Diferențe între Samsung UE32F6400 și LG 32LA660S

Ai o întrebare? Nu ai găsit răspunsul pe forum? Nu ştii unde să întrebi? Postează aici.
Diverse probleme şi discuţii punctuale.
Atenţie: este posibil ca întrebările să fie mutate pe topicurile corespunzătoare.
melcu
Informat

Diferențe între Samsung UE32F6400 și LG 32LA660S

Post by melcu »

Bună ziua , la magazinul ”PC Garage” la tv-urile Samsung UE32F6400 se spune că au ”Internet TV” în plus față de tv-urile LG 32LA660S , vă rog să-mi răspundeți la ce se referă această funcție , și dacă chiar este o funcție în plus la Samsung față de LG , sau au greșit cei de la ”PC Garage”.
De asemenea mă interesează diferența între Samsung UE32F6400 și LG 32LA660S la navigarea pe net , la streaming-ul video ( freeze , mesaje cu memorie insuficientă , restartare browser etc.
sammy
Reviewer

Re: Diferențe între Samsung UE32F6400 și LG 32LA660S

Post by sammy »

Bună,
ambele televizoare sunt "Internet TV", în sensul că au SMART cu web browser inclus. Deci termenul de "Internet TV" în favoarea Samsung este doar o chestie de specificație "aruncată" pe pagina web. Nu poți să zici nici că-i greșeală...
Diferența între Samsung 32F6400 și LG 32LA660S este discutabilă și mai ales că sunt de la principalii concurenți în domeniu. Acest forum nu este "zonă interzisă LG" dar nici nu prea discutăm despre ei,... nu pentru că nu am vrea, ci pentru că nu știu cine a testat practic LG-ul.
Dacă mă întrebi pe mine... evident am să răspund că 32F6400 este mai OK, și nu pentru că țin eu morțiș cu Samsung (menționez că la un moment dat aveam casa "dotată" 100% LG... până m-au dezamăgit cu DTS-ul lor cumpărând un Samsung 32C530 la promoție și am fost surpins să văd că playerul rula fără probleme MKV-uri cu DTS. Din acel moment a început EXODUL LG-ului de la mine din casă :D)

Referitor la problemele menționate pot răspunde:
- Navigarea pe net la F6400 este cel puțin la fel de OK ca și la LA660S.
- Ambele TV-uri sunt compatibile DLNA, deci LG-ul nu are SAMBA sau ceva în plus, iar când vine vorba de player, am încredere mai mare în Samsung de când cu DTS. LG-ul și acuma are modele (de anul acesta) care nu suportă DTS.
- Restartare browser a fost problemă la seria E. La F din cât am încercat nu am avut niciun restart. La început când am primit noile modele din seria F de la Samsung am tot rulat filme pe VPLAY, Youtube, de multe ori am rulat un clip de 1 oră pe youtube ce provoca negreșit restartul la seria E. Chiar și la seria E, modelele cu dual core nu se restartau.
- Cred că LA660S este pe tehnologia Direct LED. Are un spate pronunțat, gros... cam nasol ca design. DESIGUR, asta nu contează nu știu cât, dar la EH5300 am primit niște remarci pe blog că-s groase, ca așa TV are și bunica și faze de astea...
- LG-ul nu este rău dar va trece ceva apă pe Dunăre până când mai cumpăr eu unul... și cred că mulți de aici de pe forum pot să afirme că ar alege tot Samsung... POATE, pe viitor, dacă ambii producători ar pune Android pe TV, mai discutăm.

Am uitat..m Eu mai am un LG, este numai bun pe post de panou publicitar în mall :lol: (hai sa nu fiu rau)

De unde am aceste informații? Am căutat pe net...
Un sfat... caută pe net informații concrete, dar nu site-uri care prezintă tv-ul în proză... ceva concret.

Dacă vrei informații despre F6400 și nu ai găsit în review-ul de aici de pe forum, discutăm...
melcu
Informat

Post by melcu »

Răspunsul dvs. e ok , aș dori să-mi spuneți cum se comportă Samsung UE32F6400 este la vizionarea programelor de TV analogice , și a programelor TV SD , care este calitatea ”upscaling-ului” (că am înțeles că ar fii ceva probleme la acest capitol) , de asemenea m-ar interesa dacă-mi puteți spune care ar fii motivul pentru care în general prețul unui Samsung UE32F6400 este cam cu 400 Lei mai mic decât prețul unui LG 32LA660S ? Și încă ceva , o diagonală de 100 de cm. ar fi prea mare la o distanță de vizionare de 1,5-2 m. ?
cristiboss70
Tehnician

Post by cristiboss70 »

Nici o diagonala nu e prea mare...cu cat e mai mare cu atat mai bine...la distanta aia cred ca e ideal unu de 40-42"(parerea mea)
32ES6800,40JU6500,49Q7F
melcu
Informat

Post by melcu »

OK am înțeles , cu cât mai mare cu atât mai bine ... dar asta e o regulă valabilă când privești programe tv analogice sau digitale SD ? Nu mă îndoiesc că cele Full HD se văd super de la 1,5 metrii pe un ecran de 40 de inchi , dar restul ? Din păcate cele mai multe posturi TV nu sau ”deranjat” să treacă la HD , iar pe cablu la ”RCS/RDS” unele programe Digitale HD ( History de exemplu ) nu pot fi văzute decât cu decodorul lor deși oficial nu sunt codate , deci am să-l văd SD analogic ! De asta întreb și eu pe cei ce dețin televizoare Samsung UE32F6400 / UE40F6400 cum se face ”upscalling”-ul ? e ok , sau bagă artefacte și zgomote de mișcare ?
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Acuma am făcut comparație între PrimaTV digital și analogic. Părerea mea este că se vede bine și pe analog. Cât despre upscaling... eu am testat acuma pe 42F5500, deci pe ecran de 32 sau 40 inch, trebuie să se vadă cel puțin la fel de bine. Practic și pe analog, pe un ecran mai mic imaginea este mai "concentrata"... deci mai clara. Oricum și Samsung are procesare de imagine analogice, acel Noise Reduction (parca asa ii zice), este activ doar pe canalelel analogice. Pentru History Channel imi pare si mie rau. Practic RDS-ul asta este "și Mumă și Ciumă"... ne da si digital dar blocheaza unele canale care sa vad free cu decodorul lor...
danii
Nou pe forum

