Sigur este si DHCP Server. Oare, din ce scrie jos, putem trage o concluzie?
"Adopting Wi-Fi technology, Synology NAS can now become a wireless hotspot1 and expand the coverage for other wireless devices. It requires no additional wireless router but just a wireless dongle to plug into your DiskStation. Security and privacy is guaranteed via WEP, WPA, and WPA2. Make it a secure and seamless network environment by connecting all your devices wirelessly!"
La ce-i folositor un NAS (Network Attached Storage)?
Re: La ce-i folositor un NAS (Network Attached Storage)?
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
37ES5700 & Zyxel NSA310
Da, se poate instala un package pentru DHCP Server, si deci accepta conexiuni wireless, nu doar ca el ar fi conectat wireless la router.
E mai dificil sa trag un cablu de retea in camera unde NAS-ul va sta, de aceea am o retea WIFI in casa la care ma conectez cu TV-ul, PS3-ul si laptopul.
NAS-ul va merge bine legat la WIFI (fara cablu retea atasat la el) sau scade din performanta?
NAS-ul va merge bine legat la WIFI (fara cablu retea atasat la el) sau scade din performanta?
Scade din performanta. Un banal cablu 10/100 Mbps, duce pana in 12 MBps (rata de transfer reala). Cu adaptor wireless... numai daca nu ai ceva router dual-band, semnal maxim si alte conditii ideale. Apoi daca vrei sa-l folosesti si pentru stocare, nici macar cei 12 MBps nu ajung. Trebuie router si/sau switch gigabit. Depinde ce synology vrei sa iei (ai mentionat asta?).
Cred ca Synology DS211+ sau daca nu fac rost de bani o sa caut un ZyXEL
Sa folosesti adaptor wireless la un NAS cred ca e gluma. Eu credeam ca e un moft gigabitului pana l-am vazut la treaba - tranferuri de 35-38 Mbs.
Samsung UE 48J5500, ZyXEL NSA310, router Linksys EA2700.
Nu este moft deloc. Eu chiar acuma am de transferat ~160 GB si merge cu 50-90 MBps, 50 MBps la transfer de JPEG-uri de ~7 MB si ajunge la 80-90 MBps la transfer de fisiere mari (MKV-uri). 35 Minutes remaining in loc de cal putin 150 de minute. Diferenta intre LAN 10/100 Mbps si 1000 Mbps (gigabit) este uriasa.
Faptul ca t3od0r vrea sa conecteze wireless NAS-ul, probabil este constient de faptul ca pana si wireless N 200 Mbps DACA ajunge la nivel de cablu 10/100... nu stiu cum ii cu dual band ca nu am router de asta.
Faptul ca t3od0r vrea sa conecteze wireless NAS-ul, probabil este constient de faptul ca pana si wireless N 200 Mbps DACA ajunge la nivel de cablu 10/100... nu stiu cum ii cu dual band ca nu am router de asta.
Pentru back-up si trafic intens pe WiFi n-are sens sa pui NAS-ul.
Oricum pt trafic, iti trebuie un NAS rapid (adica scump) si HDD-urile corespunzatoare etc.
Copiezi prin GigabitLAN pe el (cei xx TERA pt daca ai xxx GB, ce rost are un NAS?).
Iar pentru citire/accessare/playback nu trebuie mai mult decat ofera un router ieftin de WiFi-N-150 (cam 4-7 MB/s e realist).
Orice player/tv/telefon/tableta are cache/buffer si poate reda fluid filme cu bitrate in jur de 6000KB/s (media pt un 720p+DTS).
Daca vrei sa redai BluRay sau 3D unde bitrate-ul trece lejer de 10 sau chiar 20 MB/s normal ca cei 5 MB ai retelei sunt insuficienti (poate si cei 10 MB ai unui LAN de 10/100).
Eu zic ca un router gigabit (non-wifi) bun e mai util si mai fiabil decat un router WiFi fitzos, dual-band, cu usb si de multe ori cu 10/100 pe porturi sau daca are 1000 pe cele 4 are numai 100 pe uplink. Si bineinteles trebuie un switch de 1000 cu minim 8 porturi si cabluri minim CAT5e (CAT6 e cam moft pt video-streaming)
Oricum pt trafic, iti trebuie un NAS rapid (adica scump) si HDD-urile corespunzatoare etc.
Copiezi prin GigabitLAN pe el (cei xx TERA pt daca ai xxx GB, ce rost are un NAS?).
Iar pentru citire/accessare/playback nu trebuie mai mult decat ofera un router ieftin de WiFi-N-150 (cam 4-7 MB/s e realist).
Orice player/tv/telefon/tableta are cache/buffer si poate reda fluid filme cu bitrate in jur de 6000KB/s (media pt un 720p+DTS).
Daca vrei sa redai BluRay sau 3D unde bitrate-ul trece lejer de 10 sau chiar 20 MB/s normal ca cei 5 MB ai retelei sunt insuficienti (poate si cei 10 MB ai unui LAN de 10/100).
Eu zic ca un router gigabit (non-wifi) bun e mai util si mai fiabil decat un router WiFi fitzos, dual-band, cu usb si de multe ori cu 10/100 pe porturi sau daca are 1000 pe cele 4 are numai 100 pe uplink. Si bineinteles trebuie un switch de 1000 cu minim 8 porturi si cabluri minim CAT5e (CAT6 e cam moft pt video-streaming)
Samsung 3D LED 55F6400 | Zyxel NSA320 & NSA310 | PS3 for BluRay | SONY DH-700 AV Receiver | Klipsch RF-42 II
Revin acum cu completari.
Am Zyxel NSA320 si NSA310 si merg foarte bine cu F6400.
Zyxel a pus TWONKY ca server media si este unul dintre cele mai bune implementari pt TV-uri.
Prin DLNA se vad la [SOURCE] ca orice alt server media
Am testat si alt server DLNA (MEZZMO de la Conceiva) si sacadeaza (TV-ul e conectat pe cablu GBit).
Am Zyxel NSA320 si NSA310 si merg foarte bine cu F6400.
Zyxel a pus TWONKY ca server media si este unul dintre cele mai bune implementari pt TV-uri.
Prin DLNA se vad la [SOURCE] ca orice alt server media
- Subtitrarile externe SRT sunt afisate
- Derularea (search bar) functioneaza
Am testat si alt server DLNA (MEZZMO de la Conceiva) si sacadeaza (TV-ul e conectat pe cablu GBit).
Samsung 3D LED 55F6400 | Zyxel NSA320 & NSA310 | PS3 for BluRay | SONY DH-700 AV Receiver | Klipsch RF-42 II
Buna seara
Am instalat un synology DS214 cu 2 HDD identice de 2 TB, primul fiind instalat in SHR al doilea ca extensie a primului.
Am scos un HDD, al 2-lea iar cand l-am reintrodus mi-a aparut mesdaj de eroare. L-am lasat sa reconfigureze iar acum am situatia din imagine.
Este corect sa am 2 HDD de 2TB si spatiul disponibil sa fie tot de 2TB?
Multumesc
Am instalat un synology DS214 cu 2 HDD identice de 2 TB, primul fiind instalat in SHR al doilea ca extensie a primului.
Am scos un HDD, al 2-lea iar cand l-am reintrodus mi-a aparut mesdaj de eroare. L-am lasat sa reconfigureze iar acum am situatia din imagine.
Este corect sa am 2 HDD de 2TB si spatiul disponibil sa fie tot de 2TB?
Multumesc
UE49M6302 & HTES4200 & S9 & D-Link 860L & Synology DS214