EH6030 - Luminozitate

2012
sammy
Reviewer

Re: EH6030 - Luminozitate

Post by sammy »

Cam off-topic... Atenţie la sfaturile despre meniul service. Nu zic că sunt ok sau nu, eu vă zic doar atenţie. Sunt păţit.
EricWoth
Nou pe forum

Post by EricWoth »

Corect, Junior, daca ii pui firmware-ul de 6100. Singura conditie este sa NU fie produs in Slovacia, ca bootloader-ul nu iti va lua firmware-ul si va trebui sa rescrii si bootloader-ul, iar daca il prajesti iti comenteaza service-ul.
felie79
Nou pe forum

Post by felie79 »

cum schimb modelul din 6030 in 6100 , svc am reusit?
g_hotca
Nou pe forum

Post by g_hotca »

Felie79, ai reusit?
Daca da, te rog amanunte.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Voi vreți să faceți din EH6030... F6100? :D
g_hotca
Nou pe forum

Post by g_hotca »

Daca nu noi, atunci cine?
raducanmihai
Informat

Post by raducanmihai »

Bine, bine, ati facut din el bici dar si plesneste ?? :D

Serios vorbind: daca a reusit cineva sa schimbe ceva il rugam sa vina cu amanunte.
TV: Samsung UE40F6470
Soundbar: Samsung H450
Imprimantă: Samsung M2070-FW
Telefon: Samsung Galaxy S7
Tabletă: Nexus 7
Laptop: MacBook Air 13"
bluey
În domeniu

Post by bluey »

Cred ca are in service menu si optiune sa il faci UHD, dar e un complot impotriva consumatorilor si o tin blocata. :D

Acum serios. Diferenta hardware intre EH si ES este foarte mare. Procesare, memorie, buffere.
Eventual poti modifica denumirea aparatului dar nu intre game.

Ca un avantaj foarte mare al modelelor cu iluminare direct led poate fi trecuta si lipsa completa a cloudingului.Pe langa pret si consum mai mici decat la cele edge led.Ca sa nu mai zic de temperatura de functionare.Cine a pus mana pe rama unui ES dupa cateva ore de functionare cu backlightul la maxim stie ce vreau sa zic.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Nu știu ce să zic despre lipsa completă a cloudingului...
Da, la 32ES5500 se înfoca partea dreapta jos.

Ști ceva date despre EH și ES ca și diferență de buffer? pentru că ambele TV-uri se blocau exact la același moment la clipul meu de test youtube... Procesare, din nou - single core (până la ES-urile high-level).

Din punctul meu de vedere, ai presupus anumite diferențe, singura concretă este că ES se încălzește mai tare... și aici dacă nu mă înșel 32ES5500 avea problema în timp ce 40ES6100 nu.
bluey
În domeniu

Post by bluey »

Nu le-am presupus.
Chiar le stiu.
Dincolo de ce apare in prezentarile de pe samsung.com care sunt marketing mai mult sau mai putin.
Am avut in mana cateva zeci de placi de eh si cateva zeci de placi de es.
Cu incalzitul este simpla logica. Daca ai desfacut un panel edge led este evidenta cauza. Marginea metalica este folosita ca radiator pentru ledurile smd dispuse in stanga si in dreapa. Sunt foarte multe, permit o luminozitate foare buna si in acelasi timp o grosime mica a displayului. dar ca sa luminezi in centru cu aceeasi intensitate ca pe margine (adica imediat langa led) e putin dificil. Foliile dispersoare isi fac bine treaba in spatele displayului si difuzeaza uniform lumina dar mai au unele scapari. si apare acel clouding, mai mult sau mai putin suparator.
La un panel cu iluminare direct led ai mult mai putine leduri. Plasate ca la displayurile cu CCFL si cu niste pastile din policarbonat pentru marirea unghiului de dispersie a luminii. Consum mic (chiar ridicol de mic in anumite cazuri pentru diagonala aparatului), iluminare decenta, cost redus, surse de alimentare mai putin stufoase.
Ideale pentru aparatele low-cost.
Post Reply