Pe langa diagonala generoasa, 48H5030 este televizor Full HD, tip LED (evident), cu decodoare DVB-C si DVB-T si media player incorporat.
Privit din fata, 48H5030 are un design obisnuit, conform seriei H: rama subtire si aspect elegant.



Carcasa este din plastic cu fante de aerisire jos si sus, pentru a crea in "flow" de aer. Oricum LED-urile au consum mic de energie si se incalzesc foarte putin.
Nefiind SMART, Samsung nu a dotat TV-ul si cu port LAN.



Din lateral, profil subtire chiar daca este un televizor ce foloseste tehnologia Direct LED (LED-urile sunt amplasate in spatele panelului si nu pe margini cum este cazul Edge LED). Bordura de jos este "iesita in relief".



Design
Aici aveti mai multe poze despre design, constructie, amplasare mufe, telecomanda etc.
Observatiile mele sunt: exemplarul meu este asamblat in ungaria. Joystick-ul este similar cu ce a implementat Samsung inca de la seria E. Este bine gandit, practic... il prefer in locul butoanelor multiple pe rama sau in spatele TV-ului. Mufa de casti este "ciudata". Se poate sa trebuiasca sa apasati mai tare de mufa.
Recomand unul din aceste suporturi de perete. Eu aș alege acest Suport TV de perete Hama 84426, reglabil, 23''-42'', 50Kg, Negru pentru ca asigură o înclinare verticală de 20 grade și suportă o greutate cu mult peste cea a TV-ului, deci este sigur.
Meniu
Aici aveti, in mare, setarile pentru H5030. Aceasta prezentare este valabila si pentru 32H5030, 40H5030...
Meniu simplu, usor de folosit, logic aranjat. Lista de canale sortata alfabetic in mod implicit, ceea ce mie personal imi convine. Ori de cate ori rescanez posturile TV, ele raman in ordine alfabetica si gasesc orice canal in timp foarte scurt, mai ales ca lista se poate derula cu cate o pagina intreaga (de la tastele de canal de pe telecomanda).
Meniul de imagine si sunet cuprinde, probabil, tot ce vreti. Luminozitate, contrast, claritate... chiar si setari avansate de calibrare a culorilor.
Este si un editor de programe, pentru o sortare de canale, insa se poate dovedi mai greoi de folosit. Recomand export de canale pe stick USB, editarea acestuia cu programe PC si importul de pe stick. Eu oricum recomand pastrarea in ordine alfabetica. Daca este necesar, se pot bloca anumite canale, in special daca folositi card CI+ de la furnizorul de cablu. Transmisiile destinate adultilor se pot bloca pentru a nu permite accesul copiilor. In meniu este optiunea "Blocare canale".
Media player
Despre media player, dupa cum am prezentat de multe ori, se poate spune ca este in acelasi "stadiu" de APROAPE complet.
Ruleaza filme din fisiere MKV si AVI (DivX, Xvid) cu subtitrari si sunet (DTS, Dolby Digital sau simplu stereo din fisierele AVI). Subtitrarea a "crescut" ca si dimensiune font, setarea "Large" este suficienta. In plus ecranul mare face ca subtitrarea sa fie si mai lizibila.
Se poate conecta home cinema pe portul digital optic.
Meniul la media player parca este de la seria D.
Derulare facila, din telecomanda, la momentul din film cautat.
Recomand acest HDD extern.
Cu tasta "Source" de pe telecomandă activam meniul din care selectam dispozitivul atasat la portul USB: stick USB sau HDD extern. Se pot reda poze, muzica si filme pentru cele mai cunoscute formate de fisiere: JPEG, MP3, MKV.
Ca și alternativă vă recomand acest media player, sau media player cu android care ar înlocui într-o mare măsură și SMART HUB-ul TV-ului.
Pentru sunet surround se poate folosi un receiver extern sau home cinema. 50H6400 are ieșire digitală optică, pentru ca sunetul să fie decodat și redat extern.


