PLS (adică IPS-ul Samsung) cică ar avea contrast mai scăzut (negrul mai griuţ). Ăsta ar fi dezavantajul principal. Însă are avantajul culorilor şi unghiurilor de vizibilitate mai bune. Pentru cei ce privesc filme în camere întunecate, cică nu-i prea grozav. Ca TV de toată ziua, n-aş zice că ar fi problematic. Cele de 55" din seria KU6092 sunt PLS şi unii dintre colegii care le au nu-s foarte mulţumiţi.
VA are avantajului contrastului mai bun (tehnologia lor blochează mai eficient lumina de fundal), unghiurile ceva mai slabe şi chiar şi timp de răspuns mai prost. Dar la TV moderne panelurile nu mai suferă de ghosting.
Politica s-a nascut cand primul ticalos l-a intalnit pe primul prost.
Am inteles. Am citit eu ce am citit prin topic, dar nu am prins diferenta intre cele doua. Aseara am apucat doar sa-l despachetez, urmeaza sa-l stresez.
LE: Acest topic este Self-Sticky, adica este tot timpul cu "bump" fiind comentarii. Dar am sa-l "upgradez".
Eu chiar le-am avut pe amandoua pe mana 50KU6092 cu Panel VA- si 55KU6092 Cu Panel PLS
Ca puncte forte : Panoul VA Pe cel de 50 inch aveam nuanta de negru Deep spre f. deep cum ar trebui sa fie pe un Tv bun si contrastul excelent ,Foarte bun .
Pe Cel de 55 inch cu Panel PLS nuanta de negru Nu Exista practic ! pe acest panel nuanta de negru este gri complet sau un albastru mai inchis in cel mai bun caz !
In schimb are unghiuri de vizionare Excelente ! peste tot ce am avut tv pana acum ca unghiuri de vizionare .Si culori bune.
Ambele tv au avut clouding sever pe cel de 50 inch chiar mai pronuntat.
Posibil sa fie avut eu mare ghinion de am nimerit ambele cu clouding serios. Comanda de pe net. (fara test in mag inainte)
Daca tii la imagine buna spre f.buna si vrei sa ai senzatie de cinema High Contrast Deep Blacks cauti Tv cu panel VA cu local dimming recomandat sau 10bit panel.
Oled daca te tine buzunarul.
In rest si cel cu panel PLS nu este "rau" ca imagine sa zicem pe acest tv 6092 numai ca tot ce este pe fundal negru sau semi intunecat ai imagine "spalata" stearsa si de multe ori se vede ca se "chinuie"este la limita acest panel nu ai contrast suficient ca imagine sa aiba acea senzatie de Pop sau deepth of Field.
A nu se confunda contrastul real al Panelului cu Luminozitate de la backlight .
Intre timp am comandat astazi un 4K Panasonic CX680E - 4K de 50 inch cu Local Dimming si 10 bit panel. Panel Super MVA -SMVA.
Testat de clouding inainte in mag. si este fara probleme din fericire mimin clouding 5-10 % doar in partea de stanga sus. Inobservabil aproape. https://www.avforums.com/review/panason ... view.11857