Distanta recomandata fata de TV - 3D HD

Ai o întrebare? Nu ai găsit răspunsul pe forum? Nu ştii unde să întrebi? Postează aici.
Diverse probleme şi discuţii punctuale.
Atenţie: este posibil ca întrebările să fie mutate pe topicurile corespunzătoare.
Post Reply
cosmin2244
Nou pe forum

Distanta recomandata fata de TV - 3D HD

Post by cosmin2244 »

Salut as vrea sa imi spuneti si mie ce distanta este recomandata pentru un TV Samsung 3D cu diagonala de 46''? Eu am fotoliu la 3 m de locu unde tin TV-ul.
As vrea niste raspunsuri, deci pentru vizionare continut 3D la diagonala de 46 inch este recomandata distanta asta si pentru HD distanta asta.

Multumesc !
adi_krusell
Expert

Re: Distanta recomandata fata de TV

Post by adi_krusell »

Salut.
Ai mai pus o intrebare asemanatoare aici, cu ceva timp in urma si ai primit si raspuns.
Repet:
Se recomanda, atat pentru vizionare de continut HD, cat si 3D, ca distanta de vizionare sa fie calculata dupa formula:
- D = diagonala : 0.84.Asta inseamna ca un ecran de aprox. 117 cm.(46), trebuie privit de la cca. 150 cm.
- Unghiul dintre privitor si marginile verticale ale ecranului sa fie de 40 grade. Calculeaza si vei obtine cam acelasi rezultat.
Succes.
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
Sergiu_M
Curios

Re: Distanta recomandata fata de TV - 3D HD

Post by Sergiu_M »

Vin cu o completare ( la prima mea postare pe acest forum), si anume, un tabel refacut de mine cu diagonala in inch(respectiv centimetri) si valorile exacte si rotunjite a distantei optime de vizualizare acestea se aplica si la 3d si la TV normal.

pt a nu mai fi confuzii.. gen de 3 ori diagonala...

Image
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Salut. Scuze... asa la o prima privire, doar primele 2 coloane le-am prins...
Sergiu_M
Curios

Post by Sergiu_M »

coloana 1 cu rosu reprezinta diagonala si coloana 4 cu rosu reprezinta distanta optima de vizualizare
ex: la o diagonala de 32 de inch(80cm), distanta optima de vizualizare este de 96 de cm (rotunjit)
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Am inteles. Mersi.
Raa
Experimentat

Post by Raa »

Interesant tabelul lui @Sergiu_M. Inteleg ca pentru 48" adica aproximativ 121cm n-ar fi o problema sa vizionez de la 2,5 metri. Ma gandeam sa nu fie prea mare diagonala pentru o vizionare de la distanta asta. Totusi distanta de 1,5 metri mi se pare mult prea mica pentru o vizionare relaxanta (dupa cum ar rezulta din tabel). Eu momentan ma uit la un 32" da la 2,5 metri si intr-adevar mi se pare cam mica diagonala. Cand am trecut de la televizorul clasic, care nu mai stiu ce diagonala avea, la LED-ul de 32 mi s-a parut mare. Cu trecerea timpului mi se parea tot mai mic. Sunt convins ca si trecerea de la 32" la 48", la inceput mi se va parea mult prea mare, dar cu timpul o sa ma obisnuiesc. Vorba aia, cu cat mai mare cu atat mai bine :)
Samsung 32ES6100
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Cam tot de acolo ma uit si eu la diagonala de 58... si nu am probleme... nu am avut niciodata febra musculara la ceafa :)

De altfel, televizoarele de 32 inch mi se pare monitoare.
Raa
Experimentat

Post by Raa »

Stiu. Nu mai invarti si tu cutitul in rana acuma :)
Samsung 32ES6100
Post Reply