Omul de la service l-a calibrat. Displayul, cum am scris mai sus, a fost schimbat in garantie. Cica exista mai multe modele de display, in functie de cine le fabrica, dar au aceleasi caracteristici functie de modelul due TV. Cel cu probleme, schimbat in garantie era made in Slovakia, iar cel montat acum este made in China. A intrat cu o telecomanda ciudata intr-un meniu ascuns de service si de acolo a facut setarile, apoi a dat un restart si s-a rezolvat problema.sammy wrote:Cum a fost calibrat noul display? Ai modificat tu niste valori? Doar un reset? Cum?
50H6400 - Problema ecran (pete pe fundal deschis)
Re: 50H6400 - Problema ecran (pete pe fundal deschis)
Vreau sa precizez si eu faptul ca acelasi lucru am patit si eu cu 48H6400 acum o saptamana, televizorul are aproape un an, cumparat din emag. L-am dus la sevice (emag lucreaza cu cei de la depanero), iar spre stupoarea mea sa aflu ca acele pete sunt din cauza mea, ca nu am folosit televizorul in conditii optime, am primit chiar o nota de constatare prin care imi precizeaza acest lucru. Tin sa precizez faptul ca ei mi-au trecut in fisa de service pete gri cand ele defapt erau cenusii. Motivul invocate de ei pentru aparitia acelor pete este praful care a patruns intre display si folia protectoare a acestuia.... Adica WTF ????? televizorul a stat doar pe masuta in camera, nu l-am dus in cariera, si avea 2 pete destul de mari, tot asa cenusii in partea dreapta sus, o pata pe la mijloc sus si in stanga tot sus. Acum hai sa fim seriosi, cat praf trebuie sa ai in casa sa poata intra in televizor??? In primul rand nici nu ar trebui sa intre praf, iar in al 2-lea rand daca era de la praf, petele erau tot mai evidente cu trecerea timpului si nu de pe o zi pe alta. Pe foaia de service au scris ca l-au curatat de praf, au facut test si totul e ok. Da, intradevar petele au disparut, dar mi-au trimis tv-ul din service cu talpa crepata la fund. Am sunat la depanero de vreo 10 ori si de fiecare data m-au trimis la altcineva pentru a se ocupa de rezolvarea problemei. Ieri am sunat ieri, tot eu, am vorbit cu un tip care a zis ca se va ocupa personal de rezolvarea problemei si ca ma v-a suna inapoi pana in ora 3, ceea ce nu a facut. eu la 4 si jumatate am iesit din casa cu tv-ul si am mers la emag unde a trebuit sa ma cert cu toti pe acolo pentru ca ei nu sunt in stare sa ma ajute. In cele din urma am vorbit cu managerul de magazine, s-a uitat pin calculator si imi spuse-se ca eu am fost contactat la ora 15:35 de catre persoana cu care vorbisem la telefon pentru a-mi comunica ca luni voi primi o talpa noua. Nici vorba de asa ceva, I-am pus telefonul in fata sa imi arate unde am eu apeluri receptionate sau pierdute de la ei, m-ai pe scurt m-au facut prost in fata. In cele din urma am plecat din magazine cu promisiunea ca voi primi luni talpa. Ajuns acasa am scos totusi tv-ul din cutie sa il analizez mai amanuntit si am observant ca in marginea de jos mai pe mijloc am o pata mai gri, un fel de cloud care ma cam deranjeaza. Pentru asta pot sa il duc inapoi ?sarpe74 wrote:Salut. Am achizitionat de nici 6 luni un TV smart 3d model UE50H6400. De curand am observat niste pete cenusii care sunt mai vizibile pe ecran cand ruleaza imagini cu fundal deschis la culoare sau cand imaginea este statica. Aceste pete au aparut de curand - 2\3 saptamani. Cum pot rezolva problema asta care a inceput sa ma deranjeze foarte rau, pt ca acum cum deschid TV direct in petele alea sunt cu ochii pt ca stiu ca exista acolo. Se poate schimba TV sau se rezolva in garantie? Este o problema comuna? Incerc sa atasez niste poze facute pe fond alb ca sa va dati seama la ce ma refer. Este una mai mica dar mai accentuata in mijlocul ecranului, spre dreapta si doua de dimensiuni mai mari si mai lunguiete in partea de jos, una sub alta. Colturile de jos (stanga-dreapta) ale tv in poza au iesit mai umbrite in poza dar nu sunt deranjante in realitate aproape ca nici nu se vad. Cele cu adevarat deranjante sunt celelalte 3 descrise mai sus. Ceva sfaturi mi-ar fi de ajutor. Multumesc.
Mi se pare o mare magarie cum esti tratat. Nu inteleg de ce nu ai incercat sa contactezi si Samsung service? Sunt prompti si eficienti. Eu am fost destul de incantat de serviciile lor. Daca rezolvam problema cu setarea modului 3D de la prima interventie cand mi-au schimbat display-ul, le_as fi dat nota 10.