Pagina 1 din 2

Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 03 Mar 2017, 23:29
de smart_jr
Salutare tuturor,

După o pauză lungă, în care activitatea mea pe forum a fost inexistenta, în urma vizionării câtorva subiecte, mă simt obligat să vin cu un "Kind Reminder":

Accesarea meniului service de către utilizator, duce la anularea garanției fără drept de apel!

Sa nu mai spun ca poti modifica un parametru care sa facă imposibila funcționarea corecta a aparatului.

Noile modele (de la seria H pana în prezent) contorizează fiecare Accesare a meniului service și nu poate fii resetat decât prin înlocuirea plăcii de bază.

Înțeleg ca sunteți pasionati/interesați de ce tip de panel aveți pe aparat dar totuși merita aceasta curiozitate anularea garantiei?

Eu zic ca nu. Va recomand sa va bucurați de tehnologia de pe piața, performanțele aparatului și sa lăsați profesioniștii sa își bata capul cu meniul service!

Repet, e un "Kind Reminder".

Multa bafta și stați aproape pentru seria Q!!!

smart_jr

Re: Accesare meniu service

MesajScris: 04 Mar 2017, 17:25
de ursamajor
O prostie care va îndepărta potențialii cumpărători, pe mine, sigur. Asta în cazul în care mi-aș mai dori un alt Samsung.
Atât timp cât TV-ul are defecte din alte cauze, pretextul cu accesarea meniului de service e mizerabil.

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 08:48
de sammy
Dupa parerea mea, ar trebui sa fie cam asa:
- daca clientul se prezinta la service cu TV-ul defect si este din cauza unor modificari, accidentale sau nu, in meniul de service, vina ii apartine, deci anulam garantia.
- daca insa defectul este din alta cauza, care nu are treaba deloc cu un acces in meniul de service... garantia ar pute fi lejer valabila. Este ca si la PC-uri ca te-ai uitat la seria placii de baza (ai deschis carcasa) si s-a ars modulul de RAM. Deci unde-i logica?

Desigur, pentru mine cel putin nu este nicio surpriza, si warning-ul tau este ok.
Probabil Samsung se confrunta si cu o serie de televizoare intoarse la service dupa ce unii isi dau cu stangul in dreptul si habar nu au pe ce apasa.

In final, cred ca este la latitudinea celui de la service sa stabileasca daca defectul este din vina utilizatorului.

Ce mi se pare nasol este returul unui TV care are nu stiu ce serie de panel, chiar daca imaginea este ok.


LE: ca zici de seria Q. Pe cand apare?

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 09:10
de ursamajor
Exact asta am spus şi eu. Garanţie după tipul de defect şi cum a apărut, nu după nişte clamări de genul "nu se acordă garanţie pentru accesare meniu service".
Dar explicaţia e alta: pe de o parte Samsung are deja destule probleme pe cap. Pe de alta, TV-urile astea sunt făcute cu componente ieftine şi (îndrăznesc să o spun) proaste şi pot avea rate de defectare relativ mari. Ce-au zis ei: ia să ne punem noi la adăpost şi să instituim regula "fără garanţie dacă se accesează menul de service". Că nu-s proşti, urmăresc şi ei mediul online şi ştiu că poolimea îşi bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Mizerie ca asta n-o practică doar ei, din păcate. Toate firmele au portiţe de scăpare în relaţia cu clientul. Asta e ceea ce înseamnă lipsa protecţiei consumatorului, cel puţin pe la noi.

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 09:20
de sammy
Poate doar vor sa limiteze fenomenul "loteria panelurilor", desi cred ca o mare parte din clienti habar nu au de asa ceva, nici nu acceseaza meniul de service. Doar astia, mai bagaciosi ca noi le puricam produsele.
Si apoi, accesul la meniul de service se considera "acces neautorizat", ca si... sa zicem ai desface un motor de aspirator sa vezi tu daca are axul metalic... (Un exemplu poate nu inspirat).
Regula cu accesul de service ii de cand lumea si TV-ul... doar ca au pus un counter de acces. Eu credeam ca sunt si la seriile mai vechi dar nu stiam unde sa verific acel counter.

