Samsung 32EH6030 Review

EH5000, EH5300, EH6030, ES5500, ES6100, ES7000
Jko4r
Nou pe forum

Re: Samsung 32EH6030 Review

Post by Jko4r »

Da,am incercat acum si a mers. Nu ma gandisem sa leg cele 2 conexiuni, uitasem de asta.
Iti multumesc mult !
alin2o
Curios

Post by alin2o »

Opinia mea dupa un an de folosinta a tv-ului;
PRO:
-Imagine buna insa cam greu de reglat optim.
-player usb,a recunoscut tot ce am conectat,insa cam incet si rudimentar.
-tuner HD+SD
-slot hdmi si CI+,acesta foarte important pentru a scapa de cutia de la rds.
-3D se vede acceptabil,conversia2D-3D,o porcarie.
-posibilitatea de a salva lista de canale pe usb.

CONTRA:
-sunetul e foarte prost ,mult mai slab decat al unui tv crt cu difuzoare laterale.
-nu are iesire audio decat digitala,practic daca ai sistem de sunet fara intrare optica e inutilizabil.
-aranjarea canalelor in ordine preferata e greoaie si necesita timp mult.
-se misca greu la schimbarea canalelor HD.
-telecomanda prea mica,cu butoane inghesuite.
-nu am reusit sa fac update de firmware
essco
Tehnician

Post by essco »

alin2o wrote:Opinia mea dupa un an de folosinta a tv-ului;
.....
CONTRA:

-nu are iesire audio decat digitala,practic daca ai sistem de sunet fara intrare optica e inutilizabil. - ai iesire audio prin scart.
..
-nu am reusit sa fac update de firmware - asta nu e un minus ca nu aireusit tu; mai incearca si iti iese update-ul. Cum ai incercat si n-a mers?
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
gioni666
Nou pe forum

Post by gioni666 »

CONTRA:
-sunetul e foarte prost ,mult mai slab decat al unui tv crt cu difuzoare laterale.
-nu are iesire audio decat digitala,practic daca ai sistem de sunet fara intrare optica e inutilizabil.
-aranjarea canalelor in ordine preferata e greoaie si necesita timp mult.
-se misca greu la schimbarea canalelor HD.
-telecomanda prea mica,cu butoane inghesuite.
-nu am reusit sa fac update de firmware
-scoate doapele de ceara din urechi, are 2x10w, habar nu ai sa reglezi un egalizator
"-ai iesire audio prin scart."
-habar nu ai sa umbli la o telecomanda, sa aranjezi posturile.
-mai schimba si tu bateriile.
-posibil, daca ai un deget cat un carnat trandafir.
"-asta nu e un minus ca nu aireusit tu; mai incearca si iti iese update-ul. Cum ai incercat si n-a mers?" sau poate l-ai luat gata defect!!!
sammy
Reviewer

Post by sammy »

@gioni666 - apreciez, chiar APRECIEZ că ai încercat să lămurești omul cu privire la cele înșirate de el ca și CONTRA, dar poate o doză mai mică de ironie ar fi o idee bună. Mulțumesc pentru înțelegere.
Revenind la cele scrise de el... eu aș zice:
- difuzoarele nu se compară, întradevăr, cu cele ale unui TV CRT Telefunken :) ... Unele TV-uri mai vechi au difuzoare chiar ok. Dar totuși TV-urile slim au alt "spațiu" în cascasă.
- da, ieșire audio prin scart, legi o stație stere cu 2x100W și asculți MTV de alungi vecinii din bloc. Până la urmă este un TV, nu-i chiar de datoria lui sonorizarea
- posturile se pot sorta rapid cu utilitarul extern
- tastele de pe telecomandă trebuie apăsate cam tare. Nu este o telecomandă "fină"
- nu mi s-a părut mică
- update de firmware se face lejer dacă studiezi puțin cum trebuie, mai exact, făcut

@alin2o - este bun orice feedback, revin-o dacă te putem ajuta cu explicații.
gioni666
Nou pe forum

Post by gioni666 »