Post by danii »

lg 400 hz fata de 200 hz Samsung
lg panel ips cu culori vii si o buna claritate iar Samsung un panel blue gri
3d in favoarea lg, deoarece am avut Samsung si l-am dus inapoi din cauza ca dupa 20 min ma dureau ochii
browserele bune la amandoua
lg are Terrestre: DVB-T2, Cavo: DVB-C, Satellite: DVB-S2,pe camd Samsung doar Terrestre: DVB-T2, Cavo: DVB-C
lg audio 2.1 excelent fata de Samsung
lg nfc miracast widi fata de Samsung are doar mirroring
lg daca achizitionati si Videocamera AN-VC400 ai voice si motion control iar la Samsung doar voce
daca nu ma credeti duceti-va intr-um magazin si convigeti-va
danii
Nou pe forum

Post by danii »

Din pacate cei de la Samsung asta fac cel mai bine si anume satureaza culorile foarte mult ca sa "iti ia ochii". Pentru unii oameni, [moderat], este mai important sa fie culorile vii si nenaturale, dar pentru majoritatea oamenilor care cumpara televizoare LG, este mai importanta calibrarea unei imagini naturale, cat mai aproape de realitate. Si daca o sa citesti review-uri precum cele de pe [moderat] unde au fost masurate nivelurile de culori si calibrate, vei vedea ca televizoarele LG chiar se apropie de realitate. Iar aspectul cel mai important este faptul ca poti sa iti faci setarile manual in modul expert.

Nu de alta, dar daca o sa ne uitam la un televizor prea viu colorat, o sa iesim pe strada si o sa ni se para totul gri :)
sammy
Reviewer

Post by sammy »

@danii, POATE te-aș fi luat în seamă dacă nu aș fi observat la tine un "exces de zel" si faptul ca esti cam ranchiunos. Imi place ca ti-ai votat propriile comentarii :lol:
Daca tu m-ai catalogat pe mine, eu cum sa te cataloghez pe tine? Ideea este ca nu-mi place sa raspund rautatilor. Nu este in folosul nimanui.

lg 400 hz fata de 200 hz samsung
Am stabilit pe forum ca 32F6400 are panel cu refresh real de 100 Hz. LG are 100 Hz reali?
Multi confunda CMR-ul de la Samsung cu frecventa reala. Marketing. La fel si la LG, cei 400 NU sunt frecventa reala. Este la fel... marketing.
Dar ai reusit tu sa constati diferente intre 200 si 400 cand pe tine te dor ochii de la 3D?
La LG cate "ore" ai reusit sa admiri efectele 3D?

panel ips
Am cumparat monitoare si am evitat cele cu IPS pentru ca citind pe net am dedus ca nu stau foarte bine la capitolul "glowing".
Claritate mai buna la LG? :)

3d in favoarea LG
Daca pe tine nu te deranjeaza "interlaced"-ul cu care este "dotat" LG-ul. Adica mergi in magazin, stai la 2m de TV, vezi dungile pe orizontala... Foarte tare, ce sa zic. Jumate de rezolutie pe verticala.
Daca pe tine te deranjeaza 3D-ul activ, nu inseamna ca-i mai ok cel pasiv pentru altii.

browserele bune la amandoua? - Inca o data te contrazic. Browserul ii rudimentar la AMBELE!

Ok... pe cand o sa-mi trebuiasca DVB-T2 o sa bag in seama specificatia.

Audio excelent...
Ma bucur ca te multumeste audio scos de niste difuzoare TV. Din cate stiu si LG-ul are tot carcasa de plastic... Sau tu ai auzit vreodata un sistem audio?

In fine, dupa iti ziceam, nu prea esti genul de om care sa lamureasca prin ceea ce scrie. In afara de o atitudine de "vanzator LG", nu prea ai convins.
ioany
Experimentat

Post by ioany »

Plus update-urile de cascadorii rasului care provoaca spume utilizatorilor lg plus imposibilitatea editarii listelor de programe de care se plang utilizatorii unor modele ,plus ca iti trebuie Harmony sau alte inventii ca sa intri intr-un banal meniu de service plus nivel de negru cam maro la ips cu cateva leduri si cu grosime de crt si daca vrei sa citesti numai aproape vreo 500 pagini pe softpedia ( pentru ca Lg nu are fata de un forum adevarat ) vei vedea nenumarate nemultumiri la adresa laudatului de tine . Plus ca service-urile sunt mult mai pline de Lg decat de Samsung . Asa ca daca vrei sa vezi paiul din ochiul Samsung ignorand barna din ochiul Lg e simplu. Singurul semiplus pe care eu il constat in dreptul Lg e 3d ,mai odihnitor pentru ochi dar mai prost calitativ. Si DTS pe care cu mare chin si vai a fost introdus la cateva modele lasand majoritatea lg-stilor sa spere in continuare utopic la faptul ca il vor avea si celelalte milioane de utilizatori printr-un update de firmware la pastele cailor. Update pe care multi tremura sa il faca ca sa nu ramana cu un tv de decor pana la urmatorul.
SAMSUNG 32F6400,SAMSUNG 40F8000
Post Reply