XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Programe ce se instaleaza pe PC si-l transforma in server DLNA: Samsung AllShare, Serviio etc

XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde ramadri » 27 Mar 2014, 11:05

Salutare dragi forumisti, ma intorc cu un al doilea tutorial care dupa mine, in viata mea relativ scurta (32 ani), a constituit cea mai mare descoperire IT/Software+Hardware.

Pentru inceput: XBMC ... adica un software de tip home theater, care din punctul meu de vedere transforma complet conceptele: torrent, hard extern si NAs .. in inutilitati maxime

In clipa de fata acest "soft" poate fi instalat cu maxima usurinta pe aproape toate tipurile de platforme (comunitatea online este oricum imensa, deci veti gasi suport usor): linux (o serie de distributii gen Debian, Ubuntu, etc), windows, ios, Osx, android si Apple TV.

Ca sa ne intelegem ce face: este tot ceea ce si-a dorit vreodata sa fie, windows media center, plex, dlna, allshare, twonky ... mai stiti si altele.... uitati-le!!!
Prin intermediul XBMC puteti in primul rand sa va indexati si sa vizualizati toata libraria de filme, muzica, poze de pe pc,laptop, device ios sau android ... NEINTERESANT!!!
De asemenea, aveti acces la toate filmele si serialele si emisiunile si transmisiunile sportive de oriunde din lume, moca, din pat ... si tot ce va trebuie e un device pe care sa ruleze xbmc si un net decent. Uitati complet de hard-uri, nas-uri si dl. de torrente cu calculatorul deschis nonstop pentru ratie.... ASTA VA INTERESEAZA !? :shock: :roll:


Pentru descarcarea softului, accesati: http://xbmc.org/download/
Aici va alegeti varianta dorita, si o instalati. Daca nu va descurcati: http://www.xbmchub.com/blog/how-to-install-xbmc/
Tot ca sa va fie la indemana, in caz ca stricati ceva pe acolo, sau sunteti nemultumiti, pentru a reseta softul, aducandu-l inapoi la starea initiala: http://www.xbmchub.com/blog/how-to-fact ... esh-start/

Momentan recomand varianta stabila Frodo 12.3, insa Gotham (inca beta) vine cu multe functii noi (in prezent beta2 e ultima varianta)
Dupa ce ati instalat softul, il veti accesa si in prima faza aveti treaba cu meniul settings. Ca sa nu incarc aici cu un post prea lung (si poate neclar), am sa va dau link direct catre un site, in care vi se arata pas cu pas ce trebuie sa instalati.

De retinut, insa: 1) Prima data instalam un repository; 2) Apoi cateva video addon-uri gen: Icefilms si Sportsdevil si altele pe masura ce va mai documentati

Pentru amandoua etapele gasiti tutorialul aici:
http://www.xbmchub.com/blog/how-to-easi ... mc-addons/
- pana la etapa 8, se explica configurarea repository-ului fusion (cel mai bun); apoi pana la etapa 12 se prezinta adaugarea repository-urilor specifice pentru anumite addon-uri. Etapele 13 si 14 nu mai sunt valabile (tutorialul este mai vechi), voi dupa executarea etapei 12 veti avea acces direct la etapa 15. De la etapa 17 incolo, aveti procedura de activare a addon-urilor.

Cand ajungeti la 15, cautati pe acolo : anarchintosh-projects.1.0.1.zip | Icefilms pentru addon-ul icefilms, (il gasiti in movies-tv). Si in sports, gasiti addonul Sportsdevil


Uneori o sa aveti probleme cu unele repositories, pentru rezolvarea lor aveti aici solutia: http://www.xbmchub.com/blog/repositorie ... to-fix-it/
Pentru setarea subtitrarilor: http://www.xbmchub.com/blog/adding-subtitles-in-xbmc/

In prezent de pe Icefilms eu vad orice serial si film am chef, si de Sportsdevil (IUBIREA VIETII MELE) formula 1 direct de la mama ei, SKY SPORTS F1 .. impreuna cu comentariile lui Martin Brundle, David Coulthard, Lauda si altii.

Partea II = Raspberry PI modelul B

Pentru cine nu stie, Raspberry PI poate fi catalogat ca un micro calculator. Evident exista tot felul de dracii pe piata, si o sa sariti ca sunt chiar si mai bune. Pentru ce avem noi nevoie, credeti-ma ca nu are rost sa ne complicam.
Raspberry PI este un calculator (practic cumparati o placa de baza) de marimea si greutatea (aproximativ) a unui card de credit. Pretul lui se invarte intre 200-300 lei nou, si chiar mai ieftin SH
Acest calculator, are mufa hdmi (cu care va conectati la un monitor/tv), mufa jack (nu va trebuie daca aveti boxe in tv), mufa etherned (10/100 lan), 2 USB (pentru taste, mouse, telecomanda), slot card SD (reprezentand totodata si hardul calcului... de pe card veti rula sistemul de operare Raspbian, sau altele).
Tot ce va mai trebuie e o carcasa mica (ceva marunt pe acolo sub 100 RON) si un incarcator capabil sa scoata 1A (recomandat, poate fi si la 1,2)

Avantajele acestui calc: Consuma 3,5W/h prin comparati cu un calc performant care consuma... >500W (zic eu ca nu exagerez). Capabil sa ruleze continut HD, 720p, 1080p si 3D fara probleme
Pentru mai multe info: http://en.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi

In incheiere, pentru mine combinatia asta e perfecta, un calculator mic pe care il puteti lipi pe spatele unui TV, care ruleaza permanent, intr-o interfata de tip media center, in care am acces la toate filmele mele stocate pe hard (conectat la rooter), sau direct pe PC ( fara grija,... in curand vor disparea... pentru ca sunt inutile), plus filme si seriale pe care nu trebuie sa le mai dl de pe torrente, plus orice transmisiune sportiva am chef (nba, fotbal de oriunde din lume, motosport.. idem). Ce puteti sa va doriti mai mult.
PS: Sa nu uit, exista si softuri pe ios si android (Yatsee) cu care va puteti controla complet xbmc-ul din pat.
PS2: Chestia cu subtitrarile de mai sus, era evident pentru vizionat filme... ca uitasem... vin si cu subtitrari (isi trage chiar si de pe regielive la nevoie), in orice limba e disponibil la un moment dat

Life changing :)

8
0
ramadri
Interesat
 
Mesaje: 27
Membru din: 12 Dec 2012, 10:17

Re: XBMC +Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde chiciuc » 27 Mar 2014, 16:55

Interesant. Client pt SMART-TV are ?

0
0
chiciuc
Tehnician
 
Coeficient: 162 (votes: 237)

Mesaje: 373
Membru din: 29 Aug 2013, 13:54

Re: XBMC +Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde essco » 27 Mar 2014, 22:33

Poti vedea Antena 1 cu el? Daca da, cum?
Un NAS nu-l poate inlocui. NAS-ul face si altceva in afara de media.

0
0
40D5700 & Synology 110j
37ES5700 & Zyxel NSA310
Avatar utilizator
essco
Tehnician
 
Coeficient: 25 (votes: 35)

Mesaje: 253
Membru din: 24 Noi 2012, 19:47
Localitate: Bucuresti

Re: XBMC +Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde ramadri » 27 Mar 2014, 22:38

Pe TV nu-l poți instala... din vina tv-ului.

Pentru posturile românești, încă caut și eu o soluție... deși sincer cu acces la atâtea seriale, abia de ma mai uit la posturile TV. Știu ca se poate adăuga voyo... pentru restul trebuie fiecare sa sape după nevoi.
Le: ma refer la stocare media și dl torrent... daca pe nas și un server de alt tip, sau o pagina de net sau documente și kituri atunci da, nu e același lucru.

0
0
ramadri
Interesat
 
Mesaje: 27
Membru din: 12 Dec 2012, 10:17

Re: XBMC +Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde ramadri » 30 Mar 2014, 14:09

Nu gasesc edit. Sorry pt double post.

Am gasit si lista cu posturile romanesti. Este disponibila odata cu addon-ul P2P Stream. Ele sunt aduse la zi periodic, in clipa asta unele imi merg si imagine si sunet, altele doar sunet.... Important este ca sunt acolo, mai toate posturile importante, inclusiv Digi si Dolce sport

4
0
ramadri
Interesat
 
Mesaje: 27
Membru din: 12 Dec 2012, 10:17

Accesorii televizoare



Re: XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde glavanesti » 10 Apr 2014, 02:17

Pentru a vedea romani in XBMC sunt 2 metode una gratis prin addonul "p2p streams" numai ca aici trebuie sa aveti ROOT pe android casa poata rula sopcastul iar a doua varianta e prin abonament la www.spicetv.ro cu addonul "LiveStreams". Oricum are dreptate mare colegul "ramadri" dupa ce te joci un pic cu XBMC poti arunca toate sculele din casa. Iar pe addonul p2p se pot vedea toate partidele de fotbal LIVE. Binenteles aproape tot stremul vine de la rusi.
Bafta si o seara buna.

4
0
UE46ES7000*BD-E8900*S3*Minix Neo X7*MK908*RT-AC68U*
D-LINK DNS-320L*XBMC Frodo 12.3*XBMC Ghotam Beta3-(3D)*
Samsung Sound AirTrack HW-F551*Netgear DGN2200v4
Avatar utilizator
glavanesti
Nou pe forum
 
Mesaje: 1
Membru din: 10 Apr 2014, 00:49

Re: XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde ramadri » 04 Mai 2014, 01:17

Nu e nevoie nici de root nici de sopcast. Merge fara root cu acestream. Ideea e sa fie pornit si sa ruleze in fundal înainte sa intrii in xbmc

0
0
ramadri
Interesat
 
Mesaje: 27
Membru din: 12 Dec 2012, 10:17

Re: XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde sammy » 28 Mai 2014, 11:56

Raspberry de unde ati cumparat? Online de prin UK?
Vreau si eu un mini PC de asta cu bootare de pe card...

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde atlas3266 » 30 Iun 2014, 05:51

Am folosit si eu Raspberry cu OpenELEC care mi se parea un pic mai rapid fiind acelasi XBMC insa mult mai simplu de instalat. Insa daca vrei sa instalezi mai multe pluginuri pe el si ai si o colectie mare de filme merge foarte greu practic e un procesor de 800, atat poate. Acum folosesc cu succes dotsmart bazat pe XBMC care e mult mai rapid.

0
0
atlas3266
Nou pe forum
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Ian 2014, 22:41

Re: XBMC + Raspberry PI = Raspbmc MUST READ

Mesajde kosar » 19 Aug 2014, 19:08

Am instalat p2p stream, insa nu-l gasesc pe la video addons. Cum pot viziona canale tv romanesti cu ajutorul xbmc si p2p stream ? Mentionez ca XBMC este instalat pe Windows XP.

0
0
kosar
Interesat
 
Mesaje: 46
Membru din: 30 Mar 2013, 12:55



Înapoi la Software

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor audio optic la RCA, toslink la jack. Decodor Dolby Digital si DTS.
Inchide