Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Tutoriale.

Moderator: danyelsan

danyelsan
Informat

Re: Network Storage ZyXEL NSA310 Review

Post by danyelsan »

sammy wrote:- Aha, tu zici de o setare similara celei din Download Station al Synology, unde puneai cele 20 de torente, dar active erau doar 5 si pe masura completarii taskurilor, se "servea" cu urmatorul torent. Am facut niste capturi ale setarilor de torente. Nu se vede asa ceva acolo?.

Am sa incerc sa lamuresc si problema cu MKV-urile. In limita timpului disponibil am sa fac teste, pana il trimit castigatorului.

Da.. la setarea aceea ma refeream . Ar fi foarte utila !

Problema cu MKV este mare ...poate prea mare, nu isi mai are rostul daca nu se poate rezolva !

Pacat ca cei de la EMAG nu ofera garantia de retur de 30 de zile si pt NAS , era bun un test (eu vroiam sa il folosesc pt 2 tvuri D550) !

--------------------------------------------------------

pfff pai atunci sper sa continui eu testele tale :D ....
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Sunt convins ca ZyXEL, daca sunt probleme, le vor rezolva. DLNA-ul (Media Server-ul) de pe el este important, iar daca ei nu "misca", ii jale. Se trezesc cu multe retururi.
Pana una alta am gasit un forum avansat pentru aceste device-uri. Este chiar un subforum dedicat ZyXEL.

Sa nu va speriati... numarul problemelor expuse este comparabil cu cele de pe forumul Synology. NAS-urile sunt aparent device-uri simpliste asa... dar ascund multe facilitati, probleme si chestii interesante.

Sunt 232 (in prezent) topicuri pe mdelele NSA-310/320/325 :lol: , deci cine-l cumpara (sau castiga de aici), o sa aiba putin studiu...

Ce-mi place este ca NSA310 de care discutam aici, face parte din categoria celor cu procesoare Marvell Kirkwood, practic din familia procesoarelor de pe Synology.
go4saint
Nou pe forum

Post by go4saint »

Asteptam re-testarea Zyxel-ului la redarea fisierelor mkv.
Totusi, cred ca o sa merg pe varianta cea mai ieftina de la Synology, DS112j, avand in vedere faptul ca are in final suport si din partea Plex Media Server la procesoarele ARM http://plexapp.com/, iar pentru Samsung TV este disponibila aplicatia PLEX in appstore.

Daca are cineva Synology DS112j poate testeaza Plex pe Samsung TV.
go4saint
Nou pe forum

Post by go4saint »

Am de cateva zile in teste un NSA310 cu HDD 2TB si un TV Samsung D5500.
L-am testat mai mult pe partea de download si server DLNA catre TV.

Am facut update la ultimul firmware 4.50(AFK.1) care vine cu media serverul TwonkyServer Premium 7.0.9

Pararei
- pret semnificativ mai mic fata de competitie
- destul de mic si silentios
- downloadul de torrente a functionat bine la viteza maxima pe care o am de la providerul de net
- a redat toate fisierele mkv si mp4, alte formate nu am incercat
- reda numai subtitrarile externe
- prin DLNA catre TV Samsung sunt active toate functiile (pauza, play, cautare timp, selectare pista audio, subtitrare, etc)
- interfata si functii rudimentare
- aplicatii suplimentare destul de limitate
- viteza transfer fisiere mari wireless 2-3MB, wired 10-12MB
- download 5 torente si redare DLNA fisier mkv 720p fara probleme

ce ma deranjeaza,
daca downloadez un film cu subtitrare externa, ea este afisata prin DLNA.
daca filmul nu are subtitrare si copiez manual subtitrarea (denumita cu acelasi nume ca si filmul) in folderul filmului nu mai este afisata prin DLNA, pentru afisare trebuie sa redenumesc atat filmul cat si subtitrarea cu alt nume. Iar prin redenumirea filmului nu mai face seed la torrent.

Nu inteleg de ce se intampla acest lucru, desi dau rescanarea folderelor in Twonky.

