Salve tuturor si multzam de raspunsuri ! Pana la urma era de la Router; i-am pus alt firmware, DD-WRT si acum merge uns.
Insa ce sa vezi acum am alta problema !!!! ...prin DLNA cu Twonky (care vine cu last firmware) nu merg subtitrarile la filme direct pe TV (am un LG).
Si nu e de la TV ! ...nu merg nici in media-playerul de windows de pe laptop ! ..nici pe desktop ..pur si simplu NU merg. A gasit cineva vreo rezolvare la NSA310 pt a reda subtitrari prin DLNA ? ( cu Twonky ?)
Multzam si spor !
Network Storage ZyXEL NSA310 Review
Moderator: danyelsan
-
- Nou pe forum
Re: Network Storage ZyXEL NSA310 Review
N-am gasit nicaieri specificatiile privind consumul de energie al NAS-ului. Poate da cineva informatii cat consuma?
Multumesc.
Multumesc.
Samsung 32ES6100
Din cate stiu eu, DLNA server nu suporta subtitrari. Asa ca trebuie altceva.
@Badger - DLNA Server, generic vorbind, suporta subtitrari, ca doar Synology le "paseaza" lejer. La fel si ZyXEL. De ce depinde de fapt este encodarea MKV-ului, tipul subtitrarii incluse, in special la filmele 3D, bluray remuxat in MKV, etc. Sunt cazuri si cazuri. Insa termenul de DLNA Server este ceva mai "vast".
Na, ca ne inmultim cei cu ZyXel, deci mai putem dezvolta subjectul. Cum vad ca mai sunt si alti colegi forumisti care stau la vanatoare de unitati de stocare, cred ca ar fi nimerit sa discutam si acest aspect.
Voi ce HDD-uri ati pus in ZyXel? Am vazut pe undeva, nu mai stiu exact cine se plangea, ca WD-urile Green care echipeaza NSA310 by default (Varianta de 678 RON) sunt putin stresate de functionalitatea 24/7, ceea ce se traduce printr-un zgomot mai pronuntat atunci cand parcheaza capetele.
Noile WD RED, potrivit producatorului, sunt destinate NAS-urilor mai micute, pentru home user.
Pro - au consum scazut de energie, sunt mai reci, iar by default managementul capetelor de scriere a fost reconfigurat pentru functionalitatea 24/7, deci nu sunt zgomotoase. Beneficiaza de un sistem intellipower, care ajusteaza viteza in functie de procesele pe care le are de indeplinit. WD sustine ca RED-urile au viteze de rotatii cuprinse intre 5400 si 7200. Stiu pe cineva care si-a luat un RED pentru PC-ul de acasa...
Cons - pretul este mai mare decat la Green, Blue si sunt usor sub Black, evident, la capacitati similare. Un alt aspect, garantia oferita de WD pentru seria RED este de doar 3 ani, spre deosebire Black, cu 5 ani.
Eu ma uit si dupa WD RE4, gama enterprise, alta clasa, dar rezistente la stresul 24/7, fiind concepute pentru servere business.
Pro - Viteza de 7200, robuste, garantie 5 ani.
Cons - Costuri ridicate.
Daca tragem linie:
- WD RE4 1TB 478 lei;
- WD RED 2TB 490 lei.
NAS-ul va fi folosit pe post de unitate de stocare (filme/poze) si, clar, server DLNA.
Voi cu ce ati populat NSA 310? Sau ce ar fi mai nimerit pentru acest exemplar, pentru ca unitatea de stocare sa nu cedeze dupa primele luni de functionare intensa.
Voi ce HDD-uri ati pus in ZyXel? Am vazut pe undeva, nu mai stiu exact cine se plangea, ca WD-urile Green care echipeaza NSA310 by default (Varianta de 678 RON) sunt putin stresate de functionalitatea 24/7, ceea ce se traduce printr-un zgomot mai pronuntat atunci cand parcheaza capetele.
Noile WD RED, potrivit producatorului, sunt destinate NAS-urilor mai micute, pentru home user.
Pro - au consum scazut de energie, sunt mai reci, iar by default managementul capetelor de scriere a fost reconfigurat pentru functionalitatea 24/7, deci nu sunt zgomotoase. Beneficiaza de un sistem intellipower, care ajusteaza viteza in functie de procesele pe care le are de indeplinit. WD sustine ca RED-urile au viteze de rotatii cuprinse intre 5400 si 7200. Stiu pe cineva care si-a luat un RED pentru PC-ul de acasa...
Cons - pretul este mai mare decat la Green, Blue si sunt usor sub Black, evident, la capacitati similare. Un alt aspect, garantia oferita de WD pentru seria RED este de doar 3 ani, spre deosebire Black, cu 5 ani.
Eu ma uit si dupa WD RE4, gama enterprise, alta clasa, dar rezistente la stresul 24/7, fiind concepute pentru servere business.
Pro - Viteza de 7200, robuste, garantie 5 ani.
Cons - Costuri ridicate.
Daca tragem linie:
- WD RE4 1TB 478 lei;
- WD RED 2TB 490 lei.
NAS-ul va fi folosit pe post de unitate de stocare (filme/poze) si, clar, server DLNA.
