Hai, că mai ai câte un MKV la rezoluție 4k dar sincer să fiu nu mă dau în vânt după fișiere de 20GB+ iar upscalingul funcționează binișor și de la 720p.
O altă explicație este că televizoarele 4K au prețuri tot mai accesibile și diagonale mari. 40 inch este diagonala minimă pentru un 4K iar eu mă bucur într-un fel că am ales acest model pentru că am cea mai clară imagine. Mă refer la densitatea pixelilor pe o suprafață minimă. Când am văzut prima dată ce clar se vede în Windows am rămas căscat. Mă uitam ca pisica în calendar la caracterele afișate și cât de clar poate fi type clear-ul care în general mă supăra pe ecran Full HD și diagonala de 58". Se vedea de parcă ar fi eroare de convergență (literele dublate de "ghosting" roșu sau albastru).
Acum câțiva ani am încercat să folosesc ca monitor un Samsung de 42 inch și am renunțat. Prea aproape de mine (fiind pus pe masă), în windows nu se vedea clar. Puteai lucra dar îți oboseau ochii prea repede. Situația s-a schimbat complet de când am acest 40KU6072 (vezi preț actualizat).
O gamă diversificată - diagonale pentru toată lumea:
Lista televizoarelor din seria KU6072
Un NOU Review:
Samsung 40KU6402 43KU6402 49KU6402 Review si discutii. Vezi aici.
Cutia, accesoriile și pregătirea suportului. Sunt furnizate două cabluri pentru component in sau audio video in. Pentru component se folosesc ambele cabluri. Eu nu am avut ocazia să conectez un aparat care să de-a semnal component (imaginea compusă din culorile de bază: roșu, verde și albastru).
Vedeți și suportul pentru cardul CI+.
Designul este pe principiu "simplu și elegant". Mă apucă nostalgia după suporturile drentunghiulare și centrale.
Telecomanda o cunosc prea bine. De câțiva ani nu s-a schimbat. Avantajul este că pot da orice comandă pe întuneric, în somn sau beat mangă. Deci pentru viitorii posesori le spun să aibă încredere
Poate doar butonul de MENU a devenit SETTINGS, și tasta pentru smart hub a suferit o "transformare" în Home. În fine, modificări banale.
Important este că tastele de volum și canal sunt așezate central, se identifică rapid datorită formei mai reliefate și desigur un buton mai mic pentru acces rapid al listei de canale.
PRE-CH este o comandă pe care o folosesc des. Este alternarea rapidă între ultimele 2 canale vizionate.
Conectica este full. Completă. Nu duce lipsă de nimic. Două porturi USB (unul notat cu HDD), 3 HDMI, intrare de satelit, LAN (are și wireless), card CI+. De toate.
Joystickul de comandă în spate, dreapta jos cu care puteți schimba canalul, volumul, accesa meniu, schimba sursa etc.
conectați televizorul la internet folosind acest router
Configurarea inițială. Scanarea canalelor, setarea conexiunii la internet.
40KU6072 are o gamă largă de setări. Ce mai mare parte le puteți vedea în galeria de mai jos. Multe dintre ele sunt clare și nu necesită explicații.
Acestea sunt aplicațiile pe care le găsiți în smart hub.
Mediaplayerul a fost întotdeauna un subiect de interes pentru mine. Mai ales că așteptam de la Samsung să finiseze anumite părți. Au fost discuții și cerințe pentru mărimea fontului subtitrării. După cum puteți vedea, 40KU6072 are subtitrarea suficient de mare. Poate chiar prea mare.
Pentru subtitrare avem mai nou și setări pentru culoare și contur. Cred că toate variantele (eu am lăsat pe implicit) separă bine textul de fundal.
Apoi "derularea" filmului să fie o funcție ușor accesibilă și precisă. Din nou, acest TV îndeplinește ambele condiții. Bara de scroll accesibilă ușor din telecomandă, iar scrollul este cu viteză progresivă.
Eu folosesc acest hard disk extern. Se alimentează direct din portul USB al televizorului, funcționează chiar și pe porturile cu doar 0,5A.
Mini-PC cu Android
Să știți că browserul a căpătat valențe serioase. Dacă ar fi să compar cu cele de acum 3-4 ani, aș da un verdict de PC în toată regula. Site-uri din cele mai uzuale, gen Youtube, Facebook, de căutări google nici nu mai zic... totul rulează foarte bine chiar dacă, atenție, sunt conectat pe wireless. Adaptorul wireless inclus la modelele KU6072 din titlu (menționez și diagonalele mari: 55KU6072, 60KU6072, 65KU6072, 70KU6072) este unul cu semnal bun.
Am testat rapid și facebook-ul și tin minte că la modelele precedente erau ceva probleme cu logarea. Nu și la 6072. Se încarcă bine, la scroll răspunde bine, nu sacadează când încarcă dinamic pozele. Am rulat și videoclipuri, full screen sau nu.
Grafica este excelentă, mai puțin cursorul de mouse care pentru mine este grosolan de mare. Cum naiba să faci un cursor cât o copită?! Măcar dacă ar fi o setare de dimensiune (știu sigur că acu' câțiva ani era).
Și da, la browser este un alt mare avantaj mulțumită 4K. Se vede foarte clar iar paginile de internet nu trebuie apelate în mod "mobil", de parcă ar fi un telefon sau o tabletă, ci în mod full desktop. Zoom-ul implicit este 125% pentru că la 100% (adică fără zoom) imaginea pare cam mică, site-ul ocupă puțin din ecran. Puteți vedea cum arată site-ul samsungtv.ro la zoom 100%. Spațiile laterale neocupate sunt prea mari. Am dat și un zoom de 50% și 300%.
PIP-ul este ok. Acoperă puțin din ecran, poziția customizabilă. Categoric va fi apreciat de o parte din utilizatori.
tastatură ergonomică cu touchpad
Pop-up Blockerul poate dezactiva o bună parte din reclamele de pe site-uri.
Dacă cineva vrea, Java Scriptul se poate dezactiva. Tot din motive de securitate se pot seta pagini blocate și permise. Setare gândită probabil pentru control parental.
Închei cu lista de canale și meniul smart. Sortarea alfabetică a listei de canale este suficientă pentru mine ca să nu mai aranjez canalele în nu știu ce ordine. Găsesc foarte repede orice canal. Apoi am și câteva liste customizabile de favorite. Știu, sunt mulți care încă vor personalizarea listei, mai ales la canalele analogice. Pentru aceștia, avem un subiect aici pe forum.
Verdictul meu final, dacă ar fi să concentrez toate avantajele lui Samsung 40KU6072 într-o frază... la câți bani am dat eu pe un Samsung 4K, imaginea super clară, player fain, browser rapid (vă trebuie această tastatură)... a meritat fiecare bănuț.
De criticat ar fi lipsa conexiunii bluetooth. Dar există ieșirea audio optică.
Beneficiați la maxim de calitatea Samsung 4K conectând un mini pc ca acesta.
Samsung KU6072 la preț redus și transport gratuit