Samsung xxMU6102 - Totul despre. Review, pret si pareri.
Posted: 01 Sep 2017, 19:07
Deschid acest topic pentru seria MU6102, cu review pe modelul 43MU6102, însă diagonala este singura diferență dintre toate celelalte variante: 40MU6102, 50MU6102, 55MU6102, 65MU6102 și 75MU6102. Le-am înșirat pe toate pentru că altfel Google nu te bagă în seamă, zice că nu cunoști SEO și mulți caută punctual pe model, nu pe serie. În fine, important este să prezint eu ce este relevant vis-a-vis de acest model.
Eu l-am cumparat de aici.
Sumarul accesoriilor livrate: cablu de alimentare fără împământare, doua cabluri adaptoare pentru audio / video și component (cele cu cablu jack, dar cu ma multe contacte, la unul capete), telecomanda cu tot cu baterii și slotul pentru cardul CI+. Televizorul are tuner DVB-T și DVB-C și este nevoie de un astfel de card pentru decodarea canalelor care sunt contra cost, gen HBO, DigiFilm, etc.
Manualul de utilizare este destul de sumar pentru un SMART. Nu sunt explicate setările avansate sau aplicațiile din HUB. Or fi ceva instrucțiuni despre cum să nu te electrocutezi, blabla.
Este și un certificat de garanție internațional. Teoretic e bine să ai grijă de el, nu se știe când te scoate din necaz.
Sunt obișnuit cu calitatea Samsung și eu greu să mă surprindă ceva modificare "SF" la forma suportului sau combinații de plastice. Calitatea materialelor este similară cu ceilalți ani. Desigur, nu există comparație cu alte branduri mai ieftine... Dar chiar și modelele entry-level de la Samsung dau clasă la calitatea imaginii.
Revenind la 43MU6102 (40MU6102, 50MU6102), VEZI PRETURILE ACTUALIZATE, de la prima imagine se vede combinația de care ziceam: gri metalizat deschis cu negrul mat al ramei. O fantă în rama de jos "subliniază" design-ul.
Capacul din spate este, de asemenea din plastic și puteți vedea joystickul care mie îmi convine în mod categoric decât control printr-un singur buton care are cele două stări: apăsat scurt și apăsat lung. De altfel și meniul afișat este mult mai ușor de utilizat.
Suportul dă stabilitate dar m-ar bucura să nu fie așa lungi brațele pentru că am o masă mai îngustă și trebuie să folosesc o placă de pal.
Puteți parcurge imaginile de mai sus pentru a vă face o idee precisă despre setările disponibile. Este vorba de TIZEN, ca și sistem de operare. Ce am observat că lipsește, sau nu găsesc eu, este setarea de Game Mode pentru imagine. Această opțiune ar trebui, ipotetic, să optimizeze viteza de afișare dezactivând funcțiile de îmbunătățire a imaginii, pentru console sau PC. Nu este nici în Expert Settings.
Orice setări ați face, le puteți aplica pe toate sursele: TV sau intrări HDMI. Uite, de exemplu Digital Clean View ar trebui să fie dezactivat în jocuri. Sau Motion Plus.
Aveți posibilitatea de a regla imaginea în mod avansat. Nu am modificat setările: Gamma, White Balance pentru că mi s-a părut să trec pe Colour Tone Warm2.
RGB Only Mode cred că se poate folosi pentru calibrare.
Conectarea unui sistem audio se face la ieșirea optică. Nu este clasica ieșire jack. Deci veți folosi un adaptor/convertor audio care este relativ simplu de folosit, alimentat din priza sau, mai convenabil, direct din portul USB al televizorului. Cablu optic între televizor și convertor, cablu analog RCA între convertor și amplificator. Dacă aveți un receiver sau ceva home cinema cu intrare optică, puteți uita faza cu convertorul.
Deci setarea Digital Output Audio este pentru ieșirea SPDIF de care ziceam (optică). Audio Delay este bun pentru a sincroniza decalajul între sunetul din TV și cel din aplificator care trece prin decodorul extern și se poate forma un ecou nedorit. De aici reglați.
