Media player-Decalare sunet de imagine (MKV)-Desincronizare

Probleme semnalate, prezente la mai multe (sau toate) modelele acestei serii.
kside
Interesat

Re: Media player-Decalare sunet de imagine (MKV)-Desincroniz

Post by kside »

La 42" nu ar trebui sa fie intarzieri mari. TV-urile LCD cu cat sunt mai mari sunt si mai incete. O intarziere de 30-60 ms este perfect normala. Nu deranjeaza mult decat daca te joci ceva rapid. Daca tu faci click si vezi peste 120ms reactia, strica toata experianta.

Setarea de delay (intarziere) este buna daca imaginea este in urma sunetului (daca sunetul e in urma nu ajuta deloc). Poate sunetul din sistemul audio se prelucreaza mai repede decat poate TV-ul sa afiseze, si decat sa setezi din receiver (poate nici nu ai asa optiune) e bine ca exista in meniu. Eu am lasat-o la 20 (cred ca sunt milisecunde) dar mai pun si pe 0 sau cresc la 30 daca e cazul (depinde de film / post TV etc).

Revenind la intrebarea initiala, eu cred ca este o problema de buffer, pentru ca altfel nu se explica de ce are mai putine probleme cand dai PAUZA si apoi SKIP.
Samsung 3D LED 55F6400 | Zyxel NSA320 & NSA310 | PS3 for BluRay | SONY DH-700 AV Receiver | Klipsch RF-42 II
gigi43
Interesat

Post by gigi43 »

Aceeasi problema cu DigiFilm o semnalez si eu, decodorul este Humax HD iar semnalul il iau prin HDMI.
Cred ca e de la ei, plus ca sunetul e doar stereo :(
32ES6100
sam
Curios

Post by sam »

Am achizitionat si eu un 40F6400. Setat din meniul de sunet pe DTS Neo 2.5 si conectat prin cablu optic la un sistem audio Logitech imi decaleaza sunetul atat la fisiere rulate de pe un HDD extern cat si pe televiziunea digitala de la voyo. Am dus televiziorul inapoi crezand ca e o problema a aparatului respectv, mi-a fost inlocuit pe loc dar din pacate problema persista.

Tocmai am discutat cu cei de la Samsung si mi-au recomandat sa fac ultimul update care e disponibil insa doar pe site-ul Samsung. Televizorul are versiunea 1111 si daca incerc sa-i fac update din meniul lui imi spune ca este la zi. Pe site-ul Samsung insa, ultima versiune este 1113.

Am sa fac update-ul in cursul zilei de azi si revin. Sper sa fie o problema de soft si sa se rezolve cu asta, daca nu, sincer sa fiu cred ca il voi returna. Mi se pare inadmisibil, nu e un televizor de 1000 de ron la care sa nu ai pretentii. Ce-i drept nici de 10.000 de ron, dar chiar si asa nu mi se pare normal sa nu pot folosi iesirea optica in conditii bune.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Corect. Poate după ce se vor confrunta cu mai multe retururi, să remedieze problema. Este cea mai mare tâmpenie pe care am putut-o descoperi la seria nouă. La seria E(2012) nu exista această problemă. Atenție, este vorba doar de sunetul Dolby Digital... culmea că la DTS-uri nu are problema și spre norocul meu și a altora, majoritatea MKV-urilor sunt cu DTS! altfel... ar fi prăpăd. De ce îți face ție figuri și la post TV este pentru că aceștia emit sunet Dolby Digital dacă e să emită ceva sunet surround. Încearcă un MKV care sigur are DTS și ai să vezi că nu are probleme. Ce au făcut de au sfeclit-o pe partea asta nu știu. NOROC că în rest este un TV ok și că până la urmă m-a încurcat doar la câteva filme, altfel... returnam și eu.
sam
Curios

Post by sam »

E posibil sa ai dreptate insa nu am de gand sa aleg filmele pe care sa le vad in functie de asta. Daca merge bine, daca nu, mai sunt producatori de televizoare. Mi se pare bataie de joc ca modelul asta a iesit pe piata asa, cu atat mai mult cu cat se pare ca problema e la toata seria nu doar la modelul asta, cel putin asa am inteles din ce-am citit pe aici.
Sper totusi sa fie o problema de soft remediabila cu ultimul update.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Eu nu cred că se va remedia. Din păcate...

PS: Îți dau dreptate.
sam
Curios

Post by sam »

Si tot din pacate ai avut dreptate. Nu s-a rezolvat nici dupa update!
Urmatorul pas e sa-i chem pe cei de la Samsung. Am inteles ca au un serviciu de service la domiciliu, sau cel putin de diagnosticare. Desi daca problema e hardware din proiectare/constructie nu va avea nici mama service-ului ce sa-i faca.

Va tin la curent. Daca nu, cred ca ne vedem pe forumul Sony :)
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Sony? Din câte știu Sony nu rulează deloc MKV-uri din cauza unor politici de drepturi de autor. Greșesc? Media player-ul lor rulează MKV-uri?
sam
Curios

Post by sam »

Era o gluma, nu m-am hotarat inca ce producator voi alege in cazul in care voi fi nevoit sa renunt la Samsung. Sony intr-adevar e o firma destul de pretentioasa, sunt cam ei cu ei, dar din cate imi spunea cineva care lucreaza la un magazin de profil, in ultima vreme s-au cam dat pe brazda. Altfel probabil s-ar fi autoeliminat de pe piata daca continuau cu exclusivismele.
Stiu inclusiv de la camerele foto care foloseau pana nu demult Sony Memory Stick si de ceva vreme au trecut pe SD. Era evident o prostie.
Am sa interesez daca ruleaza sau nu mkv-uri, ii voi face toate teste din lume. Samsung-ul l-am comandat online fara macar sa-l vad, tocmai crezand ca e o firma respectabila si uite...
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Eu sper să se rezolve dar slabe șanse. Vezi că la ieșire pe digital este ceva setare acolo cu delay, nu știu ce și cum că nu am folosit.
Post Reply