Revin si eu cu un mini review sau mai degraba o insiruire de plusuri si minusuri pe care le-am gasit la aceasta gama de produse, mai exact la modelul 55KU6092, dupa o utilizare de aproximativ 2 luni. Nu intru in chestii tehnice gen rezolutie, uniformitate imagine, unghiuri de vizibilitate, etc. Plec de la premisa ca din punct de vedere tehnic televizorul este in parametrii si se incadreaza in asteptarile mele.
Astfel plusurile ar fi:
- interfata intuitiva
- meniu relativ simplu
- timp de raspuns rapid la semnalul telecomenzii, schimba canalele rapid
- telecomanda bate cam din orice pozitie posibila (aici este un mare plus fata de LG-ul din 2010 pe care l-am detinut)
- telecomanda simpla, ergonomica si usor de invatat
- functia smart ok pe partea de browsing si YouTube, foarte ok de utilizat cu o tastatura Logitech K400
- screen mirroring foarte ok
- sunet decent spre bun in difuzoarele incorporate
Minusurile. Nu sunt multe dar unele sunt chiar importante:
- cel mai mare posibil este inexistenta butonului "Tools" de pe telecomanda cat si lipsa lui din soft. Sunt nevoit sa merg prin meniuri si submeniuri ca sa pot programa tv-ul sa se stinga dupa 30 minute (interval minim de altfel). Ce a fost in capul celor de la Samsung de au scos "Tools"? Nu era necesar sa-l inventeze, el exista deja, trebuia doar lasat acolo!
- existenta inutila pe telecomanda dar si ca functie de soft a butoanelor Sports si Extra. Le-as fi dat pe ambele pentru un "Tools"

- la apasarea butonului "Enter ↵" se intra in modul "Info" din care nu poti iesi tot cu "Enter ↵" ci cu doua apasari ale butonului "Info" sau cu o apasare a butonului "Back" (Return). Nici aici nu inteleg unde erau plecati inginerii Samsung atunci cand s-a implementat functia "Info" si modul ei de operare?
- lipsa aplicatiilor utile din market-ul lor
- lipsa aplicatiei Voyo (desi este disponibila pe modele mai vechi, tot cu sistem de operare Tizen). Chiar atat de greu o fi sa o actualizeze pentru versiunea curenta?
Multumesc pentru rabdare si sper sa va fie de folos, indeosebi celor care doresc sa achizitioneze acest model in viitor.