Sound Feedback Îl dezactivez întotdeauna. Sunetul "beep" la fiecare comandă dată, nu este pe placul meu.
Dar ce pot zice despre sunetul scos de difuzoarele interne? Este slăbuț dacă ești audiofil. Ok pentru emisiuni tv, hai un film, dar nu te pune să asculți cu pretenții piese de pe youtube.
La Dual Sound (Sunet Dual), pe un post TV, am doar "1.Stereo", fără alte opțiuni. Nu-mi dau seama pentru ce este.
Lista de canale se poate sorta și extern, după un export al listei pe un stick USB. După aranjarea canalelor în ordinea dorită, se importă.
Detectarea luminii ambientale este o funcție utilă celor care doresc luminozitate redusă pe întuneric. Îi deranjează ecranul prea luminos.
Există un mic lag la comenzi. Trebuie să spun asta pentru că și lista de canale apare cu întîrziere, mai ales după ce televizorul a fost scos din priză, pentru că TIZEN este un sistem de operare, iar meniul este de fapt o APLICAȚIE. Totul se încarcă dinamic, nu este în memorie ca la modelele fără TIZEN.
Pe de altă parte, pornirea este aproape instantă. Avem imagine și sunet imediat după apăsarea butonului de power. Apoi, dacă opresc televizorul în timp ce urmăresc ceva în aplicația youtube, aceasta se reia din același moment după repornire. Condiția este să nu scot televizorul din priză, pentru că este un "reset".
Multă vreme funcțiile SMART ale unui televizor Samsung, folosite de mine, au fost: playerul... și cam atât. Da, testam să văd dacă mai este problema cu ocuparea memoriei pe site-ul youtube, dar nu foloseam. Acum însă, așa cum ziceam și pe topicul despre 32M5502, am avut nevoie să văd filme online care nu erau pe youtube. Și a mers! Cap - coadă, fără întreruperi, fără eroare și restart.
Browserul se poate folosi și pentru facebook, filme online și site-uri pline de imagini și clipuri. An de an au lucrat și au adus smart-ul la un nivel mai acceptabil. Este necesara o astfel de tastatura.
Dar gata cu laudele, că multe alte aplicații în hub tot nu sunt.
Eu menționez doar cele care merită: Netflix (vreau de ceva vreme să-mi fac abonament să văd ce-i cu el), Youtube cu cast practic de pe mobil. Foarte fain: reglez volumul, derulez, playlist. Totul remote. Am fost eu "rudimentar" (să nu zic ignorant) să încerc youtube în browser de parcă asta contează. Că doar și în aplicația Youtube pot vedea clipuri 4K.
Apoi HBO GO, din aceeași categorie cu Netflix, AntenaPlay.ro 2.0, Trilulilu.
TV Cast pare interesantă, se pare că preia stream online direct pe TV. Trebuie să o încerc.
PLEX este o alternativă la mediaplayerul "nativ". Aveți nevoie totuși și de un server cu PLEX
Starea vremii prin AccuWeather și Edupedia pentru copii cu câteva jocuri jenante ar fi ceva în plus. Dar cam atât.
Ați găsit voi altceva util? Folosiți altceva din smart? Până la urmă dă-o naibii, este TV nu calculator!...
Aceasta este lista de canale pe care o vreau cu acces rapid, buton direct pe telecomandă. Bucuros aș schimba cu ghidul afișabil prin apăsare tasta canale:
O altă chestiune pe care o reclam, și nu doar eu, că au mai fost pe forum "voci" cărora nu le convine că numele canalului este sub denumirea emisiunii și efectiv după 1-2 ani de când folosesc Tizen în această formă, NU m-am obișnuit. Mă încurcă mai ales la derulare pa pagini.
Apoi fiecare număr de canal apare de 2 ori. Se vede în poză că numerotarea apare inutil de două ori. Chiar dacă sortez lista după număr sau alfabetic (cum vreau eu), tot nu mă interesează dacă numărul criteriu este același cu numărul de canal în ordinea scanării.
