Soundbar HW-J470 Problema surround

Sisteme home cinema, receivere, boxe, conexiuni

Soundbar HW-J470 Problema surround

Mesajde ubiqui7ouz » 15 Oct 2016, 17:42

Bună ziua, mi-am făcut cont pe acest forum pentru a primi un sfat referitor la soundbarul HW-J470 (modelul cu sateliți surround).
Prin luna martie 2016 am înlocuit niste boxe active 2.1 cu acest soundbar 4.1. Încă de atunci nu am fost convins că a meritat investiția, și cu atât mai mult acum.

După achiziție am avut câteva întrebări la care m-am chinuit sa aflu răspunsuri. Suportul tehnic al celor de la Samsung România lasă de dorit (nu m-au ajutat cu răspunsuri corecte 100%).
1. Dacă ai un TV care nu are HDMI-ARC sau SoundConnect (BT), atunci nu vei putea folosi doar telecomanda televizorului (cum scrie în descrierea produsului), ceea ce e un lucru foarte neplăcut. Atunci nu știam acest lucru.
2. Nu am reușit să fac update de firmware, primeam mesaj NODATA, chiar dacă am respectat întocmai instrucțiunile de pe site-ul Samsung. Răspunsul suportului tehnic a fost că "dispozitivul va semnaleaza faptul ca detine ultima versiune de software, fiind in imposibilitatea de a citi acceasi versiune de pe stick-ul USB." Lucru total neadevărat. După câteva luni am găsit pe net soluția.
3. Chiar dacă în specificațiile produsului scrie că puteți alege dintr-o gamă întreagă de efecte sonore, precum modul Muzică, modul Cinema și modul Sport, acest lucru este neadevărat. Modelul de telecomandă care a venit cu produsul nu are niciun buton care să activeze aceste moduri, lucru recunoscut într-un final de Samsung după nenumărate mailuri și telefoane.

În tot acest timp, m-am împăcat cu probleme nerezolvate:
1. Am folosit 2 telecomenzi, deoarece conexiunea optică dintre tv și soundbar nu mi-a permis folosirea uneia singure.
2. Nu am mai făcut deloc update.
3. Nu m-a mai interesat deloc subiectul.

Acum 2 săptămâni, datorită unei alte probleme, am hotărât să îmi cumpăr un tv nou.
Condiția la cumpărare a fost ca acest tv să aibe funcția SoundConnect pentru a-l putea conecta wireless la soundbar.

Acest nou tv recunoaște soundbarul (model surround 4.1), îl conecteaza prin SoundConnect, dar problema este că sunetul scos din tv în soundbar este 2.0, ceea ce se traduce prin faptul că nu am deloc audio surround și nici sunet pe woofer. Este foarte frustrant ca două modele Samsung, presupus a fi compatibile, nu fac ceea ce ar trebui să facă.

Ca observație: dacă foloseam cablul optic sau hdmi-arc, semnalul audio din tv în soundbar era surround 5.1, și aveam semnal și pe woofer. La fel era și la tv-ul vechi. Folosesc pt test niște video cu audio pe 5 canale.

Am vorbit cu reprezentantul Samsung din magazinul MediaGalaxy despre problemă, dar nu a avut nicio soluție.
Așadar am trimis mesaj la Samsung România și la recomandarea lor am resetat soundbarul la valorile din fabrică și am făcut upgrade de firmware. Am reconectat la tv prin SoundConnect în speranța să am un semnal 5.1. În schimb semnalul audio era tot stereo, și mai mult de atât, după aceste proceduri, nu mai am semnal 5.1 nici la conectarea prin hdmi-arc și nici prin optic.

Inițial am bănuit că problema e și la tv, dar am reconectat soundbarul la tv-ul vechi (prin optic) și se pare că nici pe tv-ul vechi nu mai merge 5.1. Mergea înainte de upgrade și reset.
În acest caz bănuiesc că problema este totuși la soundbar și la firmware.

Ce pot să fac să am semnal 5.1 pe soundbar?
Aștept orice sfat de la cineva care s-a mai lovit de o astfel de problemă.
Vă mulțumesc.

