ES5500

2012
sammy
Reviewer

Re: ES5500

Post by sammy »

Probabil merita sa ai instalat pe PC ambele softuri: AllShare si Serviio. Se completeaza reciproc. Share se poate stabili pe acelasi folder.
soso07
Nou pe forum

Post by soso07 »

Salutare,
Vreau sa achizitionez un tv samsung de 32 de inch. Si inclin intre acest model es5500 si es6100. Vreu sa intreb daca exista diferenta de claritate intre cele doua. Din specificatii es5500 are cmr100 si es6100 cmr 200, afecteaza asta calitatea imaginii, se poate vedea cu ochiul liber sau este doar o imbunatatire tehnica care in realitate nu face nici o diferenta avand in vedere ca televiziunile transmit maxim la 60hz din cate stiu.
Deci, merita platita diferenta de pret sau nu. Am citi pe forum ca exista si un anume efect de clouding ..este prezent la ambele sau doar la es5500?
Ms anticipat!
aeon
Curios

Post by aeon »

eu am alta problema
incerc sa inregistrez pe un stick usb si nu prea reusesc
adica TV formateaza stick-ul dar acesta nu trece proba de viteza, vrea 4.3 MB la scriere si raporteaza ca stick-ul suporta 4.1 (sau 3.7 altul)

ceea ce e ciudat, stick-ul de "4.1" este un lexar de 8 gb, merge cu peste 10 MB/s in windows la scriere
al doilea stick probat este un Corsair GTR de 64 gb de viteza mare, peste 23 MB/s la scriere (probabt cu total comander, am copiat filme pe el fara problema la 23 MB/s), dar TV-ul raporteaza doar 3.7 :( !

hdd extern nu am probat, asa cum recomanda, nu am unul gol, bun de formatat..

aa, mai am una: la unele filme mkv puse pe stick usb, cand dau play tv-ul afiseaza un ecran negru cateva secunde si apoi se reseteaza :)
aceleasi filme merg perfect prin aplicatia samsung AllShare
TV 32ES5700
sammy
Reviewer

Post by sammy »

@soso07 - Nu exista diferenta de claritate intre ES5500 si ES6100. Diferenta este data de dotari (3D si altele). La claritate am putea eventual sa comparam aceleasi modele daca au panel-uri de la producatori diferiti. Cum Samsung nu vinde aceste modele cu producatorul panel-ului specificat in clar, se considera ca sunt similare. Cel putin teoretic, pentru ca in functie de serie poate sa fie unul reusit (fara clouding de exemplu) sau mai putin reusit. Totusi multe au un nivel de clouding acceptabil si doar cei perfectionisti le mai schimba cand au urma de clouding. Mai exista si unele cazuri de clouding sever dar depinde cine le prezinta. Poate concurenta (LG) pune in "lumina" proasta, pentru ca eu si multi altii nu am avut probleme de retur pe motive de clouding. Eu am incercat sa fac poze cat mai reala in review la 40ES6100 si daca nu ai aparat calumea poti "imprima" un efect mult mai "grav" decat vezi cu ochiul liber.
Deci claritatea poate fi un parametru in functie de producatorul panelului despre care stim putine (interpretarea literei din seria aparatului pentru a determina producatorul).

@aeon - De curios... ruleaza si un atto test pentru stickurile alea.
ovidiu
Nou pe forum

Post by ovidiu »

Salut,
Sunt posesorul unui 40ES5500. Am incarcat un film pe USB( filmul 2012) si nu imi merge subtitrarea. Am intrat in TOOLS si acolo nu am gasit submeniul subtitrare. Am apasat butonul MENIU de pe telecomanda si am intrat in submeniul sistem si acolo am gasit subtitrarea care este dezactivata, am apasat pe ea si imi spune ca aceasta functie este indisponibila.
Ma poate ajuta careva cu mai multe informatii?

Multumesc.
sammy
Reviewer

Post by sammy »

Ce tip de fisier este? MKV? Esti sigur ca, contine subtitrare?
ovidiu
Nou pe forum

Post by ovidiu »

Dupa cate vad este AVI si are subtitrare SRT este luat de pe filelist.
soso07
Nou pe forum

Post by soso07 »

@sammy ms de raspuns, am intrebat asta pt. ca am vazut ambele tv-uri si mi s-a parut ca pe es6100 culorile erau mai vii si nu stiam daca era asa din setari sau panelul de la es6100 este superior celui de la es5500 avand in vedere ca rata de refresh este mai mare (cel putin asa da de inteles ?CMR-ul?).
aeon
Curios

Post by aeon »

ovidiu wrote:Salut,
Sunt posesorul unui 40ES5500. Am incarcat un film pe USB( filmul 2012) si nu imi merge subtitrarea. Am intrat in TOOLS si acolo nu am gasit submeniul subtitrare. Am apasat butonul MENIU de pe telecomanda si am intrat in submeniul sistem si acolo am gasit subtitrarea care este dezactivata, am apasat pe ea si imi spune ca aceasta functie este indisponibila.
Ma poate ajuta careva cu mai multe informatii?

Multumesc.

verifica ca subitrarea sa aiba nume identic cu filmul
ar trebui sa mearga direct, fara alte setari
TV 32ES5700
aeon
Curios

Post by aeon »

sammy wrote:.....
@aeon - De curios... ruleaza si un atto test pentru stickurile alea.
am rulat pe stick-ul de 8gb
asa cum ma asteptam, viteza ~7 MB la scriere si peste 22 MB la citire, asa cum merge si in windows la copiere (la fisiere mari, la cele foarte mici viteza e mai mica)
dar cum tv-ul lucreaza doar cu fisiere mari, nu ar trebui sa conteze
totusi, banuiesc ca testul il face cu fisiere mici si probabil tipul de formatare pe care il face tv-ul influenteaza mult

am pus un hdd extern (vechi, ide, de 80gb) si merge inregistrarea foarte bine

atasez si testul
Attachments
lexar 8 gb benchmark.jpg
TV 32ES5700
Post Reply