Problema Samsung ES6100 - Pata pe ecran

Post Reply
robepa
Nou pe forum

Problema Samsung ES6100 - Pata pe ecran

Post by robepa »

Am si eu o problema cu un televizor Samsug ES 6100 ,cumparat in Decembrie anul trecut de la Media Galaxy Constanta. In ultimele zile
la un moment dat aproximativ in mijlocul ecranului s-a facut o pata neclara si mai rosiatica
mai tarziu cam 10 cm din partea de jos s-a facut patratele mari negre intercalate cu alte culori dar predomina negrul
ceea ce da impresia de negru si s-a intrerupt de mai multe ori.
Are cineva vreo idee despre ce este vorba?
adi_krusell
Expert

Re: Problema Samsung ES6100

Post by adi_krusell »

Aceste simptome apar indiferent de sursa (tuner TV, HDMI, USB, LAN)? Apar si pe semnal digital si pe analog?
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
robepa
Nou pe forum

Post by robepa »

Multumesc de raspuns.Am probat cu atentie toate sursele de semnal,se pare ca numai pe Digital face,la celelalte surse de semnal televizorul nu are aceste probleme.
Sa fie Humaxul de vina?Sau cei de la RDS cel mai probabil.Multumesc mult inca odata de sfat.
adi_krusell
Expert

Post by adi_krusell »

In acest caz poate fi o problema a decodorului, sau ceva conexiuni proaste intre decodor si TV, sau nivelul/calitatea semnalului de intrare in decodor.
Incearca sa aduci la intrarea decodorului semnal direct (fara spliter sau alte prize) si verifica, eventual schimba cablul dintre STB si TV.
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Vorba vine "digital", pentru ca probabil intre humax si TV are cablu SCART sau AV... daca nu cumva are HUMAX HD.
robepa
Nou pe forum

Re: Problema Samsung ES6100 - Pata pe ecran

Post by robepa »

Da, sammy ,este HUMAX HD. Ar putea fi asta problema,am mai auzit alti prieteni care s-au dus cu decodorul la
RDS,pentru ca tot asa incepea sa faca probleme.Cat de curand cred ca trebuie sa programez si eu o "excursie" la RDS.
sammy
Reviewer

Re: Problema Samsung ES6100 - Pata pe ecran

Post by sammy »

Pai da, daca pata respectiva apare doar cand esti cu sursa TV-ului pe decodor, desigur ca devine "principalul suspect".
Post Reply