Media player-Decalare sunet de imagine (MKV)-Desincronizare

Probleme semnalate, prezente la mai multe (sau toate) modelele acestei serii.
sam
Curios

Re: Media player-Decalare sunet de imagine (MKV)-Desincroniz

Post by sam »

Stiu la ce te referi dar acolo e vorba de un control fin, cred ca sunt milisecunde alea, iar la mine e diferenta si de zeci de secunde deci nu ma ajuta. Plus de asta nu merge decat pe plus, nu te poti duce si sub zero.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

sam wrote:diferenta si de zeci de secunde
Cam mare, sau ai exagerat puțin :) La mine diferențele pe MKV-uri cu Dolby Digital sunt de maxim 2-3 secunde.
sam
Curios

Post by sam »

sammy wrote:
sam wrote:diferenta si de zeci de secunde
Cam mare, sau ai exagerat puțin :) La mine diferențele pe MKV-uri cu Dolby Digital sunt de maxim 2-3 secunde.
Nu cred ca am exagerat. Ultima oara am numarat 8-9 secunde si ulterior am avut senzatia ca s-a decalat si mai mult, fara insa sa mai stau sa cronometrez ca n-avea niciun rost. Oricum in ceea ce ma priveste si 1 secunda este enorm.
Nu sunt sigur dar am impresia ca decalajul este direct proportional cu marimea fisierului. Cele de mai sus se intamplau la un fisier mare ~20-30Gb. Intr-adevar, am avut si decalaje de 1-3 secunde dar n-am stat sa fac statistici cand, cum si in functie de ce decalajul e mai mic sau mai mare.

Oricum, daca nu se va rezolva printr-un viitor update de soft sau mai stiu eu prin ce setari miraculoase (si sunt aproape sigur ca nu se va rezolva) ma bate gandul sa mai incerc o varianta pentru ca in rest sunt foarte multumit de televizor si parca totusi nu as renunta la el. Nu de alta dar nu am ce altceva sa iau de la Samsung la un pret apropiat si sa o iau de la capat cu alt producator parca nu prea-mi vine.

Ma bate gandul sa incerc si un blu ray tot de la Samsung, probabil BD-F5100 pe care sa-l conectez la TV prin HDMI si la sistemul audio prin coaxial digital (n-am gasit blu ray de la Samsung cu iesire audio optica, cel putin nu la banii astia). Blu ray-ul are intrare de USB deci as putea lega HDD-ul extern la el, in felul acesta sarind peste media player-ul televizorului. Evident e o solutie de compromis, voi mai adauga probabil o telecomanda la cele 5 pe care le am deja prin casa (nu stiu in ce masura blu ray-ul poate fi actionat din telecomanda TV-ului) plus alte eventuale probleme care pot aparea...

Nu stiu daca e o solutie buna pentru ca nu stiu cum se prezinta media player-ul blu ray-ului, ce bug-uri o mai avea si ala, dar asta mi-a trecut prin cap... Daca vede cineva avantaje/dezavantaje, e rugat sa le impartaseasca.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Normal... decalarea de o secunda este DEJA mare... Insesizabil ar fi de ordinul milisecundelor, nici alea prea multe :)

Da, este posibil ca la fisierele MKV de 20-30 GB, cu Dolby Digital, sa cauzeze o astfel de decalare.

Asa cum zici, TV-ul este destul de reusit in rest. Sa vezi "bube" la alti producatori. Am un amic, care ERA hotarat sa mearga pe LG, si crede-ma s-a informat pana peste masura. Concluzia... Samsung, fara a incerca sa te conving, nu am treaba, cumperi pe banii tai ;)

Chiar daca gasesti solutia pentru player, tot ramane problema decalarea sunetului la posturi TV...

Nu te-ai gandit la un media player extern? Eu as merge pe asta, mai degraba decat pe un player bluray.
sam
Curios

Post by sam »

sammy wrote: Chiar daca gasesti solutia pentru player, tot ramane problema decalarea sunetului la posturi TV...

Nu te-ai gandit la un media player extern? Eu as merge pe asta, mai degraba decat pe un player bluray.
Ai dreptate in legatura cu posturile TV, insa nu m-am exprimat eu foarte corect sau mai bine zis complet. Televiziunea de la voyo (doar la ea ma refer pentru ca altceva nu am incercat) are doua tipuri de transmisii: cele live care merg fara probleme, si cele pe care le poti viziona oricand (filme, seriale, emisiuni, etc) la care imi decaleaza sunetul exact ca la mkv-uri (insa doar daca derulez). Cu alte cuvinte te poti uita linistit la orice daca ii dai play si il lasi sa curga. Intr-adevar problema nu se va rezolva, dar nici nu ma uit prea des la ce-i acolo deci sa zicem ca m-as putea obisnui cu asta.

M-am gandit si la un media player extern. Vom vedea, va tin la curent oricum in caz ca mai intereseaza pe cineva.

Oricum, una peste alta mi se pare incredibil ca mi-am luat Smart TV ca sa-mi caut acum media player :) Niste incompetenti... Sunt profund dezamagit.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

sam wrote:imi decaleaza sunetul exact ca la mkv-uri (insa doar daca derulez).
Exact. Eu la MKV-uri REsincronizez sunetul prin salturi repetate in fata si in spate :lol: DAR... foarte rar mi se intampla sa am probleme cu asta iar eu la voyo nu apelez.
sam wrote:mi se pare incredibil ca mi-am luat Smart TV ca sa-mi caut acum media player :) Niste incompetenti... Sunt profund dezamagit.
Întotdeauna am afirmat că de când am TV Samsung cu DLNA mi-am vândut playerele Egreat din casă... Și am avut câteva: EG-R1, EG-R1-II, R500, R6S și încă un model (îmi scapă seria). La mine își face treaba. Un player dedicat este mult mai ok pentru setări avansate și N-șpe formate video/audio. Asta îi clar... Deci vrei audio FLAC, WAV... ISO bluray, ISO DVD, tot ce le-au cășunat celor ce encodează filme... merge un player extern. Deci nu te simți chiar în pagubă.