În rest e ok. Sortarea numerică sau alfabetică este foarte utilă, filtrarea pe tipuri (digital/analog/radio), liste favorite.
Că puteți bloca anumite canale, prin control parenta, stabilind și vârsta minimă. Nu am înțeles niciodată și nici nu am folosit, oare emisiunea care este peste vârsta admisă setată în meniul de opțiuni, nu este afișată pe ecran? A încercat cineva?
Ce contează pentru mine și am zis-o, o repet și e trecut și jos la avantaje, este că browserul nu s-a restartat când m-am uitat la documentare de câte o oră și 40 de minute pe diverse site-uri. Cred că este relevant pentru cei care folosesc diverse site-uri de filme online, chiar și la rezoluții HD. Logic că și pe youtube sunt acceptate clipurile 4K, în mod full screen.
Un videoclip 4K stoarce efectiv performanța hardware (procesor quad core și nu știu câtă memorie) deci un site de tip news se va încărca lejer. Totul depinde și de calitatea conexiunii la internet. Dacă sunteți pe wireless, asigurați-vă cu un semnal bun de la router. Dacă pe youtube apare frecvent simbolul de încărcare, semn că bufferul nu este suficient, poate e cazul să reveniți pe tradiționalul dar "sănătosul" cablu.
Recomand sa aveti un router calumea.
Interfața aerisită, culori deloc stridente, cursor cu dimensiuni reglabile după preferințe.
Hide Tabs and Toolbar Automatically este un fel de full screen automat.
Pentru că youtube are aplicație în smart, am zis să testez alt site de clipuri. Vimeo.
Pentru cei care nu știu, televizoarele SMART pot rula filme (sau filmări) din rețea. Prin DLNA. (Ce este DLNA?) Chiar și un smartphone poate face sharing prin DLNA. Orice sursă disponibilă în LAN (rețeaua locală) apare în lista de surse după ce activați media playerul. Un server Synology este cea mai buna optiune.
Câteva opțiuni de filtrare conținut, sortare, selectare multiplă și redare ca playlist. Pe lângă derularea din scrollbar orizontal (acel cursor de pe timeline este selectabil) sunt generate și 5 momente (ca "thumbs") pentru salt mai rapid la jumatea filmului de exemplu.
Partea proastă este că prin DLNA nu sunt generate aceste momente. Doar când folosiți hdd extern sau stick usb.
Partea de subtitrări este completă, în sfârșit:
Fișierele suportate sunt cele mai uzuale: mkv, avi, mpeg, mp4, mp3, jpeg, jpg. Nu știu dacă și mov, wmv. Prea rar am de-a face cu așa ceva. Oricum, dacă e să descarc un film (legal), este 99,9999% mkv. Chiar și cele 4K de zeci de GB.
Dolby Digital și DTS sunt cele două standarde folosite ca track audio din MKV-uri. Sunt suportate, nicio grijă!
Apoi dacă aveți un sistem 5.1 de boxe (multimedia de PC) sau orice știft, și nu au intrare optică, se rezolvă un un convertor audio 5.1, care preia semnalul dolby sau dts nedecodat (se poate seta din opțiunile audio), îl decodează pe cele 6 canale și transformă semnalul din digital în analog, pentru o experiență mult mai "bogată" în filme de acțiune, unde sunetele ce "vin din spate" (nu mă refer la filme XXX) sunt de "EFECT".
Deci ține minte: player complet, compatibil cu toate standardele uzuale, convertor adaptor pentru ieșirea optică.
