Televizor Samsung 2017, seria 5, clasa M5500: 32M5502. Mi-ar fi plăcut o diagonală de cel puțin 43, dar ca de obicei, la apariție prețurile sunt piperate și bugetul meu limitat.
Mă aștept ca acestă serie să aibă același browser destul de reușit care îl folosesc de anul trecut pe un 55KU6402. Aceasta înseamnă dotări hardware (poate aflăm ce procesor, memorie) rezonabile pentru un televizor smart.
Progresul este mare față de primele smart-uri testate aici pe forum, însă la câți ani au trecut, ar fi și culmea...
Despachetare:
Pe cine interesază, câteva imagini cu despachetarea, accesoriile.
Montarea suportului:
Tip "cupă", adică televizorul culcă frumos în suport.
Design:
Similar seriei K de anul trecut, dar au renunțat la plasticul glossy de pe spate. Este mai ok așa.
Material de calitate și culoare elegantă.
Conectivitate bogată, cu intrările analogice (Component IN și AV IN) comasate. La nevoie se foloses cablurile furnizate.
Dar nu aveți ieșire de căști. Puteți conecta boxe externe doar folosin ieșirea audio digitală.
3 porturi HDMI și două USB (unul de 5V 1A).
Conexiune LAN sau wireless. Momentan fac un test youtube, pe cablu, clip Full HD de o oră, să văd dacă apar restarturi.
Subțirel televizor.
Telecomanda:
O cunosc de la seria KU6402 de anul trecut. Minimalistă, compensând prin acces rapid la alte opțiuni prin meniul atent conceput. Și totuși eu duc lipsa butonului de listă canale și am încercat de vre-o două ori să găsesc acces direct (prin apăsare prelungită a unui buton de pe telecomandă). Nimic nu face să apară lista. Decât Home -> Selecție listă... Ar mai fi butonul de Guide (Grilă program), dar ca să fiu clar... folosesc telecomanda de la televizorul vechi și aceasta stă în dulap să nu adune praful.
Oricum am atașat la USB o tastatură și mouse, pentru browser.
Setup:
S-a schimbat destul de mult grafica... Am să revin și cu informații despre versiune Tizen. Ca de obicei, la instalare uit să conectez cablul de canal și de data aceasta am constatat că nu pot da "Înainte" până nu am avut semnal pe antenă sau HDMI.
Apoi configurarea televizorului cu ajutorul telefonului. Nu am încercat pentru că este simplu și cu telecomanda.
Și nu vreau cont Samsung. De ce să am cont Samsung? Dar tot ei eleganți, acceptă și cont de facebook sau paypal.
Aș vrea să fac o serie de observații practice, despre utilizare, avantaje și dezavantaje. Le voi completa pe măsură ce timpul îmi permite. Dacă aveți sugestii, apreciez. Dacă vă interesează ceva anume... nu ezitați să mă întrebați.
Eu fac poate și prea multe comparații cu modelele din anii trecuți. Pentru un cumpărător care are primul contact cu un Tizen... mai relevante sunt poate alte funcții, precum PVR-ul, cum înregistrează, televizorul are o grămadă de setări...