Incompetența mi se pare mie... cea mai "crasă" vine din faptul că la seria anterioară, fără dual core și alte specificații rupte din cer, nu aveau probleme cu Dolby Digital. Noa, asta este o bilă mare neagră și din partea mea.

Îți dai seama că cei de la service știu sau nu de problemă... Mai sunt reclamații răzlețe, poate ici colo, deși televiziunile online nu-s chiar puține. Mă gândesc că și pe alte meleaguri au probleme, deci ar trebui cumva să facă un update de firmware.
sam
Curios

Post by sam »

sammy wrote: Îți dai seama că cei de la service știu sau nu de problemă... Mai sunt reclamații răzlețe, poate ici colo, deși televiziunile online nu-s chiar puține. Mă gândesc că și pe alte meleaguri au probleme, deci ar trebui cumva să facă un update de firmware.
Sunt foarte curios daca problema va putea fi rezolvata cu un viitor update de firmware sau daca e ceva hardware. Ti-am zis parca ca am vorbit la Samsung Suport si a ramas ca vor trimite o echipa sa constate problema la fata locului. Din cate spuneau problema nu e cunoscuta (m-as mira totusi sa fiu primul din lume care o semnaleaza...) Si daca ar fi stiut, ce-ar fi trebuit sa zica, ne pare rau, v-ati luat teapa, e gresita toata seria...

Oricum baiatul de la Call Center foarte pe faza si foarte destupat, a incercat intr-o prima faza rezolvarea prin telefon, toate observatiile au fost corecte si pertinente, consiliere de calitate. Din pacate insa facusem deja tot inainte. S-a conectat si remote, a verificat setari, update-uri, etc. A revenit chiar cu un telefon ca-i mai venise o idee.
Am fost placut surprins de promtitudine si profesionalism si asta in conditiile in care sunt un tip destul de tehnic, am ceva cunostinte in domeniu si nu sunt usor impresionabil. Iar in ceea ce ma priveste experientele cu Call Center-urile (mai ales pe parte tehinca) au fost niste esecuri.
sam
Curios

Post by sam »

Rectific ce-am spus mai devreme. Chiar si pe canalele voyo live (posturi tv) cu timpul tot ajunge sa decaleze sunetul. Ma uit acum la Vocea Romaniei si in aproximativ 1 ora si jumatate a ramas deja in urma. Si nu am atins telecomanda. Decalajul e mic (aprox 1 secunda) dar exista.
sam
Curios

Post by sam »

Ok, am promis ca va tin la curent. In urma mai multor discutii cu cei de la Samsung s-a ajuns cumva la concluzia ca as fi nebun si ca problema cu desincronizarea nu exista sau oricum ca ei nu au cunostinta de ea. Le-am spus ca am schimbat deja un TV si al 2-lea face la fel, ca pe forumuri se plange lumea de aceeasi problema, au zis ca nu-i intereseaza ce se discuta pe forumuri atata timp cat nimeni nu le sesizeaza lor problema. Ceea ce e partial adevarat - aviz celor care in loc sa semnaleze problemele la reprezentanta stau si plang pe forumuri asteptand minuni.

Daca sunt singurul care le-a semnalat problema asta, probabil ca nu se va rezolva nimic. Daca o vor face 10/100/1000 de oameni, cu siguranta lucrurile se vor misca. Semnalarea oricarui defect poate fi facuta exterm de simplu pe site-ul oficial, in pagina produsului. In cazul meu http://www.samsung.com/ro/support/model/UE40F6400AWXXH unde veti gasi sectiunea 'Contacteaza-ne' cu 3 optiuni: live chat, email sau telefon. Recomand email pentru ca totul ramane scris.

Mai mult de atat, chiar nu cred ca va veni cineva la voi acasa sa va intrebe daca va merge bine televizorul. Pe bune acuma...

In ceea ce ma priveste solutia gasita initial de ei a fost trimiterea aparatului in service, lucru pe care l-am refuzat categorit. Nu am dat aproape 3000 de ron pe un TV ca sa-l trimit in service din prima saptamana. Chiar daca prin absurd problema s-ar rezolva (ceea ce nu cred pentru ca personal sunt sigur ca e problema lotului, fabricii sau chiar a seriei) nu as accepta sa cumpar la pret de nou un televizor plibat de colo-colo, desfacut, reparat, eventual lovit si zgariat la transport sau prin service.

Le-am sugerat sa ia de la furnizor aparatul pe care l-am inapoiat de curand si sa faca pe el cate teste doresc, nu pe aparatele clientilor (ei sustin ca modelul pe care il au de sample nu are problema asta - oare?!?). Astept in continuare raspuns si de la ei de eMAG, poate cine stie, pana la urma se va gasi macar cauza, daca nu si o solutie. Personal sper sa se identifice problema asta doar la un lot si sa inlocuiasca la cerere modelele cu probleme (macar in cazul meu care ma incadrez in cele 30 de zile in care e posibil returul). Stiu sunt naiv, dar cine stie...
sam
Curios

Post by sam »

Am fost in showroom cu sistemul audio Logitech, am probat mai multe modele din seria F, toate au aceeasi problema. Am returnat asadar si al 2-lea televizor si sa nu mai aud de Samsung cel putin pana va aparea seria noua.
Post Reply