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 09:23
de sammy
Ar trebui sa puna informatia despre panel acolo in "Contact Samsung" si ar scapa de accesul la service :D

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 10:06
de ursamajor
Când accesul în meniul respectiv se face printr-o banală combinaţie de taste, cred că problema clamată e cu atât mai nesimţită. Dacă chiar vor să nu se mai acceseze, să-şi pună pe TV-uri un port special de acces şi abia atunci să "amendeze" clienţii care o fac.

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 22:10
de Ionutz83
Exact, este o banala combinatie de taste.
Daca nu vor de ce nu o scot si sa faca sa poata fi accesat doar de catre tehnicienii lor.
Oricum e o prostie si nu cred ca ar anula cineva garantia daca nu se constata ca defectiunea s-a produs exclusiv din cauza ca s-a accesat meniul service si s-au modificat parametrii.

Daca cineva cumpara un TV, acceseaza meniul service, nu-i place ca nu are panel SAMSUNG si il returneaza iar acel TV ajunge la careva care poate habar nu are de meniul service, ce se intampla, i se anuleaza garantia la proprietarul final?
Poti dovedi ca meniul service a fost accesat de proprietarul actual si nu de altul?
Si nu discutam de resigilate, ci de TV-uri noi, pentru ca, EMAG de exemplu (si asta va spun din testate), daca un TV a fost desfacut si accesoriile nu au fost desigilate si apoi returnat, ei il resigileaza si il vand ca si nou.
Eu cand am primit un TV de la ei era cu urme de degete pe ecran si cand l-am dus inapoi au zis ca ei il desfac sa vada daca nu e crapat panelul.

Eu pot lua un TV de la ei, il desfac doar TV-ul, accesez meniul service, nu imi place tipul de panel, il returnez, ei vad ca accesoriile sunt sigilate, ii pun scotch inapoi si il vand ca si nou pentru ca ii poti da reset si totul e ca si cand il scoti prima data din cutie.
In astfel de caz (si se poate intampla ca TV-ul testat de mine si cu meniul service accesat sa fie testat si de altcineva la fel si sa fie 2 accesari de meniu service) ce se intampla, anulezi garantia la cineva care nu are nicio vina?

Cand ai 14 zile retur la comertul la distanta la orice magazin, nu cred ca, anularea garantiei pe baza accesarii meniului service este ceva ce se poate face pentru ca nu poti demonstra ca meniul a fost accesat de tine sau de altcineva.

Sa cripteze cumva accesarea meniului service, sa ceara un cod pe care doar tehnicienii lor il stiu si au rezolvat problema.

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 06 Mar 2017, 22:24
de Ionutz83
Nu mai zic ca, garantia e transmisibila iar daca vinzi TV-ul peste cateva luni-un an de la cumparare si tu ai accesat meniul service iar noul proprietar are probleme cu el si merge in service cu garantie valabila, ce se intampla, i se anuleaza garantia?
Poti demonstra care din cei 2 a accesat meniul service?
In acel meniu poti vedea nu doar tip de panel ci si alte informatii, ca de exemplu ore de functionare iar in ziua de azi cand unii vand TV-uri expuse sau resigilate ca si noi, mi se pare normal sa avem acces la astfel de informatii.
SAMSUNG sa isi vada de treaba si sa scoata softuri fara bug si sa ofere paneluri decente fara diferente majore de la un panel la altul iar atunci sunt convins ca nimeni nu ar mai fi asa interesat sa acceseze acel meniu.

Re: Atentie: Accesare meniu service

MesajScris: 07 Mar 2017, 15:36
de ursamajor
Eu sunt curios dacă scrie undeva explicit în condițiile de garanție că accesarea meniului de service atrage pierderea garanției.