Tot mai accesibila ca pret, J5500 inlocuieste seria H5500 de anul trecut.
Specificatii
Remarc cateva specificatii:
- Procesor quad-core, tot mai frecvent utilizat pe televizoarele SMART.
- Decodare sunet DTS. Sunt televizoare care nu stiu acest standard si va incurca la vizionarea fisierelor (filmelor) MKV care au un astfel de track audio. Si sunt foarte raspandite. Va recomand sa verificati compatibilitatea cu DTS, orice televizor ati cumpara (desigur, cele care au mediaplayer integrat).
- BT Headset Support - daca aveti casti bluetooth.
- Micro Dimming Pro - prelucrarea imaginii pentru claritate.
- Adaptor wireless (WiFi) integrat.
- Mirroring: Mobile to TV si invers, TV to Mobile.
- Instant On - pornire "instantanee". Intradevar pornirea este foarte rapida. Aveti imagine si sunet in 1-2 secunde de la apasarea butonului de pornire.
- Extended PVR - Functia de inregistrare a programelor TV pe un hard disk extern (recomandam acesta) sau stick USB.
- Desigur ca discutam aici despre un televizor tip LED, Full HD, PQI400 (Picture Quality Index). Specificatii.
Design
Cand vine vorba despre "design", cam asa arata un Samsung J5500:
Atentie la suport - are nevoie de o "suprafata" suficient de lată. Daca aveti o "comoda TV" mai ingusta, "varfurile" depasesc marginea mobilierului. Daca anul trecut am avut suport in forma de "X", anul acesta, in partea din spate este doar o "bază". Nu zic ca nu este stabil televizorul, si arata bine...
Vorbind despre suport, v-as recomanda sa va montati televizorul pe un suport de perete. Eu as alege un suport care permite inclinatie in jos, ceva de genul acesta.





Carcasa este de plastic mat (texturat).
Ca tot veni vorba despre carcasa, imi aduc aminte de o "ciudatenie": la unele modele anterioare, cand Samsung a folosit carcasa metalica, aceasta se dilata in timpul folosirii tv-ului si se contracta dupa oprire. Carcasa "pocnea", "ca un neon de pe holurile institutiilor" spunea cineva... Acest "defect" a fost semnalat de cativa utilizatori al acestui forum. Nu este cazul la 32J5500.
Ventilatie pasiva, adica fantele din partea de jos si sus asigura un "flow", o circulatie a aerului.
Vedeti si locul unde se prinde suportul de perete.
Observati cum suportul depăşeşte marginea mobilierului daca am intors televizorul

Alte poze:
Conectivitate
2 porturi USB 2.0. Unul notat cu "TV CAMERA", celalalt cu "HDD 5V 1A".
Este evidenta destinatia lor, sa conectati urmatoarele accesorii:
3 porturi HDMI notate cu: STB (Set Top Box), ARC (Ce este Audio Return Channel?), MHL/DVI (pentru conectarea unui PC sau laptop).
ANT IN este "mufa clasica" unde se conecteaza cablul de canal. Acest televizor nu are si tuner DVB-S, pentru satelit, deci nu avem alte intrari de genul asta.
Toate conexiunile de mai sus sunt in lateralul televizorului.
Apoi, in spate găsim: Common Interface (pentru card CI+), portul RJ-45 pentru conexiune retea pe cablu, iesirea audio digitala optica, mufa pentru casti si COMPONENT. Seria J5500 nu are mufa SCART insa gasiti adaptor SCART-Component. Nu cred ca lipsa mufei SCART are prea mare semnificatie.
Ce nu se vede in imagini este adaptorul wireless integrat, undeva in televizor

Meniul sistem
Asemanator cu ce am avut si la seria anterioara - "H" din 2014, insa cu grafica modificata.
Imagine:
- Dupa ce reglati imaginea dupa propriul plac, exista optiunea "Aplicare mod imagine" pentru toate sursele (HDMI, SCART, AV etc). De asemenea puteti reseta toate valorile la setarile prestabilite din fabrica.
- Setarile avansate cuprind optiuni precum "Contrast dinamic", "Nuanta de negru", "Tonuri piele", "Mod doar RGB", "Spatiu culoare", "Balans de alb", "Gamma", optiuni care sincer sa fiu nu le-am modificat si cred ca o mare parte din utilizatori nici nu le vor modifica. Puteti incerca sa va jucati cu aceste optiuni, avand la dispozitie resetul.
- Si in categoria "Optiuni imagine" avem cateva setari avansate.
- Efecte de sunet, Claritate dialog, Balans, Egalizator frecvente sunt cateva dintre optiunile disponibile.
- Sunetul este unul specific televizoarelor slim, adica fara prea mult bass sau frecvente joase redate prea bine, dar eu as zice ca-i multumitor. Egalizatorul permite reglajul individual pe frecvente.
- Din imagini puteti vedea toate "Setarile de difuzor". Se pot conecta casti bluetooth.
- Meniul "Setari suplimentare" are, din nou, o serie de setari avansate.
Web browser
In primul rand trebuie avut in vedere ca este un TELEVIZOR si nu un PC. Nu asteptati performante similare pentru ca veti fi dezamagiti. Cu toate astea, remarc urmatoarele aspecte pozitive:
- Youtube: am rulat acest videoclip si nu sunt probleme de blocari sau restart. Conditia este sa aveti o conexiune stabila la internet. Este ok si modul Full Screen (imagine pe tot ecranul).
- Noul browser din Tizen nu are suport pentru Flash. Un mic impediment, pentru ca toate site-urile migreaza spre HTML 5.
- Primele teste de browser arata o incarcare initiala greoaie a paginilor web.
Mediaplayer
- Fisiere suportate: puteti rula cele mai importante formate (fisiere): MKV, AVI (DivX si Xvid), MPEG, MP4 pentru video; MP3 pentru muzica; JPEG pentru poze.
- Derulare film (salt la momentul X): cat se poate de facil. Prin scrollbar orizontal sau selectia unui "capitol" (thumbnail) generat automat, chiar daca rulati fisiere MKV. 32J5500 stie si "resuming" adica reia filmul de unde a fost oprit.
- Subtitrare: pentru marime font avem 3 setari: "Mic, Mediu, Mare". Diacritice afisate corect daca setam optiunea "Codificare" pe "Europa Centrala". Posibilitate de selectie subtitrare daca fisierul MKV contine mai multe subtitrari (am incercat un film ce avea 17 subtitrari).
Cea mai buna varianta de mediaplayer extern - Pentru conectarea unui hdd extern folositi portul USB notat cu "HDD 5V 1A". Acel "1A" semnifica ca portul USB asigura suficient curent pentru alimentarea hdd-ului extern care nu are alimentare la priza.
- Se pot rula pe televizor si filmele stocate in retea: server DLNA sau smartphone.
- Functionalitatile: resuming, generare capitole (thumbnail-uri), subtitrari externe, nu functioneaza pe anumite servere DLNA (Synology). Daca folositi softul de DLNA de la Samsung, atunci este ok.