Toată seria MU6102, indiferent de diagonală (UE40MU6102, UE43MU6102, UE50MU6102, UE55MU6102, UE65MU6102, UE75MU6102) oferă calități smart dintre cele mai bune testate de mine, cu observația că în funcție de șansă puteți nimeri un exemplar cu puțin sau deloc efect de clouding. Cu cât diagonala este mai mare, cu atât iluminarea perfect uniformă a ecranului poate avea imperfecțiuni. Unele sunt pronunțate și merită pusă problema înlocuirii, dar de multe ori este un moft al cumpărătorului perfecționist care are pretenții mari, dacă tot plătește o sumă importantă de bani. De cele mai multe ori nu sunt probleme. Eu nu am returnat niciodată un televizor pe astfel de motive sau de pixeli morți iar la un ecran 4K este totuși o minune tehnologică să nu ai pixeli blocați. Să știți că toate mărcile au exact aceleași probleme de panel.
Mă bucur că am avut ocazia să butonez acest model.
Vezi prețurile seriei MU6102.
Părerile voastre contează, vă aștept cu comentarii...
Eu l-am cumparat de aici.
Despachetare 43MU6102
Sumarul accesoriilor livrate: cablu de alimentare fără împământare, doua cabluri adaptoare pentru audio / video și component (cele cu cablu jack, dar cu ma multe contacte, la unul capete), telecomanda cu tot cu baterii și slotul pentru cardul CI+. Televizorul are tuner DVB-T și DVB-C și este nevoie de un astfel de card pentru decodarea canalelor care sunt contra cost, gen HBO, DigiFilm, etc.
Manualul de utilizare este destul de sumar pentru un SMART. Nu sunt explicate setările avansate sau aplicațiile din HUB. Or fi ceva instrucțiuni despre cum să nu te electrocutezi, blabla.
Este și un certificat de garanție internațional. Teoretic e bine să ai grijă de el, nu se știe când te scoate din necaz.
Design 43MU6102
Sunt obișnuit cu calitatea Samsung și eu greu să mă surprindă ceva modificare "SF" la forma suportului sau combinații de plastice. Calitatea materialelor este similară cu ceilalți ani. Desigur, nu există comparație cu alte branduri mai ieftine... Dar chiar și modelele entry-level de la Samsung dau clasă la calitatea imaginii.
Revenind la 43MU6102 (40MU6102, 50MU6102), VEZI PRETURILE ACTUALIZATE, de la prima imagine se vede combinația de care ziceam: gri metalizat deschis cu negrul mat al ramei. O fantă în rama de jos "subliniază" design-ul.
Capacul din spate este, de asemenea din plastic și puteți vedea joystickul care mie îmi convine în mod categoric decât control printr-un singur buton care are cele două stări: apăsat scurt și apăsat lung. De altfel și meniul afișat este mult mai ușor de utilizat.
Suportul dă stabilitate dar m-ar bucura să nu fie așa lungi brațele pentru că am o masă mai îngustă și trebuie să folosesc o placă de pal.
Meniu setări M6102
Puteți parcurge imaginile de mai sus pentru a vă face o idee precisă despre setările disponibile. Este vorba de TIZEN, ca și sistem de operare. Ce am observat că lipsește, sau nu găsesc eu, este setarea de Game Mode pentru imagine. Această opțiune ar trebui, ipotetic, să optimizeze viteza de afișare dezactivând funcțiile de îmbunătățire a imaginii, pentru console sau PC. Nu este nici în Expert Settings.
Orice setări ați face, le puteți aplica pe toate sursele: TV sau intrări HDMI. Uite, de exemplu Digital Clean View ar trebui să fie dezactivat în jocuri. Sau Motion Plus.
Aveți posibilitatea de a regla imaginea în mod avansat. Nu am modificat setările: Gamma, White Balance pentru că mi s-a părut să trec pe Colour Tone Warm2.
RGB Only Mode cred că se poate folosi pentru calibrare.
Conectarea unui sistem audio se face la ieșirea optică. Nu este clasica ieșire jack. Deci veți folosi un adaptor/convertor audio care este relativ simplu de folosit, alimentat din priza sau, mai convenabil, direct din portul USB al televizorului. Cablu optic între televizor și convertor, cablu analog RCA între convertor și amplificator. Dacă aveți un receiver sau ceva home cinema cu intrare optică, puteți uita faza cu convertorul.
