudat ca la alte fisere avi nu stie sa incarce subtitrarea chiar daca e srt si e identica , ca denumire, cu fisierul video.

La ce folosesc fisierele *.mta?
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214
Sabba
Informat

Post by Sabba »

Fisierele alea *.mta sunt de la indexarea AllShare. Cand ai dat tu sa partajezi un anumit folder, la incarcarea in All Share le pune si acel fisier, pentru a-i comunica TV-ului ca ele sunt acolo, dar contine si informatiile necesare playerului ca durata, frame rate. Un fel de exif (asa e la poze) care contine metadatele filmului. Daca stergi acel fisier, n-o sa mai vezi filmul in playlist pe TV, decat dupa ce dai un rescan sau refresh.
Samsung LE32D550/Samsung SyncMaster T22A300, Player AC Ryan Playon HD2
sammy
Reviewer

Post by sammy »

brad wrote:Aseara am incarcat un film prin allshare din TV si culmea, a incarcat si subtitrarea in format *.sub.fisier avi.
... dar prin AllShare (daca te referi la softul de DLNA Server de la Samsung) desigur ca incarca fiserele externe SRT...

O chestie ciudata, in Windows, este ca setarea "Hide extension for known file types" trebuie dezactivata. Daca bine tin minte, treaba asta influenteaza daca TV-ul "vede" ca exista fisier cu extensia SRT in acelasi director. La Windows 7 (cred ca si XP) aceasta setare poate sa difere de la director la director, asa ca scoateti si optiunea "Remember folder settings" si eventual dupa ce ati facut setarea folderului curent, aplicati si "Apply this setting to all folders". Ce zic aici, ii valabil pentru Windows si eventual pentru AllShare si/sau Serviio. Problema cu ZyXEL am sa reiau si eu niste teste, ca-s curios (numai sa am putin timp).
essco
Tehnician

Post by essco »

sammy wrote:... faptul ca acolo folosesti un Samsung (ES5700) ce stie incarca subtitrarea din MKV. Nu mai vreau sa fiu "toma necredinciosu" :lol: dar baietii astia, care nu reusesc sa incarca subtitrari externe, plus ca problema este cunoscuta si pe forumuri gen NAS Central, ma face sa am inca dubii ca tu incarci subtitrarea externa....
sammy wrote:
brad wrote:Aseara am incarcat un film prin allshare din TV si culmea, a incarcat si subtitrarea in format *.sub.fisier avi.
... dar prin AllShare (daca te referi la softul de DLNA Server de la Samsung) desigur ca incarca fiserele externe SRT...
Stai, ca nu inteleg. Vad ca si la brad merge. De ce te miri la mine? Incerc sa pricep: vrei sa spui ca sint doua metode diferite de a vedea un film? Adica AllShare nu e tot aia cu DLNA? Sau cum?
Eu fac asa: din butonul 'sursa' selectez 'retea'' s.a.m.d.
Te inteleg ca ai dubii :) Nu stiu cum sa le imprastii.
sammy wrote:In meniul Tools, cand este o singura subtitrare apare optiunea "Subtitle: On/Off", cand sunt mai multe apare "Subtitle: " <si limba selectata> daca este specificata sau "Language 1" 2, 3... daca subtitrarea nu are specificata tara.
La mine aparea doar 'on/off''
Last edited by essco on 27 Dec 2012, 15:22, edited 1 time in total.
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Ma refer la sursa. Daca brad a reusit prin AllShare ca sursa (server) de DLNA, soft instalat pe PC. Acuma nici eu nu mai stiu daca brad zicea ca a reusit de pe ZyXEL prin DLNA sau AllShare ca soft, prin DLNA.
brad
Experimentat

Post by brad »

Am pus pe NSA310 toate filmele ce le am. Indiferent de extensie. Si cu subtitrarile aferente. Serverul NSA este in retea. Legat la router-ul Dlink.
Prin aplicatia allshare play din meniul TV-ului am accesat NSA. Il vede ca pe o partitie separata a retelei (probabil prin DLNA).
Cred ca in meniul Twonky este o setare cu care poti alege device-ul pe care sa ruleze.
Ce este foarte interesant este ca unele subtitrari le incarca altele nu. Incarca si sub si srt dar nu intotdeauna. Aici ma refer la fisiere video tip avi. La fisiere mp4 nu stie sa incarce subtitrarea. Dar fisierul video ilmdeschide corect. Mkv-urile ce le am sunt cu subtitrare inclusa si le-a vazut si deschis corect. Din acest motiv spun ca nu stiu ce fel de fisiertrebuie sa fie.
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214
essco
Tehnician

Post by essco »

He, he, sint singurul din lume caruia ii merg subtitrarile externe la mkv-uri ! :)
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
Post Reply