Network Storage ZyXEL NSA310 Review
Moderator: danyelsan
-
- Moderator
Re: Network Storage ZyXEL NSA310 Review
Referitor la NAS Smnology DS112J , care este, se pare, cel mai ieftin din modelele Synology, ce fel de HDD se poate folosi la el ? pe unde l-am gasit este specificat un HDD de 4 TB...se poate folosi si unul mai mic ? de 500 G sau 1 TB ???
apoi se pare ca diferenta e pret intre acesta si urmatoarele 2, 3 preturile sunt apropiate difera insa procesorul care poate fi de 1200 GHz - 1600 GHz ...ar fi necesar unul cu un procesor mai mare ? sau pentru utilizare normala acasa e destul de bun cel de 1000 GHz ???
apoi se pare ca diferenta e pret intre acesta si urmatoarele 2, 3 preturile sunt apropiate difera insa procesorul care poate fi de 1200 GHz - 1600 GHz ...ar fi necesar unul cu un procesor mai mare ? sau pentru utilizare normala acasa e destul de bun cel de 1000 GHz ???
46ES6100, 22D5003, Home Cinema HT-E5550, UE50NU7092UXXH, QE55Q60RATXXH
Aici gasesti toate categoriile de dispozitive compatibile. In speta, tu cauti ACEASTA lista.
Da, se poate folosi HDD de 500 GB (chiar si mai mic). Chiar si hardurile ce nu sunt prezente in aceasta lista, pot sa functioneze doar ca nu le-au testat ei si nici nu-ti garanteaza o buna functionare, dar sunt cazuri in care au instalat harduri nespecificate si merg fara probleme.
Depinde ce inseamna utilizarea normala? Procesorul este util pentru transcoding (nu am folosit), si mai ales accesare simultana, plus un backup in background. NAS-urile Synology au avantajul ca ruleaza pe un linux light, care nu ocupa degeaba procesorul. Eu am 2 Synology-uri si caut sa fac upgrade. Eu vreau mai mult.
Da, se poate folosi HDD de 500 GB (chiar si mai mic). Chiar si hardurile ce nu sunt prezente in aceasta lista, pot sa functioneze doar ca nu le-au testat ei si nici nu-ti garanteaza o buna functionare, dar sunt cazuri in care au instalat harduri nespecificate si merg fara probleme.
Depinde ce inseamna utilizarea normala? Procesorul este util pentru transcoding (nu am folosit), si mai ales accesare simultana, plus un backup in background. NAS-urile Synology au avantajul ca ruleaza pe un linux light, care nu ocupa degeaba procesorul. Eu am 2 Synology-uri si caut sa fac upgrade. Eu vreau mai mult.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
-
- Moderator
utilizare normala, adica accesare simultana... 2, 3 in general...
46ES6100, 22D5003, Home Cinema HT-E5550, UE50NU7092UXXH, QE55Q60RATXXH
Da, este ok.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
cand se termina "tombola" ?
In decembrie, dar daca te incurca... poti sa o "ignori" 