Deci setarea Digital Output Audio este pentru ieșirea SPDIF de care ziceam (optică). Audio Delay este bun pentru a sincroniza decalajul între sunetul din TV și cel din aplificator care trece prin decodorul extern și se poate forma un ecou nedorit. De aici reglați.
Sound Feedback Îl dezactivez întotdeauna. Sunetul "beep" la fiecare comandă dată, nu este pe placul meu.
Dar ce pot zice despre sunetul scos de difuzoarele interne? Este slăbuț dacă ești audiofil. Ok pentru emisiuni tv, hai un film, dar nu te pune să asculți cu pretenții piese de pe youtube.
La Dual Sound (Sunet Dual), pe un post TV, am doar "1.Stereo", fără alte opțiuni. Nu-mi dau seama pentru ce este.
Lista de canale se poate sorta și extern, după un export al listei pe un stick USB. După aranjarea canalelor în ordinea dorită, se importă.
Detectarea luminii ambientale este o funcție utilă celor care doresc luminozitate redusă pe întuneric. Îi deranjează ecranul prea luminos.
Există un mic lag la comenzi. Trebuie să spun asta pentru că și lista de canale apare cu întîrziere, mai ales după ce televizorul a fost scos din priză, pentru că TIZEN este un sistem de operare, iar meniul este de fapt o APLICAȚIE. Totul se încarcă dinamic, nu este în memorie ca la modelele fără TIZEN.
Pe de altă parte, pornirea este aproape instantă. Avem imagine și sunet imediat după apăsarea butonului de power. Apoi, dacă opresc televizorul în timp ce urmăresc ceva în aplicația youtube, aceasta se reia din același moment după repornire. Condiția este să nu scot televizorul din priză, pentru că este un "reset".
Aplicații în Smart Hub 40MU6102 - 65MU6102
Multă vreme funcțiile SMART ale unui televizor Samsung, folosite de mine, au fost: playerul... și cam atât. Da, testam să văd dacă mai este problema cu ocuparea memoriei pe site-ul youtube, dar nu foloseam. Acum însă, așa cum ziceam și pe topicul despre 32M5502, am avut nevoie să văd filme online care nu erau pe youtube. Și a mers! Cap - coadă, fără întreruperi, fără eroare și restart.
Browserul se poate folosi și pentru facebook, filme online și site-uri pline de imagini și clipuri. An de an au lucrat și au adus smart-ul la un nivel mai acceptabil. Este necesara o astfel de tastatura.
Dar gata cu laudele, că multe alte aplicații în hub tot nu sunt.
Eu menționez doar cele care merită: Netflix (vreau de ceva vreme să-mi fac abonament să văd ce-i cu el), Youtube cu cast practic de pe mobil. Foarte fain: reglez volumul, derulez, playlist. Totul remote. Am fost eu "rudimentar" (să nu zic ignorant) să încerc youtube în browser de parcă asta contează. Că doar și în aplicația Youtube pot vedea clipuri 4K.
Apoi HBO GO, din aceeași categorie cu Netflix, AntenaPlay.ro 2.0, Trilulilu.
TV Cast pare interesantă, se pare că preia stream online direct pe TV. Trebuie să o încerc.
PLEX este o alternativă la mediaplayerul "nativ". Aveți nevoie totuși și de un server cu PLEX

Starea vremii prin AccuWeather și Edupedia pentru copii cu câteva jocuri jenante ar fi ceva în plus. Dar cam atât.
Ați găsit voi altceva util? Folosiți altceva din smart? Până la urmă dă-o naibii, este TV nu calculator!...
Lista canale
Aceasta este lista de canale pe care o vreau cu acces rapid, buton direct pe telecomandă. Bucuros aș schimba cu ghidul afișabil prin apăsare tasta canale:
O altă chestiune pe care o reclam, și nu doar eu, că au mai fost pe forum "voci" cărora nu le convine că numele canalului este sub denumirea emisiunii și efectiv după 1-2 ani de când folosesc Tizen în această formă, NU m-am obișnuit. Mă încurcă mai ales la derulare pa pagini.