Pai daca dupa un an de zile spune asa ceva, merita.
Eu in prima zi i-am dat de cap cu toate si nu sunt vreunu' cu cine stie ce iq sau vreun it-ist.
Mie daca nu-mi facea update de firmware, eram cu el inapoi in magazin si-l schimbam, l-am chinuit rau in primele 24 de ore, sa vad daca cedeaza ca sa-l pot schimba in magazin in caz de buba.
Am cautat si gasit acest forum cum am luat tv-ul, pt. a ma lamuri lumea daca nu sunt in stare sa fac ceva.
La sunet are egalizator, daca nu-i convin cele presetate.
Presupun ca nu stie ca are reglaje separate, audio si video, pt. tv si player si setare separata de video pt. 3D.
"3D se vede acceptabil"- pt. ce am platit se vede foarte bine, daca vrei performanta mai mare in 3D, trebuia sa iei o diagonala mare si un model mai nou si mai scump.
"-Imagine buna insa cam greu de reglat optim." - nu este greu deloc, daca nu stii, intrebi,.
Eu merg pe Picture Mode- Movie, Backlight-9(in functie de film il mai cresc), Contrast-88, Brightness-46, Colour-51, Led Motion Plus-On, Colour Tone- Warm2, Dynamic Contrast-Off, Black Tone-Dark, Colour Space-Auto, Gamma+1.
Cheers.
alin2o
Curios

Post by alin2o »

Ioane, se vede ca esti [moderat] de la o posta,nu degeaba ti-ai pus numarul fiarei dupa nume.Iti raspund desi recunosc ca este o pierdere de timp,e prea tarziu pentru tine.
-daca aveai minime cunostinte de acustica si de fizica ai fi stiut ca,calitatea sunetului depinde in principal de caracteristicile difuzorului;diametru si mobilitatea membranei,intensitatea campului magnetic ,banda de frecvente acoperita de difuzor,frecventa de rezonanta,incinta unde este amplasat,etc.Exemplu,sa pricepi si tu:daca ai un semnal audio de 10 watt rms si un difozor de 10 cm cu un magnet de 100gr se va auzi ca o conserva,daca pui acel semnal de 10watt pe o boxa de lemn cu 3 cai si difuzorul de bass are 30 cm si un magnet de cateva kg,e o difereta uriasa.
-da are iesire audio pe euroscart insa daca folosesti playerul tv-ului nu merge sonorul prin euroscart,doar prin difuzoarele lui,asa ca daca vrei sa vezi un film sau un concert de pe usb nu ai sunet pe iesire.
-cat despre telecomanda si aranjarea canalelor,am facut comparatie cu un tv similar LG,la care ordonarea se face mult mai usor, iar telecomanda e mult mai mare ,cu butoane ergonomice.
Eu mi-am spus o parere cu pro si contra despre acest tv,daca tu ai alta parere puteai,daca erai un om normal sa ti-o exprimi in mod civilizat.Pana la urma cred ca ai dreptate, [moderat]
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Ok băieți, v-ați exprimat opiniile (și contrele), de acum mesajele cu "atac la persoană" vor fi șterse sau editate :)

@alin2o
- îți dau dreptate la sunet, de aceea mi-am luat receiver + boxe. TV-urile noi, orice marcă, cu difuzoare slim și încastrate în carcasa de plastic nu vor putea suna decât ca o conservă în comparație cu difuzoare în carcasă de lemn și pe 3 căi. De ieșirea SCART uitasem că nu este valabilă pentru player, deci încă o dovadă că ai studiat și poate încercat ;)
- aranjarea canalelor, repet, poate te ajută softul pe PC de editare cu import/export canale de pe TV.
- seria F s-a "deșteptat", nu mai oferă opțiune de export/import dar parcă au făcut o interfață mai ergonomică

O zi bună!
gioni666
Nou pe forum

Post by gioni666 »

Dap, interesant ce zici tu, LG, meniu usor???, are cel mai tampit si complicat meniu, [moderat]
[moderat] Cand il cumperi din magazin intrebi si testezi tot, iar inainte de a-l cumpara citesti pe peste tot minusurile si plusurile produsului respectiv, [moderat]
[moderat]
Last edited by sammy on 14 Jan 2014, 11:23, edited 1 time in total.
Reason: Off-topicurile si polemicile nu-si au rostul...
alin2o
Curios

Post by alin2o »

Ca sa concluzionez;
Cred ca am fost obiectiv cu privire la acest tv,am avut ,in mod egal opinii,pro si contra, insa am omis un plus:pretul bun fata de modele asemanatoare de la alte firme.Pana la urma criticile din partea utilizatorilor ,daca sunt obiective ,pot ajuta la imbunatatirea produsului respectiv sau a seriei urmatoare,e recunoscut faptul ca multi producatori de top folosesc rewiewurile de la utilizatori pentru imbunatatirea produselor .
Post Reply