Salut,
in legatura cu NSA310, din ce am citit intr-un alt review, am inteles ca pe TV Samsung (40D5500) prin DLNA nu sunt active controalele de pauza, play, cautare timp, etc.
Poate cineva sa-mi confirme acest lucru ?
M-ar interesa acest NAS avand in vedere diferenta de pret fata de Synology, l-as folosi pentru torrent si DLNA pe Samsung TV.
in legatura cu NSA310, din ce am citit intr-un alt review, am inteles ca pe TV Samsung (40D5500) prin DLNA nu sunt active controalele de pauza, play, cautare timp, etc.
M-ar interesa acest NAS avand in vedere diferenta de pret fata de Synology, l-as folosi pentru torrent si DLNA pe Samsung TV.
Nu stiu pe D5500, dar tocmai am incercat pe 32ES5500 un avi (DivX) si pot face cautare timp, pause, play...
Ca sa-ti raspund la intrebare, l-am reinstalat (cu un alt HDD), pentru ca eu am scos HDD-ul ce a fost anterior instalat, si l-am pus in DS412+. Noutatea si problema aparuta este ca nu am reusit sa rulez MKV-uri. Nu stiu de ce, pentru ca eu rulasem inclusiv acel remux de bluray (39 GB) la care ziceam ca nu a incarcat subtitrarea direct, insa la alte MKV-uri incarca. Acum, am pus de proba 3 filme si nici unul nu-l ruleaza. Zice "unsupported format"... Poate nu am facut ceva setare si nu mai stau acuma, dar a mers. Sa fie ceva din codec?
Inca o diferenta este ca la prima instalare si-a pus un firmware, dupa care i-am dat update online si a facut. Acuma, dupa instalarea de pe acelasi CD, nu a mai avut nevoie de update, ca la check for updates deja avea ultima versiune.
Urmeaza sa mai fac teste. Treaba cu MKV-urile este suparatoare.
Ca sa-ti raspund la intrebare, l-am reinstalat (cu un alt HDD), pentru ca eu am scos HDD-ul ce a fost anterior instalat, si l-am pus in DS412+. Noutatea si problema aparuta este ca nu am reusit sa rulez MKV-uri. Nu stiu de ce, pentru ca eu rulasem inclusiv acel remux de bluray (39 GB) la care ziceam ca nu a incarcat subtitrarea direct, insa la alte MKV-uri incarca. Acum, am pus de proba 3 filme si nici unul nu-l ruleaza. Zice "unsupported format"... Poate nu am facut ceva setare si nu mai stau acuma, dar a mers. Sa fie ceva din codec?
Inca o diferenta este ca la prima instalare si-a pus un firmware, dupa care i-am dat update online si a facut. Acuma, dupa instalarea de pe acelasi CD, nu a mai avut nevoie de update, ca la check for updates deja avea ultima versiune.
Urmeaza sa mai fac teste. Treaba cu MKV-urile este suparatoare.
Eu ma gandeam sa castig premiul nu sa il ignor !sammy wrote:In decembrie, dar daca te incurca... poti sa o "ignori"

-----------------------------------------------------------------------
In legatura cu NAS de la ZyXEL ... si eu am un D5500 si vreau sa stiu cateva lucruri care nu le am vazut aici :
- Cate torrente poate avea active in total ?
- Se poate pune in asteptare 20 de torrente si sa aiba 5 la download si apoi sa fac singur trecerea de la modul de asteptare la download ?
- Se poate seta o valoare maxima de download , adica sa nu iti pape toata banda ?
- Are cumva acel orar de download ca Synology ? Sa ii setezi viteza de download pe ore timp de o saptamana ?
- Se poate rula in acelasi timp de pe 2 tv uri un fisier sau fisiere diferite?
-----------------------------------------------------------------------
Eu am facut server DLNA din PC si eu am avut aceeasi problema , nu imi functiona optiunea de derulare film de la tasta >> insa a mers foarte bine de la sageata dreapta !go4saint wrote:Salut,
Cu play si pauza sincer nu stiu , a fost un mic test, dar o sa incerc asta seara si te anunt !
In mod normal daca merge pe serverul DLNA facut de PC ar trebui sa functioneze si pe serverul DLNA de la orice NAS !
Inseamna ca am inteles eu gresit ghilimeleledanyelsan wrote:cand se termina "tombola" ?

- Nu am testat cate torente, dar banuiesc ca pana in 10... De fapt rata de transfer maxima de care ziceam in review, cu siguranta se imparte intre torentele active. Asta la download. La upload nu stiu. Mai intervine eventual performanta hdd-ului la citire random, si eventual o ocupare de procesor, insa ZyXEL nu sta chiar rau la procesor.
- Aha, tu zici de o setare similara celei din Download Station al Synology, unde puneai cele 20 de torente, dar active erau doar 5 si pe masura completarii taskurilor, se "servea" cu urmatorul torent. Am facut niste capturi ale setarilor de torente. Nu se vede asa ceva acolo?
- Din nou la setari tre sa ne uitam.
- Schedule chiar nu cred sa fie.
- Asta pot incerca.
Am sa incerc sa lamuresc si problema cu MKV-urile. In limita timpului disponibil am sa fac teste, pana il trimit castigatorului.