0
0
ubiqui7ouz
Curios
 
Mesaje: 14
Membru din: 15 Oct 2016, 16:11

Re: soundbar HW-J470 problema surround

Mesajde chiciuc » 15 Oct 2016, 19:05

Daca sursa e stereo, atunci ai mai departe sunet stereo, exceptand cazul cand soundbar-ul poate face "virtual" 4.1

Daca ai un film cu sunet 5.1 atunci verifica in setarile tv-ul sa trimita semnalul DD sau DTS si nu PCM mai departe. Vad in specificatii ca soundbar-ul stie la DTS doar 2ch. La DD stie 2ch si DD5.1ch

HDMI-CEC (Anyconnect+) permite controlul cu o singura telecomanda a dispozitivelor conectate prin HDMI. Conectarea prin cablul optic nu permite acest lucru.

2
0
chiciuc
Tehnician
 
Coeficient: 162 (votes: 237)

Mesaje: 373
Membru din: 29 Aug 2013, 13:54

Re: soundbar HW-J470 problema surround

Mesajde ubiqui7ouz » 16 Oct 2016, 13:31

Mulțumesc pentru răspuns. Întradevăr, conectarea prin optic nu permite folosirea unei singure telecomenzi, lucru pe care l-am aflat abia după achiziționarea soundbarului în luna martie, iar la tv-ul vechi (C550) nu mergea nici prin HDMI pentru că nu avea funcția ARC.

Referitor la noul tv (J5500), pe care l-am luat special pt SoundConnect, în meniul tv-ului la Audio Format am opțiunile:
- PCM
- Dolby Digital
- DTS
- DTS Neo 2:5

Când sunt conectat la soundbar prin SoundConnect și când sursa este cablul tv atunci doar PCM este enable. Când sursa este un film 5.1 (DD) de pe hdd, atunci devine enable și Dolby Digital sau DTS dacă filmul este 5.1 (DTS). Selectez DD, dar filmul în continuare se aude stereo.

Când mă conectez prin HDMI și sursa este tv, opțiunile enable pe tv sunt PCM și DTS Neo 2:5. Când dau drumul la filmul 5.1 (DD), atunci am și opțiunea DD, și merge 5.1. La fel și la DTS.

Deci problema este că prin SoundConnect nu vrea deloc să scoată 5.1 chiar dacă selectez Dolby Digital. Răspunsul celor de la Samsung România a fost: "soundbar-ul ar trebui sa functioneze fara probleme si prin soundconnect, ca si sistem 5.1" dar la mine nu funcționează.

Și de ce trebuie să schimb tot timpul în setări formatul audio în funcție de tipul de sunet din video (DD sau DTS)? Nu ar trebui să știe el automat lucrul ăsta?

Mulțumesc.

0
0
ubiqui7ouz
Curios
 
Mesaje: 14
Membru din: 15 Oct 2016, 16:11

Accesorii televizoare



Re: soundbar HW-J470 problema surround

Mesajde chiciuc » 18 Oct 2016, 21:13

TV-ul trimite sunetul la boxe, dar nu stiu formatele recunoscute de boxe, asa ca trimite PCM - pt compatibilitate.

Incearca un film DD5.1, in specificatii scrie ca stie DTS2.0 (banuiesc ca nu stie DTS5.1)

2
0
chiciuc
Tehnician
 
Coeficient: 162 (votes: 237)

Mesaje: 373
Membru din: 29 Aug 2013, 13:54

Re: Soundbar HW-J470 Problema surround

Mesajde sammy » 19 Oct 2016, 21:16

Da, primul lucru este sa ai un MKV cu sunet 5.1 DD si DTS si sa setezi corect de la output, chiar daca nu pune el automat. De abia apoi incerci soundbar-ul. Si pe optic ar trebui sa primeasca sunet 5.1 chiar daca nu poti folosi o singura telecomanda.

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Soundbar HW-J470 Problema surround

Mesajde ubiqui7ouz » 25 Oct 2016, 14:02

Am făcut download de samples de pe http://kodi.wiki/view/Samples și am setat corect formatul audio. Am testat și pe un alt tv 3D puțin mai vechi.
Concluzia este aceeași: prin HDMI și prin OPTIC am sunet DD5.1 și 5.1DTS (chiar dacă scrie că suportă doar 2ch DTS) însă prin SoundConnect nu vrea deloc să scoată 5.1.
Asta e, voi folosi în continuare prin HDMI, chiar dacă ocazional trebuie să folosesc și telecomanda soundbarului (nu tot timpul pornește odată cu tv).

Mulțumesc.

0
0
ubiqui7ouz
Curios
 
Mesaje: 14
Membru din: 15 Oct 2016, 16:11



Înapoi la Sunet

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Convertor audio 5.1 surround, digital la analog, optic la RCA
Inchide