Concluzie,
desi costa cu 50% mai mult prefer sa achizitionez un Synology DS112j
sammy
Reviewer

Post by sammy »

@go4saint - informatii utile...
Uite pe mine ma cam supara ca Synology nu afiseaza fisierele de subtitrare, pentru ca eu, in testele mele pe TV-uri Samsung vreau sa stiu daca alaturi de fisierul MKV am descarcat si un fisiert SRT sau TV-ul incarca subtitrarea din MKV si daca DLNA-ul face stream si la subtitrare. Bine, ca pana la urma am alta metoda (oferita de Samsung, gratis :)) ) de a verifica daca subtitrarea este externa, si anume prezenta optiunii Subtitle Settings in meniul Tools.

Ai enumerat cateva avantaje clare si cred ca sunt destui care prefera un cost de 50%, in special cei care nu utilizeaza ce ofera Synology in plus. Si eu merg clar pe Synology, insa eu folosesc din Synology muuult mai multe optiuni decat Download Station si stream prin DLNA.

Oricum, foarte utile informatiile tale.
go4saint
Nou pe forum

Post by go4saint »

go4saint wrote:ce ma deranjeaza,
daca downloadez un film cu subtitrare externa, ea este afisata prin DLNA.
daca filmul nu are subtitrare si copiez manual subtitrarea (denumita cu acelasi nume ca si filmul) in folderul filmului nu mai este afisata prin DLNA, pentru afisare trebuie sa redenumesc atat filmul cat si subtitrarea cu alt nume. Iar prin redenumirea filmului nu mai face seed la torrent.
Revin cu un update.
Momentan am renuntat la media serverul Twonky al NSA310 si folosesc hack-ul SamyGo pentru Samsung TV, pentru a accesa NAS-ul prin Samba, si totul merge perfect, inclusiv subtitrarile noi adaugate in folderul filmului.

Detalii despre SamyGo mai jos, pentru TV-urile Samsung seria D
http://wiki.samygo.tv/index.php5/Root_a ... cpu_models

Atentie, cititi foarte bine informatiile despre hack-ul SamyGo, exista posibilitatea de a strica TV-ul!
essco
Tehnician

Post by essco »

go4saint wrote:Asteptam re-testarea Zyxel-ului la redarea fisierelor mkv.
Totusi, cred ca o sa merg pe varianta cea mai ieftina de la Synology, DS112j, avand in vedere faptul ca are in final suport si din partea Plex Media Server la procesoarele ARM http://plexapp.com/, iar pentru Samsung TV este disponibila aplicatia PLEX in appstore.

Daca are cineva Synology DS112j poate testeaza Plex pe Samsung TV.
Am testat eu pe DS110J. Nu imi place, imi arata fisier neacceptat la orice mkv - care merg foarte bine cu serverul DLNA al DS-ului, de fapt. Nu am insistat prea mult ca nu aveam timp; o fi din setari sau poate pentru ca DS110j are procesor ceva mai slab (800MHz).
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
go4saint
Nou pe forum

Post by go4saint »

Pana la urma m-am ales tot cu un Zyxel NSA310 in loc de Synology DS112j.
Nu am gasit nicaieri reducere de Black Friday la Synology, dar am luat de la Emag, NSA310 cu 200RON.
Acum fiind aparatul meu pot sa-l testez mai amanuntit, am instalat FFP pe NAS, si incep sa testez aplicatii.
Revin cu detalii.
essco
Tehnician

Post by essco »

go4saint wrote:.......Nu am gasit nicaieri reducere de Black Friday la Synology.....
Am vazut eu dar nu mai tin minte pe ce site. Era DS112 sau DS112j, nu mai stiu; oricum pretul redus era putin sub 1100 lei.
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
sammy
Reviewer

Post by sammy »

@go4saint - Si eu am fost pe faza, sperand la un DS713+ de black friday insa reducerea a fost extrem de modica. Daca nu ma insel, o tenta de reducere a fost la PC Garage si la Cel. In ambele cazuri era vorba de o reducere de 3-5%. Practic eu am cumparat de la importator mai ieftin decat orice reducere am gasit. Am dat comanda imediat ce m-am lamurit ca nu se pune nimeni sa de-a reduceri semnificative la aceste produse.

Ar fi foarte util sa ne dai informarii despre ce testezi, eu din lipsa de timp il tin in dulap...
Post Reply