Eu am un D6500 si un D8000 si intr-adevar la tara nu apare RO din cauza faptului ca nu avem standarde de DVB-C/S/T stabilite prin lege - cum au alte tari.bluey wrote:Nici eu nu am ro la tara pe un D 8000 si nu pot da cautare manuala pe UPC. Nici pe UPC nu il am la provideri in meniu.
Legat de operatorii care apar in meniu -> se face o certificare de catre operator pe tv-uri si abia apoi producatorii de TV includ profilul operatorului in meniu TV. Este un proces destul de anevoios.
Samsung a adaugat in Mar-Apr 2012 in meniu profilul pentru UPC dupa ce s-a facut certificarea pentru CI+ pentru televizoarele din seria F. Pentru tv din seria H nu s-a mai facut aceasta certificare, insa profilul operatorului a fost pastrat in meniu.
Pe seria H a aparut profilul RCS odata cu lansarea lor in piata in Mar-Apr 2014.
O certificare dureaza aproximativ 6 luni (cap-coada) daca s-au facut deja intelegeri intre producator si broadcaster (business,comerciale,compatibilitate,etc).
Certificarea se face de obicei pentru fiecare platforma de tv in parte (pentru seria H sunt 4 platforme- X14/NT14U/NT14L/Golf-P) si implica modificare firmwire-ului de catre producator dupa specificatiile pe care le primeste de la broadcaster. Exista mai multe runde de modificari, iar broadcaster-ul trebuie sa verifice dupa fiecare modificare si sa confirme ca s-a rezolvat problema.