Am un 46F6400 de o saptamana. Am observat ieri la vizionarea unui meci de fotbal in HD , niste dungi verticale ( umbre) care apareau pe ecran la o miscare mai rapida a camerei. Cand actiunea e mai statica , imaginea e perfecta, dar la miscari rapide apar acele dungi. Pe un fundal deschis , dungile alea se vad foarte clar.Dupa cautari cu google am gasit despre ce e vorba , se numeste vertical banding, si e o problema care apare la panelurile LED LCD, indiferent de producator. Am vazut la un prieten un 40 inchi 5450 samsung care nu are problema asta, nu se vad deloc dungile astea nici macar pe un fundal deschis, deci problema nu e din ciclul "toate face la fel". Nu prea stiu ce sa fac acum,sa-l schimb sau nu, ca panelul nu are pixeli defecti, nu are clouding, dar la vizionarea unui meci, film , etc cu miscari rapide pe fundaluri deschise , devin vizibile dungile alea enervante. Pe niste forumuri de afara, unii zicea ca au schimbat 3 lcd-uri pana au nimerit unul bun. Am sunat la samsung asistenta si urmeaza sa ma contacteze un tehnician de la ei. Sunt curios ce solutie gaseste.
PS. Imaginile sunt luate de pe un alt forum, le-am pus pentru ca in ele se vad dungile alea foarte bine.
46F6400 - Vertical banding
46F6400 - Vertical banding
PS. Imaginile sunt luate de pe un alt forum, le-am pus pentru ca in ele se vad dungile alea foarte bine.
Re: 46F6400 - Vertical banding
Tehnicianul de la Samsung a intrat online pe tv , a facut niste setari pe acolo, din pacate dungile tot se vedeau, asa ca mi-a propus sa-l schimb cu altul nou. L-am returnat , urmand ca luni sa primesc altul nou, sper sa fie ok de data asta.
Eram curios daca cineva de pe acest forum a mai avut problema asta la un led tv .
Eram curios daca cineva de pe acest forum a mai avut problema asta la un led tv .
Ai facut foarte bine ca ai ales sa il returnezi ! Si eu am avut probleme, problema la mine a fost clouding-ul foarte nasol, am returat TV-ul si am primit altul in schimb care nu mai are nici o problema !
Samsung 3D 40F6400
Mi-a venit Tv-ul nou . E cu totul altceva, nici urma de acele umbre, nici pixeli defecti, panel perfect. Alta viata !