Samsung 40ES6100 Review

EH5000, EH5300, EH6030, ES5500, ES6100, ES7000
sammy
Reviewer

Re: Samsung 40ES6100 Review

Post by sammy »

Da, este o idee. Sincer eu nu stiam de un astfel de cablu, dar intrebarea mea este ce device-uri sunt compatibile cu un astfel de adaptor. Am gasit o diagrama pe net cu o astfel de conexiune:
MHL_Cable_20121116.JPG
Micro Dimming este, desigur, un avantaj dar de abia la 40ES7000 am vazut in specificatii... Deci costa, fiind prezent pentru TV-uri High-end. Nici TV-urile fara micro domming nu sunt rele deloc ;)

Wi-Fi direct este capacitatea dispozitivelor de a se conecta cu alte dispozitive fara prezenta unui acces point (sau router). Setarea este si mult mai usoara (fara configurare de router, parolare retea wireless etc.). Pur si simplu conexiune directa. Ce am incercat sa gasesc si nu m-am lamurit este ce se intampla daca vrei Wi-Fi direct intre 3 dispozitive... Este util, dar daca ai mai multe dispozitive in LAN, cred ca routerul isi spune cuvantul.
Horia
Informat

Post by Horia »

Adaptorul MHL pentru HDMI difera de la S2 la S3 (urat din partea lor ca au scimbat configuratia / nr de pini).
Pentru S3 este model: EPL-3FHU
altfel, gasesti aici info: http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_Hig ... ition_Link
Eu mi-am comandat o chinezarie cu 11-12usd dar am senzatia ca nu o sa vina, tracking nr nu spune nimic... cellz.com

Cu wifi direct o sa ma lamuresc in viitor, sper. pot sa leg 2 device-uri (cele 2 telefoane) dar in afara de transfer fisiere intre ele nu prea stiu ce as mai putea face; de aici si nelamurirea mea cu TV-ul: la ce foloseste wifi direct.
ALL SAMSUNG: TV 40ES6100, TEL I9505, I9300, I9100, S5830, HDD extern M3 500 Gb, HW-F450
aurelianb
Nou pe forum

Post by aurelianb »

Are careva idee cum maresc subtitrarea la un film rulat pe es6100 ?
sebastian091074
Moderator

Post by sebastian091074 »

dupa ce dai sa ruleze filmul prin allshare apesi tools de pe telelcomanda si ai acolo in pagina care se deschide setari subtritare...si apoi o sa vezi optiunile mic mediu si mare...bifezi"
mare"
46ES6100, 22D5003, Home Cinema HT-E5550, UE50NU7092UXXH, QE55Q60RATXXH
aurelianb
Nou pe forum

Post by aurelianb »

In afara de asta, mare la samsung nush ce inseamna da ceva bun nu-i, si nu e numai parerea mea, daca dai un search pe google la treaba asta toata lumea intreaba daca este vre-o modalitate de a mari titrarea
sammy
Reviewer

Post by sammy »

sebastian091074 wrote:dupa ce dai sa ruleze filmul, apesi tools de pe telelcomanda si ai acolo in pagina care se deschide setari subtritare...si apoi o sa vezi optiunile mic mediu si mare...bifezi"
mare"
Valabil doar pentru subtitrarile externe (fisiere cu extensia .SRT), indiferent daca filmul este rulat de pe USB sau DLNA.
aurelianb wrote:"mare" la samsung nush ce inseamna da ceva bun nu-i, si nu e numai parerea mea, daca dai un search pe google la treaba asta toata lumea intreaba daca este vre-o modalitate de a mari titrarea
Cu toate astea pe mine nu m-a deranjat niciodata, in mod real, sa vad un film. Un mic truc ce va recomand sa-l verificati ar fi: Pentru a avea subtitrare "Large" si pentru filmele din MKV-uri cu subtitrarea incorporata, incarcati in prealabil un film cu subtitrarea externa, accesati Subtitle Settings, setati subtitrarea pe Large, apoi rulati din nou MKV-ul cu subtitrarea inclusa... eu asa stiu ca ramane pe Large.
Macar atat, daca cei de la Samsung nu au fost inspirati...
aurelianb
Nou pe forum

Post by aurelianb »

Da, pe large merge oricand fara probleme, dar large-ul asta totusi nu e destul de large, ar fi fost interesant daca era vre-un truc ptr a face extralarge titrarea
Jeckyll
Nou pe forum

Post by Jeckyll »

Salut,
Sunt un proaspat posesor de 40ES6100 si pana astazi am fost foarte dezamagit de efectele 3D oferite de acest tv.
Dupa ce am vizionat peste 30 de filme SBS si OU printre care si o varianta Avatar de 56GB deja ma hotarasem sa il scot la vanzare, gandindu-ma ca am luat cea mai mare teapa cu 3D-ul care nu este altceva decat marketing.

Astazi am dat de primul film care intradevar are efecte 3D ca la cinema, acel efect care face obiectele sa iasa din TV. Este vorba de: A.Very.Harold.And.Kumar.Christmas.2011.3D.Bluray3DRip.1080p.Half-OU_ZMP (1).mkv .
Pe tot parcursul filmului sunt efecte misto, dar cel mai bine se vede efectul 3D pe genericul de final.

Acest film m-a facut sa imi schimb parerea despre acest samsung, fiind super multumit in acest moment.
Concluzia este ca tv-ul isi merita banii, dar variantele de filme 3D care chiar au efecte 3D "wow" sunt prea putine.

Daca ati mai intalnit filme care sa aiba acest gen de efect, de apropiere al obiectelor, v-as ruga sa postati versiunea lor, sa ne putem bucura si noi de ele...
Setarile mele sunt iluminare fundal 13, contrast 100, luminozitate 45, claritate 50, culoare 50, perspectiva 3D +3, adancime 5 si optimizare 3D +1.
Cu cat distanta dintre tv si ochelari este mai mare cu atat efectul 3D de profunzime este mai mare.

Apropo, se poate modifica adancimea 3D ? La mine este indisponibila indiferent de sursa sau format...
40ES6100 firmware 1029
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Salut. Pentru sugestii filme... am incercat un topic, poate postam acolo cateva filme ce au facut impresie buna (in special 3D).

Cat despre adancimea 3D, din cate stiu eu, se poate seta doar cand activezi conversia 2D>3D, optiunea nefiind destinata 3D-urilor pe bune.
cavegrinder
Interesat

Post by cavegrinder »

Un mic tutorial cu subtitrare marita in samsung.
Scuzati grselile gramaticale,linkul:
http://samsungtv.ro/cum-maresc-subtitra ... -t450.html
Post Reply