Voi cu ce ati populat NSA 310? Sau ce ar fi mai nimerit pentru acest exemplar, pentru ca unitatea de stocare sa nu cedeze dupa primele luni de functionare intensa.
Samsung LE32D550/Samsung SyncMaster T22A300, Player AC Ryan Playon HD2
- adi_krusell
- Expert
Incepand de astazi sunt si eu posesor de ZyXEL NSA310. Am comandat un HDD Western Digital 1TB SATA-III 7200 rpm 64MB Caviar Blue,care va sosi abia maine.
Am citit despre WD Red si se pare ca lucreaza foarte bine cu multe modele NAS.
Dezavantaje ar fi ca au pretul cam mare si nu prea sunt in ofertele magazinelor.
Am citit despre WD Red si se pare ca lucreaza foarte bine cu multe modele NAS.
Dezavantaje ar fi ca au pretul cam mare si nu prea sunt in ofertele magazinelor.
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
Si eu am cumparat un ZyXEL si am un HDD Samsung 1T .
Pentru cei care se plang de zgomotul produs , aruncati suportul ala (eu il folosesc la Router) , este o prostie ! Puneti NSA pe orizontala cu becul albastru in dreapta partea de sus ( pozitia normala a hardului) si o sa se reduca foarte mult vibratul acela .
O sa fac si o poza si o postez aici !
Eu am o mare problema cu subtitrarile ! Pt mine este un criteriu f important ! Am incercat acelasi fisier impreuna cu subtitrarea pe stick si a fost rulata pe TV, pe NSA nu ruleaza subtitrarea.
Alte fisiere ruleaza subtitrarea pe NSA insa marea majoritate a fisierelor nu !
Dupa ce criteriu imi dau seama daca ruleaza subtitrarea sau nu NSA-ul ?
Pentru cei care se plang de zgomotul produs , aruncati suportul ala (eu il folosesc la Router) , este o prostie ! Puneti NSA pe orizontala cu becul albastru in dreapta partea de sus ( pozitia normala a hardului) si o sa se reduca foarte mult vibratul acela .
O sa fac si o poza si o postez aici !
Eu am o mare problema cu subtitrarile ! Pt mine este un criteriu f important ! Am incercat acelasi fisier impreuna cu subtitrarea pe stick si a fost rulata pe TV, pe NSA nu ruleaza subtitrarea.
Alte fisiere ruleaza subtitrarea pe NSA insa marea majoritate a fisierelor nu !
Dupa ce criteriu imi dau seama daca ruleaza subtitrarea sau nu NSA-ul ?
danyelsan, ce format este filmul la care nu incarca subtitrarea? Incearca mai multe variante ale filmului respectiv, codat in diverse moduri. Ar fi interesant daca se poate pune Serviio pe ZyXel. Ma tot uit pe forumul lor, unde vad ca sunt multe solicitari in acest sens. Poate ne lumineaza sammy. 
adi_krusell, am si eu in PC un WD Blue de 500 Gb, pe care nu e sistemul de operare, dar cu toate astea imi sta cam fierbinte, undeva pe la 46 de grade, in conditiile in care am o carcasa foarte bine ventilata. Chiar sunt curios la ce temperatura iti sta in ZyXel.
Mda, RED-ul de 1 TB nu-l mai vad decat in putine oferte...

adi_krusell, am si eu in PC un WD Blue de 500 Gb, pe care nu e sistemul de operare, dar cu toate astea imi sta cam fierbinte, undeva pe la 46 de grade, in conditiile in care am o carcasa foarte bine ventilata. Chiar sunt curios la ce temperatura iti sta in ZyXel.
Mda, RED-ul de 1 TB nu-l mai vad decat in putine oferte...
Samsung LE32D550/Samsung SyncMaster T22A300, Player AC Ryan Playon HD2
Din pacate nu mai pot edita postul de mai sus . Butonul albastru de power trebuie sa fie dreapta jos !
Am atasat si o poza !
Ideea este cum putem afla ce format video + format subtitrare trebuie sa avem sa le ruleze impreuna ! O sa incep si eu sa sap ...
Am atasat si o poza !
Am incercat mai multe versiuni , pana la urma am gasit o varianta care rula si subtitrarea .Sabba wrote:danyelsan, ce format este filmul la care nu incarca subtitrarea? Incearca mai multe variante ale filmului respectiv, codat in diverse moduri. Ar fi interesant daca se poate pune Serviio pe ZyXel. Ma tot uit pe forumul lor, unde vad ca sunt multe solicitari in acest sens. Poate ne lumineaza sammy.![]()
Ideea este cum putem afla ce format video + format subtitrare trebuie sa avem sa le ruleze impreuna ! O sa incep si eu sa sap ...
Oare aceasta varianta, MKV, are fisier SRT extern in acelasi director cu exact aceeasi denumire?danyelsan wrote:... pana la urma am gasit o varianta care rula si subtitrarea
Variantele de testat sunt ... cam 3:
- MKV cu subtitrare inclusa (de verificat ca in director sa nu existe alt fisiere)
- MKV cu subtitrare externa in fiser SRT, desigur ambele denumiri sunt identice (film+subtitle)
- AVI cu fisier de subtitrare extern.