Imi pare rau ca nu a gasit nimeni o solutie sau o explicatie pentru ca ma confrunt in seara asta cu problema descrisa in postul original. Identica. De asemenea, problema a intervenit incercand sa folosesc aplicatia youtube, asa cum s-a descris. Eu am mers pana intr-acolo incat am resetat televizorul la "factory reset" . problema persista. Se conecteaza la router dhcp cat si cu setari introduse manual dar nu la internet. Am resetat routerul de multiple ori, am oprit toate celelalte aparate cu care ar fi pututaparea conflict de ip-uri ... Nimic. Mentionez ca televizorul este din aceeasi serie un u42f5300. Am ramas fara idei.
Pare-se ca am abordat problema gresit. Ar fi trebuit sa vad mai intai daca functioneaza serverul samsung. Dupa ce am consultat isitdownrightnow.com am aflat ca samsung are probleme de vreo 2ore. Solutia a fost sa folosesc un dns care aparent functioneaza pt toti cei din Europa 208.67.222.222. Il las aici, in caz ca mai e cineva interesat chiar acum.
Un DNS face asocierea domeniu - ip. Daca un server e down, poti sa pui ce dns-uri vrei, ca n-are cine sa-i raspunda. In practica, sunt mai multe servere si fiecare regiune (tara) e redirectionata catre server-e asignate.
Am spus de mai multe ori ca la problema: Internetul merge, partea de smart nu functioneaza trebuie verificat cu alte dns-uri (sau cum zic cei de la Samsung iei legatura cu providerul de internet - care niciodata nu o sa te ajute in aceastra problema)
Multumim @chiciuc pentru lectie. Revenind la informtia utila, pentru omul care trebuie sa inteleaga unde sa puna numarul ala pe care l-am listat si functiona la momenul respectiv, sa ii zicem in contiuare dns. Repet, s-ar putea sa nu intereseze pe nimeni ce e ala un domeniu sau un ip, ci de fap sa isi foloseasca televizorul. Sunt pe aici si astfel de persoane. Si apreciez ca nu numai tu ai semnalat problema anterior, dar eu am postat pt ca la momentul respectiv era o solutie concreta. Asta trebuie facut si gata, functioneaza din nou. Imi e de putin folos ca stiu doar cauza. Toate bune!
Nash, mai simplu era sa intrebi unde se pune adresa de DNS...
Setari manuale pentru conexiunea de retea. Oricum, TV-ul nu are foarte multe pagini de setari ale conexiunii