Apoi fiecare număr de canal apare de 2 ori. Se vede în poză că numerotarea apare inutil de două ori. Chiar dacă sortez lista după număr sau alfabetic (cum vreau eu), tot nu mă interesează dacă numărul criteriu este același cu numărul de canal în ordinea scanării.
În rest e ok. Sortarea numerică sau alfabetică este foarte utilă, filtrarea pe tipuri (digital/analog/radio), liste favorite.
Că puteți bloca anumite canale, prin control parenta, stabilind și vârsta minimă. Nu am înțeles niciodată și nici nu am folosit, oare emisiunea care este peste vârsta admisă setată în meniul de opțiuni, nu este afișată pe ecran? A încercat cineva?
Web Browser UE50MU6102
Ce contează pentru mine și am zis-o, o repet și e trecut și jos la avantaje, este că browserul nu s-a restartat când m-am uitat la documentare de câte o oră și 40 de minute pe diverse site-uri. Cred că este relevant pentru cei care folosesc diverse site-uri de filme online, chiar și la rezoluții HD. Logic că și pe youtube sunt acceptate clipurile 4K, în mod full screen.
Un videoclip 4K stoarce efectiv performanța hardware (procesor quad core și nu știu câtă memorie) deci un site de tip news se va încărca lejer. Totul depinde și de calitatea conexiunii la internet. Dacă sunteți pe wireless, asigurați-vă cu un semnal bun de la router. Dacă pe youtube apare frecvent simbolul de încărcare, semn că bufferul nu este suficient, poate e cazul să reveniți pe tradiționalul dar "sănătosul" cablu.
Recomand sa aveti un router calumea.
Interfața aerisită, culori deloc stridente, cursor cu dimensiuni reglabile după preferințe.
Hide Tabs and Toolbar Automatically este un fel de full screen automat.
Pentru că youtube are aplicație în smart, am zis să testez alt site de clipuri. Vimeo.
Mediaplayer, UE43MU6102, UE50MU6102
Pentru cei care nu știu, televizoarele SMART pot rula filme (sau filmări) din rețea. Prin DLNA. (Ce este DLNA?) Chiar și un smartphone poate face sharing prin DLNA. Orice sursă disponibilă în LAN (rețeaua locală) apare în lista de surse după ce activați media playerul. Un server Synology este cea mai buna optiune.
Câteva opțiuni de filtrare conținut, sortare, selectare multiplă și redare ca playlist. Pe lângă derularea din scrollbar orizontal (acel cursor de pe timeline este selectabil) sunt generate și 5 momente (ca "thumbs") pentru salt mai rapid la jumatea filmului de exemplu.
Partea proastă este că prin DLNA nu sunt generate aceste momente. Doar când folosiți hdd extern sau stick usb.
Partea de subtitrări este completă, în sfârșit:
- Selectare limbă, fără limită ca număr de subtitrări. Anii trecuți, televizoarele Samsung afișau doar 6-8 subtitrări, chiar dacă în MKV aveam 20. Acum nu mai "trunchiază" lista.
- Sincronizare text cu momentul filmului. Foarte rar am avut nevoie de acest "tuning". De obicei subtitrarea e bună sau nu. Dacă e decalată de la început. Dar a fost când am corectat cu vre-o 20 de secunde și a ținut figura.
- Caractere mari. De la "small" la "extra large"
- Encoding, adică setul de caractere pentru diacritice RO.
- La fel de important este conturul caracterelor. Se poate selecta dintre câteva moduri: cu umbră sau contur "outline", "înălțat" (inversul umbrei), și dacă ești un pic "masochist" alegi "NO EDGE", ca să ghicești câteodată ce scrie când textul este alb pe alb...
- Și mai putem schimba culoarea. Nu știu cui îi place roșu sau verde la text, și să fi daltonist.
Fișierele suportate sunt cele mai uzuale: mkv, avi, mpeg, mp4, mp3, jpeg, jpg. Nu știu dacă și mov, wmv. Prea rar am de-a face cu așa ceva. Oricum, dacă e să descarc un film (legal), este 99,9999% mkv. Chiar și cele 4K de zeci de GB.
Dolby Digital și DTS sunt cele două standarde folosite ca track audio din MKV-uri. Sunt suportate, nicio grijă!
Apoi dacă aveți un sistem 5.1 de boxe (multimedia de PC) sau orice știft, și nu au intrare optică, se rezolvă un un convertor audio 5.1, care preia semnalul dolby sau dts nedecodat (se poate seta din opțiunile audio), îl decodează pe cele 6 canale și transformă semnalul din digital în analog, pentru o experiență mult mai "bogată" în filme de acțiune, unde sunetele ce "vin din spate" (nu mă refer la filme XXX) sunt de "EFECT".
Deci ține minte: player complet, compatibil cu toate standardele uzuale, convertor adaptor pentru ieșirea optică.
40MU6102, 43MU6102 Observatii de după utilizare
- Power ON/OFF instant.
- Aplicațiile își păstrează starea. Dacă am trecut de pe youtube (clip la minutul 15:23) pe browser, sau opresc televizorul, când revin la youtube sau pornesc televizorul clipul rulează mai departe. Un resuming interesant.
- Îmi lipsește butonul CH LIST de pe telecomandă. Cred că și singurul care mă încurcă. Eram obișnuit să am acces rapid la listă. Acum trebuie să apăs pe HOME, Up, Dreapta și Enter pentru a afișa grila de programe. Chiar dacă meniul este gândit bine, puteau lăsa tastele funcționale, eliminând cele numerice. De fapt tastele numerice se afișează simplu... Soluția o găsiți aici.
- Pot atașa la meniul principal diverse chestiuni. De exemplu browserul cu google.ro accesat. "Pin to start menu" parcă îi zice la opțiune și o găsiți în anumite contexte.
- Tastele de Volum și Channel au 3 moduri: sus, jos și click. La click pe cel de Volum, se face MUTE. La cel de Channel apare Guide-ul, adică ghidul TV complet cu toate emisiunile, orele de difuzare și tot tacâmul. De altfel cred că poate înlocui grila pentru care mă plâng că nu am acces direct.
- Din telecomandă am acces rapid la înregistrare (PVR) sau TimeShift.
- Setările rapide sunt ușor de accesat și mă scutesc de a tot căuta prin meniul principal.
- Probleme uneori la încărcarea subtitrării, când vizionez filme cu mediaplayerul. Dar este posibil să fie din cauza serverului de DLNA (Synology). Eu nu folosesc HDD extern pentru filme. Le vizionez prin rețea.
- Castul de youtube de pe telefon pe TV este practic.
Concluzie
Toată seria MU6102, indiferent de diagonală (UE40MU6102, UE43MU6102, UE50MU6102, UE55MU6102, UE65MU6102, UE75MU6102) oferă calități smart dintre cele mai bune testate de mine, cu observația că în funcție de șansă puteți nimeri un exemplar cu puțin sau deloc efect de clouding. Cu cât diagonala este mai mare, cu atât iluminarea perfect uniformă a ecranului poate avea imperfecțiuni. Unele sunt pronunțate și merită pusă problema înlocuirii, dar de multe ori este un moft al cumpărătorului perfecționist care are pretenții mari, dacă tot plătește o sumă importantă de bani. De cele mai multe ori nu sunt probleme. Eu nu am returnat niciodată un televizor pe astfel de motive sau de pixeli morți iar la un ecran 4K este totuși o minune tehnologică să nu ai pixeli blocați. Să știți că toate mărcile au exact aceleași probleme de panel.
Mă bucur că am avut ocazia să butonez acest model.
Vezi prețurile seriei MU6102.
Părerile voastre contează, vă aștept cu comentarii...